Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Fapt divers
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25525
De la 07 Ianuarie 2003
114783958

Credite cu dobândă redusă

  • 21 June 2006, 23:00
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) pune la dispoziţia celor interesaţi credite avantajoase cu dobânda subvenţionată. Acestea se acordă în scopul creării de noi locuri de muncă prin înfiinţarea sau dezvoltarea unor firme deja existente. Având în vedere că judeţul Botoşani face parte din categoria celor 26 de judeţe în care rata medie a şomajului, în anul 2005, a fost superioară mediei pe ţară, creditele vor fi acordate cu o dobândă de 25% din dobânda de referinţă a BNR. În luna iunie 2006, dobânda de referinţă comunicată de BNR este de 8,5%, iar dobânda la care se vor acorda creditele în această lună este de 2,125%. Iulia Cocriş, directorul executiv al AJOFM, a menţionat că una din condiţiile necesare pentru a putea intra în posesia acestor credite este crearea de noi locuri de muncă, din care minimum 60% pentru şomeri. Suma care se acordă pentru un loc de muncă nou creat în 2006 este de 10.000 de lei noi. "Nu vrem să acordăm bani aiurea, pentru firme fantomă. Locurile de muncă nou create trebuie menţinute pe o perioadă de cel puţin cinci ani. Contribuţia proprie a beneficiarului de credit trebuie să fie de cel puţin 25% din valoarea proiectului de fezabilitate. Prin această măsură activă se doreşte combaterea şomajului, fiind stimulaţi întreprinzătorii mici şi mijlocii, care trebuie să devină principala sursă de locuri de muncă", a declarat Iulia Cocriş. Pentru a demonstra că aceste credite sunt în avantajul agentului economic, a fost prezentat cazul Rodicăi Popa, de 48 de ani, care a accesat un astfel de credit în luna ianuarie a acestui an, pentru o firmă de producţie. "Am hotărât să creez o firmă de producţie, care are drept obiect de activitate debitarea buştenilor din tei în cherestea şi semifabricate şi debitarea PAL-urilor melaminate. Creditul solicitat a fost pentru două locuri de muncă. Ca să reuşeşti în afaceri nu trebuie să ai idei preconcepute. Trebuie să fii perseverent, curajos şi să ai dorinţă", a spus Rodica Popa. (Petronela MELENCIUC)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Preluarea marilor contribuabili se face la 1 iulie
Baia Centrală, în renovare
Năravul l-a dat pe mâna poliţiei
De la testul naţional, la spital
Matematica, piatra de încercare a testelor naţionale
Medici sancţionaţi de casa de asigurări
Pacienţi trataţi din milă
O nouă zi dedicată demolărilor
Ploile au făcut ravagii în judeţ
Medicii s-au transformat în recuperatori
Cel mai bun poliţist este femeie
profesie moştenită din familie cei anchetaţi de ea ajung pe mâna soţului, la Penitenciar consilierul juridic al IPJ s-a şcolit la securitatepoliţista care a predat limba română maghiarilor
Coreea de Nord sfidează presiunile internaţionale
Ovidiu Tender aşteaptă decizia CEDO
Constantinescu cere SRI să transmită documentele referitoare la Traian Băsescu
Gazprom vrea să majoreze preţul pentru Ucraina
Urmări grave ale ploilor abundente din ultimele 24 de ore
Subiecte sensibile pentru ambele părţi pe masa de lucru
Un motociclist beat a lovit un Opel
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă