Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10146
De la 07 Ianuarie 2003
122870213
Crin Antonescu: USL

Va abroga toate legile pe care Boc si-a angajat răspunderea

  • ând va veni la putere
  • 11 April 2011, 23:00
*Uniunea Social Liberala nu va depune motiune de cenzura nici la asumarea raspunderii Guvernului pe Plafonarea salariilor profesorilor si nici pe Codul de dialog social, insa atunci cand alianta de opozitie va ajunge la putere, cele doua legi, la fel ca si restul actelor normative pentru care Cabinetul Emil Boc si-a angajat raspunderea, vor fi abrogate, a declarat, luni, liderul liberal Crin Antonescu, citat de Agerpres.
"Fata de aceste asumari, noi nu vom participa in niciun fel, le consideram ilegale si inoportune. Nu vom participa nici la lucrarile Biroului Permanent, nici la citirea, dezbaterea, prezentarea si adoptarea acestora. Precizez, in numele USL, ca imediat ce vom veni la putere aceste legi vor fi abrogate si vor fi inlocuite cu legi care vor fi in mod natural, democratic discutate pe baza dialogului social cu cei care sunt afectati de aceste legi. Domnul Boc va putea sa mai asume inca 50 de legi, o va face cat va fi la putere si toate aceste legi vor fi abrogate in momentul in care un Guvern al USL si o majoritate parlamentara a acestei aliante politice va exista", a afirmat Crin Antonescu.
El a adaugat ca USL va inainta o plangere penala fata de intentia premierului de a-si asuma raspunderea pe plafonarea salariilor profesorilor: "In ceea ce priveste angajarea de raspundere a domnului Boc pe un proiect de lege care in esenta spune 'noi nu mai respectam hotarari judecatoresti definitive si executorii', evident ca ne vom adresa si Curtii Constitutionale si (...) chiar vom face o plangere penala. In ceea ce priveste dialogul social, nu e o problema constitutionala, ci una aproape hazlie. Noi avem, in schimb, demersuri. Chiar azi avem o intalnire la Parlament cu reprezentantii sindicatelor cadrelor didactice. Continuam noi dialogul social pe care acest Guvern intors definitiv cu spatele catre societate nu e capabil si nu doreste sa-l aiba"
. "In momentul in care deja a adoptat Codul muncii, dupa ce a adoptat Legea salarizarii unice, dupa ce a adoptat Legea pensiilor, Legea educatiei, acum vine pur si simplu si isi asuma angajarea raspunderii fara niciun dialog pe un Cod al dialogului social, inseamna ca suntem deja intr-un registru ridicol. Daca n-ar fi vorba de soarta noastra, a cetatenilor Romaniei (...) am putea sa radem. Nu avem, insa, de ce rade, pentru ca acest omulet care isi asuma in spasme raspunderea, din trei in trei zile, este prim-ministrul acestei tari, tinut acolo de un presedinte care nu mai are nicio urma de simulare privitoare la interesul public", a mai spus Crin Antonescu.
El a incheiat anuntand ca USL pregateste doua motiuni simple - una pe sanatate la Camera Deputatilor si una pe agricultura la Senat - care ar putea intra in dezbaterea Parlamentului dupa Paste.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Taina vecinei
Caricatura zilei
Deficitul comercial s-a înjumătăţit in primele doua luni
ce efect are această scădere asupra PIB?
Economia României va continua să meargă in două viteze, pe teren accidentat
Lukoil a majorat preţul carburanţilor la doar două zile de la precedenta scumpire
Nati Meir va fi eliberat din închisoare
Un deputat indonezian demisionează
după ce a fost surprins privind filme porno in plen
Un poliţist a folosit spray lacrimogen împotriva unui pui de veveriţă
FMI: Economia României va creste cu 1,5% in acest an
şi cu 4,4% in 2012
România este ameninţată de stagflaţie
Premii „en gros” pentru elevii Grupului Şcolar Flămânzi
la festivalul botoşănean „Dorule, floare de rouă”
Dumitru Pilă vine la Botoşani
Gropi de milioane
Ministerul Sănătăţii scapă de furia preşedintelui CJ Botoşani
Iluminatul defectuos din anumite zone nu zăreşte rezolvare grabnică
Directori de şcoli suspectaţi de hoţie orară
Profesorii cer bani, premierul Boc zice că n-are
Destine frânte printr-o decizie birocratică
Managerii de spitale, ţapi ispăşitori în tratamentul bolnavilor de cancer
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog