Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Învăţământ
Horoscop
Ultima oră
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11531
De la 07 Ianuarie 2003
122209474
Crezând că vorbeşte cu premierul Ciolacu

MailLiviu Zaharia l-a informat despre mafia din APIA Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 4 February 2024, 22:37
Sâmbătă, 10 februarie a.c., spre seară, am primit pe telefon un link care te trimetea la o înregistrare audio ce părea a fi între premierul Ciolacu şi Liviu Zaharia, director la APIA Botoşani. Ulterior am aflat că acest link a fost trimis mai multor fermieri botoşăneni.
Ascultând convorbirea, am realizat repede că pe Zaharia nu l-a sunat nicidecum premierul Ciolacu, vocea fiind cu totul diferită iar dialogul purtat nu aducea nici pe departe a fi a unui premier, fie el şi Ciolacu.
Dar, crezând că l-a sunat premierul, Zaharia a trecut la destăinuiri despre mafia din APIA Botoşani, instituţie pe care încă o mai conduce.
Pe Dănuţ Andruş l-a declarat pocăit şi teroristul care o lună şi jumătate a urlat pe holurile APIA la funcţionarii de aici pentru că i-au blocat subvenţia cuvenită pentru culturile agricole ale anului 2023.
Cel care l-a sunat i-a alimentat afirmaţia, susţinând că într-adevăr Dănuţ Andruş este pocăit şi că protestul de la Afumaţi a fost organizat de pocăiţii Bisericii Adventiste de Ziua 7-a, printr-un anume Bogdan Dumitraşcu din Călăraşi. Riscantă afirmaţia jurnalistului pentru că ar putea fi reclamat pentru discriminare religioasă la CNCD.
La auzul acestui nume, Zaharia a afirmat că Gabriel Tincu, directorul adj. de la APIA Botoşani, ar fi un fel de cap al mafiei, a ajuns în funcţie prin a da mită suma de 37 mii euro lui Bogdan Dumitraşcu când acesta deţinea funcţia de director adj.. în APIA Bucureşti.
Banii, Tincu i-ar fi primit de la fermierul Iulian Merticariu din Sadoveni, comuna Manoleasa, căruia Tincu i-a facilitat primirea subvenţiei europene. Zaharia a declarat că mita poate fi probată cu o operaţiune făcută prin Banca Transilvania.
Despre Tincu a mai spus că este foarte bogat. În declaraţia lui Tincu apar mai multe suprafeţe de teren agricol cumpărate, cu preponderenţă în anul 2018 pe raza comunelor Ungureni, Drăguşeni, Mihălăşeni etc. dar nu are casă, maşină şi nici alte venituri decât salariul de la APIA. Este cam ciudată declaraţia sa de avere şi ar merita verificată de către ANI pentru că pare să ascundă anumite venituri, dar sunt şi multe semne de întrebare asupra legalităţii terenurilor cumpărate..
Într-adevăr, acest Bogdan Dumitraşcu, pe când deţinea funcţia de director adj. în APIA Bucureşti, a fost cercetat penal pentru luare de mită de către DNA, dar numele lui Tincu nu este menţionat
A mai declarat Zaharia, falsului premier, că i-a chemat în judecată pe Andruş, Merticariu şi Realitatea tv pentru că nu i-a acordat dreptul la replică la afirmaţiile făcute de către cei doi fermieri botoşăneni. (ascultaţi întreaga convorbire ce are ca imagine fotografia lui Liviu Zaharia).

L-am c contactat telefonic pe Dănuţ Andruş care mi-a declarat că ştie de această convorbire de tip fake news şi că Zaharia a fost sunat de către un jurnalist din Lehliu pe nume Cezar Petrescu, care s-a prezentat a fi premierul Ciolacu. Andruş spune că nu este pocăit, este botezat ortodox, dar că în urmă cu vreo 30 de ani s-a apropiat de adventişti, fără a se lăsa botezat de ei.
Neagă afirmaţiile lui Zaharia şi „îl voi chema în judecată să probeze toate afirmaţiile făcute” (ascultaţi înregistrarea audio cu fotografia lui Andruş).

Pe Iulian Merticariu l-am contactat tot telefonic. Aesta mi-a declarat c㠄Totul este o făcătură. Eu nu i-şam dat niciun ban lui Tincu pentru că nu aveam de ce”
Cert este că Liviu Zaharia a căzut în capcana întinsă de jurnalist ca un copil şi a făcut afirmaţii pe care, dacă nu le va putea dovedit, va suporta consecinţe. Mai ales că şi el a fost cercetat de DNA şi a scăpat de consecinţe ca prin minune, minunea fiind modificarea legislaţiei penale în favoarea infractorilor cu gulere albe şi cravată.
Apoi, dacă afirmaţiile sale sunt reale, înseamnă că le-a patronat. le-a tolerat, le-a favorizat prin a le ascunde, ceea ce i-ar putea aduce necazuri şi mai mari.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 11 - 17.02.2024
Bancul săptămânii: Fără supărare
Catrenul săptămânii: - Petiție -
Ioan Mamaische
Cine este cu adevărat trompetistul – manager Mirel Manea?
Ioan Rotundu
Ibăneşti - Poştăriţa contestată
Avocatul lui Mirel Manea nu pare a fi din oficiu
Ioan Rotundu
Acţiune specială la Şcoala Călăraşi
Pentru că nu m-am lăsat mituit, Manea a trecut la şantaj
Ioan Rotundu
Întrebare „epigonilor” mei: Voi ce valori apăraţi?
Ioan Rotundu
Viceprimarul Buhăianu a răspuns solicitării Jurnalului
Războiul florilor fragi Geaninei mi s-a încheiat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog