Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2367
De la 07 Ianuarie 2003
87703756

Creşterile şi scăderile record ale veniturilor bugetare

  • 4 January 2010, 23:00
Guvernul mizeaza pe cresterea cu 379% a impozitului pe veniturile din economii sub forma de dobanda realizate in Belgia, Luxemburg si Austria de persoane fizice romane rezidente fiscal in Romania, se arata in proiectul de buget pe 2010, depus la Parlament. Astfel, daca in 2009, aceste sume reprezentau circa doua milioane de lei, pentru 2010 sunt estimate a intra la buget circa 11 milioane de lei. "Aceste venituri sunt ca urmare a incheierii unor acorduri ale Romaniei cu statele respective", a precizat pentru HotNews Gheorghe Gherghina, sercetar de Stat la Finante si unul din autorii bugetului pe acest an.
Tot la capitolul cresteri record figureaza veniturile obtinute din taxarea activitatii avocatilor si notarilor, ca si cele din practicarea jocurilor de noroc. In cazul autorizarii activitatilor din categoria jocurilor de noroc, Guvernul mizeaza pe cresterea incasarilor, de la 136 milioane la 316 milioane (crestere de 233%).
Impozitul pe onorariile practicate de avocati urmeaza sa aduca dublarea sumelor din 2009, mai exact 2,5 milioane de lei. Taxele si tarifele rezultate din activitatile de metrologie se vor triopla si ele, se mai arata in Proiectul de buget pe 2010. Protectia mediului va aduce si ea la buget sume de 7 ori mai mari in acest an, estimarile fiind de circa 100 de milioane de lei (fata de numai 14, din 2009).
Scaderi record se inregistreaza la capitolul "Impozitul pe venituri din activitati agricole", unde anul 2010 va aduce doar 4 milioane de lei, fata de aproape 50 de milioane, contributia din 2009. De asemenea, impozitul pe dividende va scadea la jumatate fata de nivelul din 2009, se mai arata in documentul citat.
Proiectul bugetului de stat va intra marti in dezbaterea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, amendamente putand fi depuse, incepand de astazi la comisiile avizatoare si de buget-finante, iar discutiile in plen urmand sa inceapa in 11 ianuarie.
Programul de dezbatere si adoptare a proiectului legii bugetului de stat si a proiectului legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2010, stabilit in sedinta Birourilor Permanente reunite din 29 decembrie, prevede ca senatorii si deputatii pot depune amendamente la comisiile avizatoare intre 4 si 6 ianuarie 2010. La comisiile pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital pot fi prezentate amendamente pana joi seara.
Sedinte comune ale comisiilor de specialitate ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru examinarea si depunerea avizelor la comisiile pentru buget, finante si banci sunt prevazute sa aiba loc in zilele de 5 si 6 ianuarie. Incepand din 7 ianuarie, vor avea loc in comisiile de buget-finante dezbateri pentru elaborarea si depunerea rapoartelor privind cele doua proiecte de buget, termenul pentru finalizarea acestora fiind 10 ianuarie.
O sedinta comuna a Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului este prevazuta pentru 11 ianuarie, de la ora 14.00, in aceeasi zi, de la ora 16.00, urmand sa inceapa dezbaterea in plenul celor doua Camere in vederea adoptarii proiectului legii bugetului de stat si a proiectului legii bugetului asigurarilor sociale de stat.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Domn' colonel, dar cu lopata ai încercat?!
Arta de a vinde
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, 5 ianuarie
Pedeapsă pentru Ţurcanu
Arma energetică
ICCJ anunţă reluarea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al instituţiei
după ce Băsescu a declarat că nu o va numi pe Lidia Bărbulescu
Criză la nivel înalt. Bayern reduce salariile jucătorilor
BNR a intrat în 2010 cu 28,3 miliarde de euro la rezerva valutară
Ce am fost şi ce am ajuns? În căutare de repere
Programul "Prima Casa" continua si anul acesta
2010 - Anul omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti
Lada, Dacia si Skoda au fost cele mai vândute maşini ale anului 2009 în Basarabia
Manifestaţie la Chişinău: "Opriţi Teroarea Poliţienească la Moscova”
Piaţa agroalimentară, o palmă pe obrazul oraşului Flămânzi
Un bucureştean câştigă un proces în Justiţie
într-un caz de ridicare abuzivă a maşinii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă