Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Aniversări
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
20807
De la 07 Ianuarie 2003
79990589

Criza economică îngheaţă investiţiile Primăriei Botoşani

  • 18 January 2009, 23:00
Prioritatea pentru municipalitate o reprezintă în momentul de faţă închiderea noului buget pe anul în curs. Dar, spune viceprimarul Florin Ghiorghiţă, nu se poate trece efectiv la treabă până nu se aprobă bugetul de stat şi cel al Consiliului Judeţean.
Totuşi ceva paşi au fost făcuţi în acest sens. „În mare, noi ne-am făcut deja şi ne facem în continuare tot ce înseamnă partea de necesar pentru a funcţiona în 2009 şi pentru partea de investiţii. Ce se vede foarte clar, până la aprobarea bugetului de stat şi al CJ este faptul că vom avea o reducere de buget anul acesta sau o stagnare a lui. Principalele activităţi vor fi menţinute cel mult la aceeaşi parametri”, a declarat Ghiorghiţă.
Acesta nu crede că vor fi alocate fonduri suplimentare pentru reparaţii străzi, amenajări peisagistice în municipiu sau altfel de activităţi. Vor fi totuşi continuate toate investiţiile începute şi nefinalizate. „Ne vom bizui în principal pe investiţiile mari şi vom pune cotă parte din bugetul local pentru proiectele cu finanţare externă. Mă refer la şoseaua ocolitoare, programul pe Axa 2. Acel program care prinde reabilitarea străzilor de la intrarea dinspre Dorohoi: Calea Naţională, Strada Uzinei, Împărat Traian, o porţiune din Tudor Vladimirescu, Petru Rareş şi iarăşi Calea Naţională până la ieşirea spre Iaşi, jos la Lebăda. O lucrare foarte mare de investiţii pe bani europeni, în valoare de 9 milioane de Euro, cota parte pe care trebuie să o punem noi fiind de 2%”, precizează viceprimarul Ghiorghiţă.
O altă lucrare ce va fi în atenţie şi unde municipalitatea va aloca o finanţare mai mare este zona de agrement de la Cornişa. „În acest caz s-ar putea să încercăm o emisiune de obligaţiuni municipale pentru că este vorba de o sumă mai mare. Trebuie să punem undeva la 50% din valoarea finanţării, dar au considerat-o ca o investiţie aducătoare de venituri”, a mai adăugat Florin Ghiorghiţă. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A umilit până şi umilinţa
Din nou încăierare pe gradaţia de merit
Tomograful duduie în plin
Amânarea programului de vaccinare, moartea sigură a acestuia
Vatra Dornei, staţiunea pensionarilor botoşăneni
Medicii tineri se feresc să lucreze în Spitalul de pediatrie
S-a găsit salvatorul PRM la Botoşani
Bate Codreanu câmpii, sau rosteşte adevărul?
Să-l susţineţi pe Mihăiţă!
Jucăria lui Boc
Povestea tristă a pietonalelor botoşănene
Comunicat de presă
Filialele de partid din afara statului naţional - studiu recent lansat la Bruxelles
Fiul piroman
Drumuri judeţene înzăpezite
Mulţumiri de pe meleagurile canadiene
Horoscop
Noaptea târziu....
Comentariul comentariilor X
(Ioan Rotundu)
Oferă recompensă barosană pentru cine îi dă relaţii despre...
Baba Riza, secretara
Românul şi încă trei sărbători legale
Nu vrea şef!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă