Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22027
De la 07 Ianuarie 2003
86928035

Cristian Roman s-a luat de ministrul Sănătăţii

  • 5 March 2013, 23:00
Deputatul din partea Partidului Forța Civică, Cristian Constantin Roman, a făcut luni seară o interpelare ministrului sănătății, Eugen Nicolăescu, prin care i-a adus în atenție o serie de probleme cu care se confruntă în acest moment sistemul sanitar din județul Botoșani și nu numai.
Prima problemă semnalată este aceea că, începând cu data de 1 martie 2013, instituțiile furnizoare de servicii medicale sunt în afara contractului cu Casa Națională de Asigurări de Sănatate. Astfel serviciile prestate după data respectivă nu pot fi decontate. În același timp, furnizorii privați nu au cunoştinţă de valoarea bugetului alocat pentru luna martie şi, din acest motiv, nu pot efectua servicii medicale şi nici programări pentru perioada imediat următoare.
Totodată, parlamentarul botoșănean i-a cerut ministrului sănătății să facă publice criteriile pe baza cărora vor fi distribuite fondurile pentru asistenţa medicală ambulatorie, având în vedere că, în anii precedenţi, judeţul Botoşani a beneficiat de sume mult mai mici faţă de alte judeţe, un asigurat din Bucureşti beneficiind de un fond de 11 ori mai mare pentru investigaţii de laborator decât un asigurat din regiunea NORD –EST. În acest context, sunt laboratoare din Bucureşti care abia reusesc să-și consume fondurile, în condițile în care la Botoşani toate laboratoarele lucrează cu programări pentru una, sau chiar două luni.
Cristian Constantin Roman a cerut precizări și în legătură cu anunțatele desființări ale Casei Județene de Asigurări de Sănătate și a Direcției de Sănătate Publică, făcând referire în mod special la soarta angajaților celor două instituți
Biroul de presă
Partidul FORȚA CIVICĂ Botoșani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Despre însurătoare
Gastronomie: Supă cremă de dovlecei
Botoşani: Nume grele în spatele afacerii Linia 10
Funcţionarii CE au frică de greci
Ministrul PSD Constantin Nita s-a răfuit dur cu liberalul Klaus Iohannis
Emirul Qatarului s-a prins în plasa darului grecesc
Fără cârpaci, domnule Ţurcanu?
Ioan Rotundu
Concursuri cu şefie dedicată
IŞJ: După trecerea Abramburicăi, la Botoşani s-a instalat haosul
Din puţul gândirii preşedintelui Ţurcanu
Generala Huncă se duce la Bucureşti să bată la uşi închise
Lista elevilor botoşăneni calificaţi la fazele naţionale ale olimpiadelor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă