Ingrediente: 6 cotlete de porc, 200 ml vin alb, 100 gr unt, 2 linguri muştar, 2 cepe tăiate mărunt, 300 ml supă de vacă, 3 castraveţi acri tăiaţi joulien (beţişoare fine).
Mod de preparare: Într-o tigaie se adaugă 80 gr de unt şi se topeşte, apoi se adaugă cotletele şi se prăjesc la foc mic până prind culoare (12 minute). Când cotletele sunt rumenite, se scot într-un vas, iar în tigaia respectivă se adaugă ceapa tăiată şi se căleşte 7-8 minute, până prinde culoarea roză. Se stinge cu vinul alb, până se reduce cantitatea la 2/3. Adăugaţi în acest moment supa de vacă, amestecaţi şi lăsaţi la fiert până se reduce din nou la 1/3. Se adaugă muştarul şi restul de unt. Amestecaţi până obţineţi un sos omogen. Adăugaţi castraveţii acrii. Aşezaţi cotletele pe un platou, adăugaţi peste ele sosul charcutiere obţinut. Cartofi sautees cu pătrunjel sau cartofi piure acompaniază acest platou. Vinul recomandat este vinul alb sau roze sec, indiferent de podgoria de origine. Poftă bună! (Lucullus)