Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
1335
De la 07 Ianuarie 2003
68929035

Credincioşi români din America, în pelerinaj în Ţara Sfântă

  • 11 February 2010, 23:00
IPS Arhiepiscop Nicolae s-a aflat intre 20 ianuarie si 1 februarie intr-un pelerinaj in Tara Sfanta, impreuna cu un grup de credinciosi din Toronto, Chicago si Romania, transmite Romanian Global News, care citeaza Arhiepiscopia Ortodoxa Romana din cele doua Americi. Pelerinajul a fost organizat de Pr. Gheorghe Tiu de la parohia Sf. Andrei din Mississauga, ON, care se straduieste de 4 ani sa ofere credinciosilor romani din Arhiepiscopia noastra sansa de a se inchina la Locurile Sfinte. Pelerinilor canadieni s-au adaugat un grup de credinciosi din Chicago si un altul din Romania.
Ajunsi in Tara Sfanta pe data de 20 ianuarie, pelerinii s-au inchinat intai in Biserica Sf. Gheorghe din Ierusalim, Biserica Reprezentantei Patriarhiei Romane la Locurile Sfinte. Apoi s-au indreptat catre Ierihon unde au fost cazati pe parcurusl celor 12 zile ale pelerinajului. Aici a fost ridicat in ultimii 10 ani un Asezamant Romanesc de mare frumusete prin jertfa P. Cuv. Arhim. Ieronim Cretu, superiorul Asezamintelor Romanesti la Ierusalim si Ierihon, de curand ales Episcop Vicar Patriarhal, a calugarilor si maicilor ce slujesc aceste doua manastiri romanesti in Tara Sfanta.
Pe rand, pelerinii romani s-au inchinat la Locurile Sfinte care marturisesc de petrecerea Mantuitorului Iisus Hristos pe acest pamant, in Betlehem la pestera care a primit Sfanta Familie la Nasterea Pruncului Sfant si in biserica construita deasupra acestei pesteri, in Galileia pentru a se inchina in Nazaret la mareata Biserica Romano-Catolica construita pe locul casei dreptului Iosif, iar apoi in biserica ortodoxa construita la izvorul Maicii Domnului, biserica pictata de pictori romani.
Apoi pasii pelerinilor s-au indreptat spre Capernaum, spre Muntele Fericirilor, spre Muntele Tabor, locul Schimbarii la Fata a Mantuitorului, unde s-a ridicat o frumoasa biserica prin stradania calugarului roman Irinarh Rosetti. Pe malul Iordanului au facut slujba sfintirii apei pentru a cere trimiterea Duhului Sfant peste ei, asa cum a fost trimis peste Hristos in momentul Botezului.
In zilele urmatoare, grupul de pelerini s-a indreptat catre Egipt, spre Muntele Sinai. Cu evlavie s-au inchinat la moastele Sf. Ecaterina ocrotite de Biserica Manastirii de la poalele Muntelui Sinai ridicata mai intai de imparateasa Elena, iar apoi de imparatul Justinian, langa rugul aprins unde Dumnezeu s-a descoperit lui Moise. Cei mai indrazneti au urcat pe munte pentru a vedea cu ochii lor locul unde Moise a primit Tablele Legii.
Intorsi in Ierusalim, cu multa emotie s-au inchinat la mormantul Mantuitorului, la piatra Golgotei si la cea a ungerii, in Biserica Adormirii Maicii Domnului si in cea construita deasupra mormantului Maicii Domnului in gradina Ghetsimani. Au urcat Muntele Sionului sa se roge in foisorul de sus, locul Cinei de Taina si al Pogorarii Duhului Sfant.
De asemenea, IPS Nicolae a slujit, in duminica din 24 ianuarie, in Biserica Asezamantului Romanesc de la Ierihon si s-a inchinat apoi la moastele Sf. Cuv. Ioan Iacob Hozevitul. Sambata noaptea 30 spre 31 ianuarie, grupul a trait marea emotie si bucurie duhovniceasca de a sluji Sf. Liturghie la mormantul Domnului, impreuna cu PS Isihie, membru al Sinodului Patriarhiei Ierusalimului si cu multime de preoti si credinciosi romani, rusi, polonezi, greci.
Ultima zi a pelerinajului a revarsat o alta binecuvantare asupra noastra, caci romanii au fost primiti de Preafericitul Parinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]


Senatul României reînfiinţează Regiunea Autonomă Maghiară
Luni, 15 februarie, încep examenele de Bac
O zi ruşinoasă pentru România şi pentru Parlamentul Naţional
Primari mârliţi politic
Cum creşte numărul de proiecte cu finanţare europeană
totală sau parţială realizate la nivel comunal şi judeţean?
Se achită primele pe cap de animal
Străini „ilegali” depistaţi la Dorohoi
Au primit sfaturi de la poliţişti cum să se apere de hoţi
Mi-e ruşine că m-am născut român!
Ioan Rotundu
Profesorii vor putea urma cursuri postuniversitare cu durata de doi ani
În sfârşit, al 13-lea salariu dă să intre în buzunarul profesorilor
Salvaţi din nămeţi de pompieri
Municipalitatea va acorda 300 de mii lei pentru anvelopare termică
Infern pe şosele din judeţ
Sensul giratoriu de pe Sucevei va suferi modificări grabnice
Buget logic, în anul 2010, pentru cea de-a treia localitate din judeţ
ANAF m-a făcut să mă simt un tâmpit, în materia legii falimentului particularilor
Jumătate dintre beneficiarii ajutorului guvernamental
nu s-au prezentat să-şi ridice zahărul şi făina
Mârlănie rusească la NATO
Un vot pe echipe şi platforme la Congresul PSD riscă să rupă partidul
Politica financiară şi războaiele ideologice
Decizia lui Băsescu de a găzdui scutul antirachetă american
aminteşte de înţelegerile dintre Antonescu şi Hitler
Mitrea şi Iliescu au aderat la aripa Năstase
Geoană îşi face lobby intens prin ţară
Horoscop
Starea drumurilor din judeţ şi intervenţiile pompierilor
Bancul zilei: Replica soţiei
Gastronomia atractivă: Borş ucrainean
Comentariul comentariilor (XXVII)
Ioan Rotundu
Părintele Iustinian Parvu a împlinit 91 de ani
La mulţi şi duhovniceşti ani!
Românul şi marile victorii
Caricatură politică: Cătălina şi Mihai în trăsura făr' de... cai
Primari faultaţi de proprii colegi de partid
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă