Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8541
De la 07 Ianuarie 2003
122868608
Cristian Pantazi

Dragi manifestanti, PSD tocmai v-a facut un cadou de despartire: va mai ia niste bani din buzunar

  • 11 November 2015, 23:00
ca ati indraznit sa protestati. Despre liberali, numai de bine Nu mai am nici o indoiala: PSD e profund corupt, incapabil sa se schimbe, si disparitia sa ar fi un mare bine pentru Romania. Mizeria uluitoare pe care a facut-o Liviu Dragnea cu mina unei slugi din Vaslui, anti-occidentalul Adrian Solomon, intrece orice inchipuire.
Au votat in 2 zile, fara dezbatere, fara impact bugetar, fara mila pentru bugetul tarii, o crestere de 10% pentru TOTI bugetarii. E o masura care are 3 efecte: e o pomana electorala cu care Dragnea vrea sa mai securizeze niste voturi in dublele alegeri din 2016; lasa un urias cartof fierbinte guvernului Ciolos; il pune pe Iohannis intr-o situatie imposibila.
Multi au fost pacaliti de Liviu Dragnea in ultimele luni: discurs serios pro-reforma, anti-coruptie, lupta impotriva baronilor, cod de conduita etc. Multi se intrebau: oare e adevarat, oare vorbim de acelasi PSD condus pina mai ieri de Victor Ponta? A durat doar citeva zile pina cind am avut cu toti proba ca Dragnea e aceeasi Marie, cu alta mustata.
E incalificabil ce a facut PSD ieri si azi in Parlament. Pe scurt, faptele.
Comisia de munca din Camera Deputatilor (camera decizionala) a discutat ieri (marti, 10 noiembrie) proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului prin care salariile personalului sanitar erau majorate cu 25%. Pe masa comisiei a aparut subit un amendament depus de deputatul PSD Adrian Solomon prin care toate salariile bugetarilor vor fi majorate cu 10% de la 1 decembrie 2015. Adica peste 20 de zile! Amendamentul nu are nici un studiu de impact si nu prevede surse de finantare pentru aceasta majorare uriasa.
Liberalii din comisia de munca au protestat si au calculat ca impactul bugetar doar pentru anul viitor ar fi de 2,2 miliarde de lei. Un reprezentant al Ministerului de Finante ar fi calculat un impact dublu, de aproape 5 miliarde de lei, si a spus ca nu exista acesti bani. Amendamentul lui Solomon a trecut insa cu votul colegilor de coalitie (PSD, UNPR, ALDE), liberalii s-au abtinut.
Dragnea a declarat ieri seara ca nu stia de amendament si ca trebuie responsabilitate, iar PSD va analiza azi, inainte de vot, ce pozitie sa aiba. Azi, la votul decisiv din plenul Camerei Deputatilor, PSD si aliatii au votat pentru cresterea salariilor bugetarilor cu 10%. Pentru au votat si liberalii, incapabili sa-si asume pozitia curajoasa si normala de a respinge acest act de un populism profund.
Ca sa se asigure ca nu vor avea probleme la vot, PSD-istii si-au convocat la sedinta si acolitii din sindicate. Au venit prompt Vasile Marica si alti fartati, cu totii legati cu nenumarate fire de puterea politica. Iar sindicalistii au inceput sa-i huiduie pe putinii liberali care au incercat sa critice masura propusa de PSD.
Asa ca votul a fost cvasi-unanim: liberali, PSD-isti au aprobat o masura pe care Dumnezeu stie cum o va suporta bugetul anului viitor. Ca sa faca rost de bani,
viitorul guvern fie va trebui sa creasca niste taxe, fie sa renunte la unele invetitii. Evenimentul de azi are citeva semnificatii majore. Iata-le, pe scurt:
PSD ramine cel mai toxic produs politic al Romaniei. Foloseste orice mijloc, oricit de murdar, pentru a cistiga voturi
PNL e incapabil de gesturi politice corecte in momentele esentiale si e tot mai cuprins de populism (sa ne amintim de cresterea, la fel de subita, a alocatiilor pentru copii)
Guvernul Ciolos (daca va trece de votul Parlamentului) va pleca la drum cu inca un deficit urias de acoperit. E in sah: creste taxe sau elimina investitii?
Iohannis e la rindul lui in sah: legea va veni la el la promulgare. Are curaj presedintele sa o intoarca la Parlament?
Pe scurt, o zi neagra pentru Romania.
PS: Cine e Adrian Solomon, deputatul PSD care a depus amendamentul. A devenit celebru in 2012, cand a declarat ca premierul de la acea data, Mihai Razvan Ungureanu, ca va avea aceeasi soarta ca politicianul italian Aldo Moro, ucis in 1978, daca nu va veni la primaria Barladului pentru a se interesa de soarta locuitorilor.
In 2007, cand era viceprimar al Barladului, enervat de faptul ca un alt prim ministru, Calin Popescu Tariceanu, nu si-a anuntat vizita in localitate, a adus o fanfara pentru a-i canta acestuia marsuri funebre.
In 2013, Solomon i-a atacat pe organizatorii protestelor anti-gaze de sist, acuzandu-i de interese ascunse, in conditiile in care el insusi fusese initiatorul unui proiect de lege care urmarea interzicerea exploatarii gazelor de sist.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Un hoibby riscant
Reţeta zilei: Ardei capia pentru ciorbiţe şi tocăniţe
Horoscopul zilei de 12.11.2015
S-a dus cultura "Willkommen". Germania aplica din nou Acordul de la Dublin pentru refugiatii sirieni
Decizie istorica la nivel european
Dupa divort, tatii sunt egali cu mamele in privinta copiilor. Cristi Danilet: Sa nu uitam ca sotul divorteaza de sotie, nu si de copil
Noul guvern ar putea lua masuri de compensare a daunelor relaxarii fiscale
Avioanele rusesti au lovit 277 de tinte in Siria in doua zile, SUA 11 intr-o zi
Deputatii au votat infiintarea Agentiei de Administrare a Bunurilor Sechestrate, sub un nou nume
Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate
Alina Gorghiu: Am votat majorarea salariilor bugetarilor, asteptam de la noul Guvern un studiu de impact
In Parlament, ca la mineriada
sindicalistii au facut scandal si au sustinut vehement cresterea salariilor bugetarilor cu 10%. Rovana Plumb - Va multumim pentru tot ceea ce faceti pentru noi
Amendamentul PSD privind cresterea salariilor bugetarilor cu 10%, adoptat cu un vot covarsitor de deputatii din toate partidele
Aplauze in plen
De acum avem şi o „miercurea neagră”
Ioan Rotundu
Prin furcile caudine ale incompetenţei
Ioan Rotundu
Botoşani; Un nou cuc marca Portariuc adăugat cucurilor anterioare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog