Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4762
De la 07 Ianuarie 2003
122576701

Criza din Ucraina: Armata germana creste numarul tancurilor gata de lupta

  • 10 April 2015, 23:00
Conflictul din Ucraina produce efecte in ceea ce priveste dotarea armatei germane. Conform unor informatii obtinute de Spiegel, Bundeswehr are planuri de crestere a numarului de tancuri „Leopard 2” capabile sa intre in actiune in orice moment. Planurile ministerului arata ca tinta este de 328 de tancuri gata de actiune in loc de numarul de 225, in prezent.
Statul major german a sustinut in cadrul unei serii de consultari cu ministerul apararii ca cele sase batalioane de tancuri ale Republicii Federale, care contin fiecare 44 modele „Leopard”, au nevoie de blindate suplimentare pentru a ajunge la gradul de operativitate de 100%. La acestea se adauga 56 de tancuri pentru instructie si opt pentru autoritatea insarcinata cu achizitiile de echipament.
In prezent, unitatile de tancuri ale armatei germane nu sunt dotate la nivel de 100%. Legea germana afirma ca exista posibilitatea de a lua tancurile prevazute pentru instructie, dar doar in cazuri exceptionale. Documentele consultate de Spiegel arata ca planul de inarmare a diviziilor de tancuri este un rezultat direct al cresterii nivelului de alerta in cadrul NATO din cauza tensiunilor cu Rusia si a crizei ucrainene.
In octombrie 2014, specialistii in aparare ai Marii Coalitii de la Berlin (formata din crestin-democrati si social-democrati) au cerut guvernului federal sa creasca numarul de tancuri Bundeswehr. Cele 225 de modele „Leopard 2” si 190 de modele „Boxer” nu ar mai fi suficiente in „situatia actuala de securitate in Europa”. De asemenea, armata germana ar urma sa primeasca fonduri si pentru demararea unui program de dezvoltare a unui nou model de tancuri „Leopard 3”.
Ministrul de finante, Wolfgang Schauble, a precizat, la inceputul lunii martie, ca bani suplimentari la bugetul apararii ar putea intra in discutie abia in 2017. In prezent, Germania cheltuie 33 de miliarde de euro anual pentru bugetul apararii. Experti arata insa ca fondurile sunt inadecvate, avand in vedere ca opt miliarde acopera numai pensiile si administrarea activelor imobiliare.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prima reactie a lui George Copos la acuzatiile de plagiat
Am fost calomniat brutal. Ma voi adresa justitiei
"Educatia pentru sanatate", in realitate promoveaza si incurajeaza pacatul desfranarii
Arhiepiscopul de Suceava, IPS Pimen
Declaratie comuna a liderilor statelor nordice
Rusia reprezinta cea mai mare amenintare pentru securitatea Europei
Prognoza meteo pentru Paste
Moscova: Incercarea NATO de a limita misiunea Rusiei la Bruxelles, ecou al Razboiului Rece
Horoscopul zilei
Lumea lu' Rotundu: Încondeiatul ouălor
Presa-n gura lu' Rotundu - Emisiunea din 10.04.2015
Bancul zilei: Seriozitatea femeii
Reţeta zilei: Friptură de miel pregătită în stil Gyros
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog