Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10208
De la 07 Ianuarie 2003
122582147

Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a fost retinut de DNA

  • 7 May 2015, 23:00
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, a fost retinut de procurorii DNA Iasi, joi seara, dupa aproximativ cinci ore de audieri, in dosarul de coruptie in care au fost retinute si Carmen Irimescu si Teodora Jinga, angajate ca sef serviciu in cadrul CJ Iasi, informeaza Mediafax.
Adomnitei a ajuns la sediul DNA - Serviciul Teritorial Iasi in jurul orei 15.00, el declarand presei, prin intermediul unui sms, ca a fost chemat sa dea declaratii in fata procurilor si ca are sentimentul ca este "singurul din sat care nu stie ce se intampla in jurul sau".
"Am fost chemat la audieri. (...) Am sentimentul acela ca sunt singurul din sat care nu stie si nu intelege ce se intampla in jurul sau", spunea Adomnitei.
Alaturi de presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, au fost duse la audieri sefa Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila din CJ Iasi, Teodora Jinga, si sefa Serviciului Proiecte si Parteneriate, Carmen Irimescu.
Ulterior, cele doua angajate ale CJ Iasi au fost retinute pentru abuz in serviciu si trafic de influenta.
De asemenea, a fost retinuta si Letitia Popa, care este administratorul firmei "Laser Co" SRL.
____
In 15 aprilie, procurorii DNA au facut 21 de perchezitii, dintre care 19 la Consiliul Judetean Iasi, in birourile unor directori ai Directiei Economice, Serviciului Financiar Contabil si Directiei Achizitii, intr-un dosar in care sunt vizate fapte de coruptie si fals, care ar fi fost comise in perioada 2013-2015.
La momentul desfasurarii perchezitiilor, Cristian Adomnitei nu se afla in tara, el fiind la Bruxelles, unde a participat la sedinta plenara a Comitetului Regiunilor. Potrivit unor surse judiciare, in cazul perchezitiilor facute la mijlocul lui aprilie, sunt in atentia procurorilor anticoruptie presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, vicepresedintele Alin Aivanoaei, fostul vicepresedinte Victor Chirila si directorul executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila, Cristina Teodora Jinga.
Faptele cercetate de catre procurori vizeaza acordarea unui contract, prin procedura "cerere de oferta", societatii Laser Co SRL Iasi.
Contractul, in valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judetului Iasi, semnat in 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere si avea durata maxima de executie de trei luni de la data semnarii. In caz de executare cu intarziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalitati de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere din contravaloarea serviciilor ramase de executat, au precizat sursele citate.
Suma ar fi fost achitata firmei, iar procesul-verbal de receptie ar fi consemnat ca totul este in regula calitativ si cantitativ, desi in cele trei luni ar fi fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare. Auditul intern al CJ ar fi sesizat neregulile, iar acest aspect i-ar fi fost adus la cunostinta lui Cristian Adomnitei.
Presedintele CJ Iasi ar fi fost insa nemultumit de constatarile auditului intern si ar fi amenintat ca "va lua masuri drastice daca ceea ce a constatat auditul ajunge la cunostinta publicului si in presa", au aratat sursele citate.
Perchezitiile de la sediul Consiliului Judetean Iasi, din 15 aprilie, s-au incheiat dupa aproximativ opt ore, procurorii DNA ridicand mai multe documente.
Actionarii firmei Laser Co SRL sunt Elena si Gabriel Popa, finii primarului Iasiului, Gheorghe Nichita (PSD).
Cristian Adomnitei, in varsta de 40 de ani, care este presedinte al Consiliului Judetean Iasi din noiembrie 2012, a declarat, la cateva zile dupa perchezitiile de la mijlocul lunii aprilie, ca spera ca bazele de date din calculatoarele ridicate de DNA din birouri ale CJ sa fie recuperate in timp util, intrucat acolo se aflau cereri de plata pentru diverse proiecte, dar si informatii privind salariile functionarilor institutiei.
Intrebat de ce procurorii DNA Iasi au ridicat in timpul perchezitiilor de saptamana trecuta, de la Consiliul Judetean, mai multe calculatoare, inclusiv cel din biroul sau, Cristian Adomnitei a afirmat ca "nici nu a pus aceste intrebari", dar ca spera ca bazele de date ale CJ Iasi stocate in calculatoare sa ajunga cat mai repede inapoi. El mai preciza ca asteapta "cu mare interes ca investigatia DNA sa aiba un rezultat", pentru a vedea "cine a avut dreptate si cine a gresit".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nedumerirea franţuzoaicei
Reţeta zilei: Musaca dobrogeană
Horoscopul zilei
Seful NATO pentru operatiuni speciale, in vizita in Romania
Un candidat UKIP din circumscriptia lui Nigel Farage a spus ca romanii sunt "gunoaie de oameni"
Senatul a reuşit să amuţească zornăitul cătuşelor
Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Suceava
Secretar de stat in Ministerul Finantelor: Sunt bani de autostrazi, dar nu exista spatiu fiscal
Fondurile UE pentru Romania, intrerupte de Comisia Europeana, in mai multe domenii
Explicatiile ministrului Nica
Fiscul nu restituie banii încasaţi pe amenzile anulate de judecători
Să-şi toarne şi ei cenuşă în cap!
Ioan Rotundu
Suntem nişte gunoaie de oameni
Ioan Rotundu
Caricatura zilei: Musafirii Elenei Udrea
Traian Basescu: Opriti-va, imbecililor!
Ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii privind statutul functionarilor publici, neconstitutionala
Botoşani: Condamnaţi pentru evaziune fiscală fără a fi vinovaţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog