Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23202
De la 07 Ianuarie 2003
120878815
Crima organizată se simte în siguranţă

Când poliţia şi justiţia îi anchetează pe jurnaliştii de investigaţii,

  • în loc să colaboreze cu ei
  • 1 June 2021, 10:55
A devenit de notorietate faptul că un şef de serviciu din cadrul DIICOT Bucureşti, în loc să se ocupe de crima organizată care domină unele cartiere ale Capitalei, a deschis o anchetă împotriva jurnaliştilor de investigaţii pe motiv că aceştia şi-au unit forţele pentru a dezvălui abuzurile şi ilegalităţile unui primar PSD de sector, ceea ce în viziunea procurorului ar aduce a grupare mafiotă.
Adică, în loc să se bucure de dezvăluirile acestor jurnalişti şi să se folosească de ele într-o eventuală anchetă , procurorul a preferat să stea alături de primarul corupt şi să-i apere onoarea de pesedist pe care singur şi-şa şifonat-o.
La scară mai mică am şi eu a da două exemple când poliţia şi justiţia, în loc să colaboreze cu Jurnalul, a preferat o tăcere suspectă.
Cazul Buzău
În urmă cu mai bine de-o săptămână a apărut în presă un comunicat al DIICOT Buzău cum că a descoperit pe raza oraşului un depozit de ţigări de contrabandă aduse din Republica Moldova. Procurorii de aici au făcut şi o descindere la Vama Sculeni, cu o mică incursiune şi dincolo de apa Prutului, la Sculeni de Moldova. Sursele noastre ne-au pus imediat la curent cu această acţiune, aceste surse ştiind că noi deţineam deja informaţii destul de solide cu privire la spălarea în România unor importante sume de bani provenite din contrabanda cu ţigări .
Practic eram şi suntem interesaţi dacă în ancheta celor de la DFIICOT Buzău apare numele unui anumit poliţist de frontieră, noi având informaţii doveditoare despre colaborarea acestuia cu un partener de peste Prut. Aşa că am trimis la DIICOT Buzău adresa nr. 92/23 mai 2021 solicitând să ne confirme dacă în ancheta lor figurează numele respectivului poliţist pentru că suntem dispuşi să-i ajutăm cu anumite informaţii. Ne-am ales cu tăcerea.
Pentru că cei de la Jurnalul de Buzău au distribuit un filmuleţ cu acel depozit de ţigări, am contactat pe şeful publicaţiei şi l-am întrebat dacă au mai multe informaţii despre această anchetă decât cele apărute prin comunicat. Nu aveau şi nici nu s-au arătat interesaţi, ei neavând un jurnalist specializat pe crima organizată şi nici surse în interiorul DIICOT-ului.
Cazul Arad
Marţi, săptămâna trecută, am fost informat de către o sursă de peste Prut că un autocamion cu ţigări a intrat în România în cursul nopţii de duminică spre luni (23/24 mai) şi că a fost prins de către cei de la Poliţia Arad. Mi s-a indicat vama prin care a trecut acest autocamion şi urma ca eu să aflu numele poliţistului de frontieră român care a fost de serviciu în tura respectivă.
Cum comunicatul de presă al celor de la IJP Arad a apărut în cursul zilei de marţi, 25 mai a.c. şi preluat de o publicaţie din Iaşi, am contactat acea publicaţie pentru a-i întreba dacă deţin numărul de înmatriculare al autovehiculului. Nu-l aveau!
Cum în comunicatul IJP Arad datele oferite erau extrem de sumare, cu adresa nr. 93/26 mai 2021 am solicitat conducerii IJP Arad să ne comunice numărul de înmatriculare al autovehiculului, urmând ca noi să le punem la dispoziţie informaţiile referitoare la locul pe unde aceasta a intrat în România. Tăcere totală şi din partea celor de la IJP Arad.
Drama avea să se producă sâmbătă dimineaţa, adică în 29 mai a.c. când autoturismul omului de afaceri local Ioan Crişan a zburat maşina în aer cu tot cu el. Treabă de rakeţi, ne-au spus sursele noastre care cunosc cum acţionează slavii în astfel de împrejurări.
Ciudat, dar anchetatorii şi-au concentrat atenţia pe graniţa de Vest ca nu cumva atentatorii să scape peste graniţă, deşi după cum a fost organizată crima se putea lesne deduce că a fost mâna slabilor, deci atenţia trebuia concentrată şi pe graniţa de Est. Dar cineva n-a dorit acest lucru, cum nu s-a arătat interesat nici de colaborarea cu noi.
Avem în derulare o anchetă în urma căreia îi vom demonstra comisarului şef Victor Mariniuc, cel care conduce Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi că, ori este incompetent, ori corupt până în măduva oaselor. Cu procesele puse la cale de către liderii SNPF n-a reuşit să ne oprească din anchete. Nu va putea nici de acum înainte.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Vitejie bărbătească
Horoscopul săptămânii 31 mai – 6 iunie 2021
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Poliţistului Vaipan pare să-i fi venit mintea cea de pe urmă
Ioan Rotundu
Traian Popa, lupta cu morile de vânt şi golăneala comisarului Kashyap
Ioan Rotundu
DNA a spart buboiul corupţiei din Poliţia Rutieră Botoşani
Dosarul zilei: Problemele învăţământului botoşănean
Spaimă cu tremurici în rândul vameşilor şi poliţiştilor din Vama Stânca
Ioan Rotundu
ANUNŢ Primăria Mihai Eminescu
Locuitorii comunei Mihai Eminescu se pot vaccina fara programare
Uriaşa personalitate a istoricului Nicolae Iorga
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă