Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10883
De la 07 Ianuarie 2003
122870950

Cruntă beţie liberală urmată de vizita unui preşedinte surogat

  • 3 October 2010, 23:00
„Seara fermierului” mult anunţată de către preşedintele PNL, Florin Ţurcanu, a pus într-un con de umbră toată strădania organizatorilor Târgului Expo Zoo, a adevăraţilor organizatori, pentru că Partidul Naţional Liberal a fost doar un susţinător. Atât de înfocat susţinător încât a obligat toţi membrii din teritoriu să vină mort-copt la manifestare, dar nu oricum.
Până şi cel mai palid membru trebuia să aibă asupra lui, atârnat la gât, ecusonul de PNL-ist, la vedere. După ce fermierii şi-au dus la loc sigur exponatele minunate s-au întors pentru mult trâmbiţata seară specială, destinată celor care vor să „stea de cioace”, cum se exprimau unii dintre PNL-işti.
Nu toţi însă, unii dintre aceştia eschivându-se elegant, dând tainul, dar evitând contactul cu „lumea politică”. „ Eu am trimis şi brânză şi carne de oaie, am pus şi bani, le-am dat şi de băut, dar nu am participat. Am auzit că a fost bal aici, că înghesuiau într-un târziu pe câte una pe aici” a sintetizat în câteva cuvinte un fermier foarte cunoscut din judeţ.
„Seara fermierului”, moment anunţat pentru sâmbătă la ora 18.00 a strâns pentru început toată floarea cea vestită a PNL-iştilor, bine aghezmuiţi de peste zi, când au cinstit din belşug belşug din feluritele băuturi naturale stocate în birourile de la Staţiunea Popăuţi. Mesele erau alimentate în permanenţă, pentru că aşa stă bine unei seri de chef, doar că respectivele şipuri de doi litri sau bidoane adevărate de 5 litri se goleau pe dată, direct proporţional cu gradul de aghezmuire al celor prezenţi.
Aşezatul scaunelor în cortul destinat celor care voiau să mănânce în linişte a revenit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Cătălina Lupaşcu, PNL-ist de nădejde, vizibil furioasă pe turnura pe care o luaseră lucrurile. Femeile care însoţeau berbanţii lei-paralei numai de distracţie nu aveau parte. Cu ochii pe aceştia timpul trecea greu aşa că se năşteau idei din cele mai năstruşnice. Una de pildă a dosit în geantă câteva castronele dintr-un plastic de culoare albastră, puse pe masă pentru extraordinara ciorbă de peşte oferită de fermierii organizatori, iar alta a dat după un scaun câteva sticle de vin.
Din când în când, dar destul de des, un membru al PNL, pe care îl trăda ecusonul prea evident, se plimba printre cei prezenţi cu o sticlă de doi litri: „ O tărie, o tărie, hai că merge” , O dată convertiţi, cei care au primit „botezul” au trecut la glume. Cine Cine zice că femeile bârfesc, trebuia să audă conversaţia unui grup de vreo şapte liberali, care şi-au lăsat nevestele să îngheţe la câţiva paşi şi s-au pus pe comentat.
„ Ai auzit cutare, sau ai văzut cutare... Una panaramă, altul hoţ...Ai văzut Rapsozii Botoşanilor. Dă-i ... au venit la crăpat, la băut, s-au îmbătat şi au pus Balada să cânte în locul lor. Bandiţi!” mai ceva ca babele de pe şanţ, pigmentând destul de frecvent discuţia cu cuvinte obscene, care de altfel se află în dicţionar, dar care nu au plăcut auzului celor care au făcut imprudenţa să aducă şi copiii la vestita seară a fermierului.
În timp ce preşedintele Mooldovis, Ionică Nechifor, umbla printre invitaţi pentru a le face şederea mai plăcut, invitându-i să guste din feluritele produse tradiţionale, PNL-isul Gheorghe Sorescu se lăuda cu chimirul pe care îl cumpărase de la un cort cu 200 de lei, un obiect veritabil, din piele. La ora 20.00, nu mai aveai cu cine purta o discuţie civilizată.
Preşedintele Florin Ţurcanu a părut reţinut şi chiar dacă a ţinut un pahar în mână toată seara, gândul îi zbura, probabil, la a doua zi când ştia că vine Crin Antonesu. Mult mai mai târziu spiritele s-au aprins, iar martorii spun că PNL-iştii au băut destul cât să nu-şi mai ţină echilibrul. Problema care se pune este cum au ajuns la domiciliu, pentru de condus nu s-a pus problema în starea în care erau.
A doua zi de târg a adus un alt ghinion liberalilor. De două luni de zile au anunţat că la eveniment va participa preşedintele partidului, crin Antonescu. Detaliile puse la cale pentru primirea sa au fost deosebit, demne de ospitalitatea moldovenilor. Fermierii au venit cu ideea de a pune la dispoziţie o caleaşcă trasă de doi cai superbi, iar la intrare să nu lipsească primirea tradiţională cu pâine şi sare. Numai că, preşedinte Crin Antonescu a simţit brusc o durere de spate şi şi-a anulat vizita în ultima clipă.
La Popăuţi a ajuns doar vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu. Duminică la amiază organizatorii au ţinut să se adreseze celor prezenţi mai ales că venise şi musafirul de la Centru. Nu au apucat însă să spună câteva idei că brusc instalaţia electrică a căzut, prilej de noi comentarii de pe margine. „ Păi, na, dacă au politizat târgul, acuma adversarii lor politici le-au tăiat microfonul”, a spus un dansator
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Zv SOMAX, luni, 4 octombrie
Bancul zilei: Spaima… episcopului
Prin fum de batal la proţap şi miros de mici
Expoziţia zoo Popăuţi – succes umbrit de lipsa preşedintelui Crin Antonescu
Mii de firme româneşti se mută în Bulgaria
alungate de măsurile de austeritate şi instabilitatea fiscală
Moise Guran a pus punct BizBazar
ONU a muşamalizat "atrocităţile" comise de sovietici si americani în Afganistan
România pare să fie dominată de suspendaci
nişte oameni trişti ce vor să îl suspende pe Traian Băsescu
Vladimir Voronin nu mai vrea proces cu România
el nu-şi aminteşte sa fi spus asta
Ministrul Educaţiei şi Guvernul se consideră cu 11 clase peste conducerea
Crin Antonescu nu vrea schimbarea lui Băsescu pentru a se întoarce Năstase
el va susţine la preşedinţie candidatura lui Isărescu
Politica destrăbălaţilor
Ioan Rotundu
Vorbe urâte, domnule senator!
ON Gaz Distribuţie întrerupe temporar furnizarea gazelor în Botoşani
Drumul „căruţelor” mai are de aşteptat pentru a fi reparat
Bilanţul tragic al unui accident rutier produs pe Şoseaua morţii
Ofensivă asupra traficului de ţigări
Cardiacii pot muri liniştiţi, că de medicaţie nu vor mai avea parte
Au ieşit bine la control
Bolnavii HIV încă nu vor avea cabinet stomatologic separat
Declaraţii online la CAS Botoşani
În loc de gratuităţi, pacienţii primesc dreptul la reclamaţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog