Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Decese
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19503
De la 07 Ianuarie 2003
122879570

Crimă şi sinucidere la Dorohoi

  • 21 January 2010, 23:00
Joi dimineaţă, la orele 5.00 ale dimineţii, o veste cumplită a pus în picioare toate autorităţile botoşănene. Un subofiţer, care ocupa funcţia de şeful pazei în cadrul Detaşamentului de Pompieri de la Dorohoi a fost găsit cu mort, cu mâinile legate la spate. Avea urme de violenţă pe tot corpul. Din primele cercetări s-a stabilit că autorul oribilei crime era un subofiţer din cadrul aceleiaşi unităţi, Gabriel Atodiresei, în vârstă de 25 de ani.
„Subofiţerul din tura de serviciu a constatat că în punctul exterior de pază din curtea Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani, comandantul pazei era decedat. Totodată, s-a constatat şi lipsa unui alt subofiţer. Din verificările preliminare a rezultat că din corpul de pază au fost sustrase 12 pistoale cal. 7,65 mm, marca Carpaţi, un pistol de exerciţiu şi 240 de cartuşe. Au fost alarmate efectivele Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, dispunându-se măsuri specifice” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Botoşani, Daniela Darea.
Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Radu Anton, a declarat la rândul său că şeful pazei fusese agresat „Nu a fost împuşcat, nu a fost tăiat, dar a fost agresat fizic. Pompierul avea mâinile legate şi urme de violenţă pe tot corpul. Subofiţerul a sustras cheile de la subofiţerul de pază şi a furat armamentul. Subofiţerul care a dispărut cu armele, în vârstă de 25 de ani, a fost angajat la ISU Botoşani din surse externe, în 2006” a declarat şeful ISJU Botoşani.
A urmat o adevărată desfăşurare de forţe, totul cu un singur scop: prinderea subofiţerului asasin, înainte de a mai face alte alte victime sau de a-şi face rău. Autorităţile erau în alertă mai cu seamă că unitatea dorohoiană se află amplasată lângă o şcoală şi peste drum de un ansamblu de blocuri cu sute de locuitori. Astfel, au fost alarmate efectivele unităţilor de poliţie de pe raza de competenţă şi ale Serviciului de Intervenţie Rapidă, fiind sesizate şi I.J.J. Botoşani, I.J.P.F. Botoşani, precum şi cele ale judeţelor limitrofe, respectiv I.P.J. Suceava, I.P.J. Neamţ, I.P.J. Iaşi şi I.P.J. Vaslui. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că tot judeţul a fost împânzit cu filtre de poliţie.

Alarmă falsă
Orice indiciu era foarte preţios, în consecinţă orice informaţie era luată ca o pistă demnă de urmat de către poliţişti. Un telefon în jurul orelor 10.00 anunţa că pe un câmp lângă Dumeni, zace cadavrul unui bărbat în uniformă, dar rănile acestuia nu par a fi făcute de un glonţ, ci mai degrabă de … şoareci.

S-a sinucis cu arma din dotare
În jurul amiezii, la 15 kilometri de Dorohoi, în apropierea Mănăstirii Gorovei, tânărul Gabriel Atodiresei (foto) a fost găsit împuşcat. La jumătate de oră de la confirmarea sinuciderii, poliţiştii au găsit şi armele sustrase. Nu lipsea decât un singur cartuş. „Cercetările întreprinse în cauză au condus în jurul orei 13.00 şi la identificarea întregului armament şi muniţiei aferente sustrase astăzi dimineaţa din cadrul corpului de pază al Detaşamentului de Pompieri Dorohoi. Acestea au fost găsite în podul unei clădiri nelocuite din municipiul Dorohoi, primele cercetări stabilind că lipseşte doar un singur cartuş”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Botoşani,
Daniela Darea. Tânărul care a pus pe drumuri sute de poliţişti şi jandarmi mai are un frate care este poliţist de frontieră. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Condolean'e pentru Dănuţ
Ucis a doua oară de progeniturile regimului comunist cocoţate directoare
unele nu ştiu nici cine a fost Nicolae Bălcescu, darmite Dumitru Iov
La policlinici, pentru consultaţii, se vor putea face programări telefonice
dar de aşteptările la coadă tot nu scapă nimeni
O treime dintre primăriile din judeţul Botoşani cară gunoiul cu căruţa
ADR Piatra Neamţ a mişcat un deget şi pentru Botoşani
Agent şef de poliţie mort de beat prins de prefect
O schimbare de lege costă 1,1 milioane de euro. I-ai donat, s-a votat
O fată de 19 ani riscă să îşi piardă vederea după ce a luat Tamiflu
Brandul Botoşanilor, între Eminescu şi crimă
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (X)
Ioan Rotundu
Basescu are de dat câteva explicaţii urgente despre Aliodor Manolea
Schimb de nevastă
Impozitul pe avere ar putea să nu fie aplicat
Rovinietele autocolante vor fi înlocuite cu rovinietele electronice
CSAT a aprobat înfiinţarea celor două mari companii energetice
ele sunt Electra şi Energetica
R. Moldova începe condamnarea comunismului
Sloganuri demagogice si realitatea cruda
Românca Iana Matei este Europeanul Anului 2010
pentru combaterea traficului de fiinte umane
Se angajează inspectori de poliţie pentru protecţia animalelor
Orele suplimentare nu vor mai fi plătite dublu
dar nici compensate cu ore libere nu-i cum
Încă nu se ştie ce unităţi medicale vor trece în subordinea CJ
România pare pe drumul cel bun în relaţia cu FMI, dar riscurile politice rămân
Horoscop
Robert Negoiţă şi iubita cu 19 ani mai tânără
Vom avea învăţători cu studii superioare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog