Mod de preparare: Se curăţă morcovul, păstârnacul, ţelina şi o ceapă, apoi se toacă mărunt şi se pun la fiert în apă cu puţină sare, împreună cu frunzele de ţelină şi de pătrunjel tocate. Se lasă cam o oră, la foc domol, apoi se strecoară.
Separat, se căleşte ceapa rămasă, tocată mărunt, în ulei încins. Se adaugă usturoi pisat şi, după un minut, se presară o lingură de făină, amestecând bine. Atunci când făina începe să se coloreze, se stinge cu supa de zarzavat pregătită anterior.
Acest sos se fierbe înăbuşit (cu cratiţa acoperită), la foc mic timp de 45 minute. După aceea, se pune în el peştele curăţat şi tăiat în bucăţi, lăsându-se să fiarbă împreună timp de o jumătate de oră, de data aceasta la foc iute. Se serveşte rece. Poftă bună!