Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
784
De la 07 Ianuarie 2003
77617928

Crin Antonescu respinge atacul la CNSAS al PSD şi al lui Guşă

  • 20 August 2006, 23:00
Crin Antonescu, liderul deputaţilor PNL, crede că schimbarea procedurii de vot în interiorul CNSAS nu afectează verdictele date în privinţa verdictului acordat politicienilor al căror trecut este verificat în raport cu Securitatea, în replică la atacul concertat PIN-PSD la adresa CNSAS.
,,Eu nu cred că intenţia de a introduce un nou mod de vot la CNSAS ar duce la măsluirea dosarelor, mai ales că în CNSAS există mai mulţi membri de decizie", a declarat Crin Antonescu, preşedintele grupului de deputaţi liberali, într-o declaraţie la Realitatea Tv.
Crin Antonescu a mai spus că antepronunţările în cazul unor dosare şi persoane trebuie făcute cu mai mare responsabilitate. El este de părere că este foarte important ca vehicularea unor nume să fie făcută cu discernământ , pentru a nu afecta imaginea celui în cauză, cu atât mai mult cu cât este posibil ca în final să se demonstreze că politicianul respectiv nu a fost colaborator al Securităţii. Liderul liberal a încadrat declaraţiile lui Cozmin Guşă în categoria jocurilor politice.
Cozmin Guşă, liderul PIN, şi Cristian Diaconescu, de la PSD, au atacat simultan CNSAS în conferinţele de presă pe care le-au organizat duminică, exact în ajunul demarării procesului de audiere a celor 29 de politicieni ale căror dosare au fost declasificate recent şi care probează, în cazul unora dintre ei, că au fost colaboratori ai Securităţii. Şi guşă, şi Diaconescu au vorbit despre ilegalitatea deciziei de săptămâna trecută a Colegiului CNSAS de a desfiinţa varianta abţinerii din procedura de vot în momentul deciziei asupra naturii colaborării unei persoane cu poliţia politică a regimului comunist. De asemenea, cei doi parlamentari de opoziţie au mai criticat şi decizia CNSAS de a secretiza votul în momentul acestui verdict. Surprinzător, cei doi politicieni amintiţi au vorbit despre existenţa unor negocieri politice între CNSAS şi partide sau doar între politicieni în sensul camuflării unor dosare ale unor demnitari sau al amânării devoalării relaţiei dintre aceştia şi Securitate. Şi PIN, şi PSD au vorbit despre posibilitatea ca deciziile CNSAS să devină nule sau contestabile câtă vreme regulamentul nu ar permite modificările recente. Parlamentul a decis că CNSAS este suveran în stabilirea modului de operare în interiorul Colegiului, în relaţiile dintre membrii acestuia sau în relaţiile dintre Colegiu şi terţi. (NewsIn)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CXLI)
Horoscop
Senzaţie confuză
"E.U. nu dau şpagă - E.U. nu iau şpagă"
Zeci de copii abandonaţi în unităţi medicale
Cânepa a ajuns un blestem pe capul ţăranilor
O oază de dulceaţă într-o mlaştină cu alcool
Marea sărbătoare mare, pusă la cale de conservatori
Bugete locale secătuite de gripa aviară
Măsuri dictatoriale dispuse de Ministerul Sănătăţii
Alianţa solicită IŞJ măsuri pentru prevenirea fraudelor de la BAC
Puncte de vedere asupra coaliţiei la Botoşani
Sfârşit de săptămână plin de concerte la Galele Verii
Profesorii se pregătesc pentru a doua etapă a concursului unic
Focuri de armă pentru o maşină zgâriată
Decedat după ce s-a electrocutat
Beat şi fugar de la locul accidentului
"Nu am fost ofiţer acoperit sau descoperit" al Securităţii
Cozmin Guşă sugerează că Meleşcanu a colaborat cu Securitatea
PSD pregăteşte "masa critică pentru schimbare" chiar şi prin congres
Ioan Talpeş a fost şi este ofiţer de securitate activ
Gazele naturale s-ar putea scumpi din nou
Producătorii de lapte vor primi subvenţii după calitatea produselor
Bacul de toamnă începe cu proba orală
Un prânz la schitul Balş
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă