Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11427
De la 07 Ianuarie 2003
80791847
Cristian Sima susţine că

Bogdan Chireac a luat bani de la compania Ericsson şi i-a dat apoi politicienilor

  • 31 October 2012, 23:00
Brokerul Cristian Sima a declarat pentru o televiziune din Islanda ca poate dovedi cu documente ca firma Ericsson a facut plati catre jurnalistul Bogdan Chireac prin compania WBS Holding, bani care apoi ar fi ajuns in conturile unor politicieni romani, relateaza Rise Project. Bogdan Chireac a negat orice legatura cu Ericsson. Sima, care controleaza WBS Holding, a plecat in Islanda in urma unui scandal in care este acuzat de mai multi clienti ca le-ar fi pierdut banii prin diverse tranzactii financiare.
Cristian Sima a spus ca aceste tranzactii ar avea legatura cu contractul cistigat de Ericsson pentru furnizarea echipamentelor necesare punerii in practica a numarului unic de urgenta 112, in anii 2000.
Cristian Sima declară că poate proba cu acte aceste tranzacții care ar fi avut loc prin contul firmei WBS Holding, firmă înregistrată în Insulele Virgine Britanice şi care a fost folosită de el în tranzacții cu acțiuni şi valute pe piețele internaționale.
Sima reafirmă că Bogdan Chirieac a deținut cinci la sută din WBS Holding Limited deşi jurnalistul a negat deja acest lucru. Trebuie spus că WBS Holding Limited este o firmă de tip offshore cu acțiuni “la purtător” ceea ce înseamnă că proprietarii firmei se pot schimba în orice clipă prin simpla lor înmânare către alte persoane. RISE Project a obținut certificatul de încorporare al WBS Holding din Insulele Virgine Britanice, care însă arată doar opacitatea acestui paradis offshore.
Cristian Sima refuză să ofere numele politicienilor implicați în tranzacțiile oculte cu firmele multinaționale, însă spune că sunt de la toate partidele. Nu se fereşte să menționeze numele uneia dintre aceste companii: Ericsson, producător de anvergură mondială de echipamente de telecomunicații. Redăm transcrierea porțiunii din interviu unde face aceste afirmații:
Reporter: “Puteți numi vreo companie multinațională care a luat parte in asta”
Sima: “Pot sa va dau un nume: Ericsson care a obținut apoi contractul pentru numărul 112 în România…
Reporter: “Dar puteți dovedi că a primit bani de la Ericsson care au mers apoi în buzunarele politicienilor?”
Sima: “Pot dovedi că Ericsson i-a trimis bani lui Bogdan Chirieac şi că Bogdan Chirieac a trimis bani către alte persoane”
Contactat telefonic de RISE Project, Bogdan Chireac a negat orice legătură cu firma Ericsson: “Nu vreau să comentez ce spune domnul Sima. Eu o să îl dau în judecată pentru toate minciunile pe care le-­a spus. Deja am demarat procedurile pentru instanță. Categoric nu, nu am avut nicio relație financiară cu firma Ericsson.”
Rise Project i-­a contactat și pe avocații din România ai companiei Ericsson pentru un punct de vedere oficial legat de acuzațiile brokerului, însă până la ora difuzării interviului în Islanda, reprezentanții companiei nu au oferit niciun punct de vedere oficial.
Rise Project a cooperat în ultimele săptămâni cu jurnalişti islandezi de la emisiunea Kastljos-Reflector de pe postul național de televiziune RUV pentru a da de urmă brokerului fugar Cristian Sima şi pentru a obține un interviu la Rejkavik de la acesta.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Aventura blondelor căsătorite
Marile greşeli ale companiilor care au încheiat 2011 pe pierderi
ANI se adresează Consiliului Superior al Magistraturii în cazul Diaconu
Dezbatere Citu: Trebuie reduse impozitele
Lucian Croitoru: Şansele introducerii unui impozit progresiv sunt foarte mari
Preşedintele PE, Martin Schulz, s-a adresat Parlamentului
nu putem să le lăsăm urmaşilor noştri doar datorii în anumite situaţii nu exista alternativă la reformele structuralesuspendarea fondurilor europene arată că procesul de reformă nu a fost finalizat
„Meritul civic” şi atitudinea de „bou” a moldovenilor. Zbor frant
Am fost norocoşi că nu am vândut anul trecut 10% din Petrom
Favoriţii la un mandat de deputat
Ioan Rotundu
Zahăr şi ţigări pentru piaţa neagră confiscate de poliţiştii de frontieră
Vernisaj Constantin Tofan la Muzeul Judeţean
Decizia lui Flutur de a fi din nou primar în 2016 salutată de PPDD-iştii
Primarul Portariuc suspectat că dezinformează
Autorităţile de la Botoşani în alertă din cauza rabiei
Botoşani: Constantin Conţac şi fiul său Liviu au ajuns după gratii
Şi Conţacii plâng!
Ioan Rotundu
CCD Botoşani organizează Festivalul Naţional al Şanselor Tale
ITM cere atenţie mărită la firmele care recrutează forţa de muncă
„Bani de liceu” pentru 4.700 elevi
„Bani de liceu” pentru 4.700 elevi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă