Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7788 lei
1 USD = 4.3105 lei


Număr accesări
Astăzi:
9779
De la 07 Ianuarie 2003
73249406

Credulitatea de care au dat dovadă o plătesc acum cu slujbele

  • 13 March 2013, 23:00
Obişnuiţi cu lefuri bune şi peşcheşuri scoase din orice contact cu cetăţeanul, angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică şi cei ai Casei de Asigurări de Sănătate s-au alarmat imediat ce ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu a anunţat desfiinţarea acestor instituţii.
Cei de la DSP s-au plâns preşedintelui Colegiului Medicilor Botoşani, medicul Doru Culiceanu, că-şi pierd slujbele şi ei nu ştiu să facă altceva decât să lucreze pe post de funcţionari la stat.
Dacă cei de la DSP au lefuri mai modeste, între 1500 – 2500 lei, cei de la CAS Botoşani au lefuri barosane, de peste 2500 lei, başca sume consistente cu titlu de premii din economii.
Câtă vreme în fruntea CAS Botoşani a fost gestapovista Rodica Huţuleac, toate spitalele din botoşani au fost subfinanţate, în dauna calităţii actului medical. Mulţi au murit cu zile, multe drame s-au consumat şi multe lacrimi au curs şi toate acestea pentru că Huţuleac a făcut economii drastice la fondurile alocate. Din aceste economii ea s-a îmbogăţit, pentru că a primit cotă parte din sumele economisite.
Desfiinţarea acestor două instituţii nu agravează cu nimic situaţia din Sănătatea botoşăneană, dimpotrivă, va micşora birocraţia şi va aduce economii substanţiale din salarii care vor putea fi dirijate spre spitale.
Normal că angajaţii au interes să-şi apere posturile călduţe, ei nepunându-şi niciodată problema că salariile lor înseamnă o diminuare a fondurilor alocate spitalelor. Pe de altă parte, îşi merită pierderea locurilor de muncă pentru că au votat candidaţii USL convinşi fiind că vor avea salarii mai mari, muncă mai puţină şi locuri de muncă stabile, fără să-şi pună problema că dacă economia ţării nu merge, toate aceste promisiuni nu au cum fi îndeplinite. Acum plătesc pentru credulitatea de care au dat dovadă. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Gastronomie: Ciorbă de văcuţă
Bancul zilei: Preţul recepţionerei
Guvernul ungar ameninţă cu preluarea băncilor străine
Românii au încredere în Mugur Isărescu şi Victor Ponta
Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras, urmărit penal pentru conflict de interese
De la scandalul cu aflatoxină la scandalul cărnii de curcan
Apocalipsa moralei
Ioan Rotundu
Republica secerii şi a ciocanului
Cum a deschis Radu Stroe drumul poliţiştilor penali la funcţii de conducere
O nouă minciună a lui Ponta a avut picioare scurte
DJDP Botoşani: Geanina a adunat suficientă zestre să se mărite
Cei de la Nova Apaserv îl spală pe Ghiorghiţă de păcatul apei
Treabă ţigănească a celor de la Nova Apaserv
Ce suprafaţă de cârpeli a inventariat DJDP la DJ
care este realitatea din judeţ
Botoşani: Patronul de fapt al Maternităţii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă