Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ultima oră
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7149
De la 07 Ianuarie 2003
122579088
Cstel Bardan

Scrisoare deschisă către Consiliul Judeţean Botoşani şi Primăria Mileanca

  • 23 March 2017, 23:00
Domnule Preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani şi
Domnule primar al comunei Mileanca, Judeţul Botoşani.

Aş fi vrut să încep cu ’’m-am săturat de ignoranţa voastră’’ , dar… atunci când vreau, fac apel la ceea ce mă învăţa maică-mea, în primi 7 ani de viaţă. Au trecut destui ani de atunci, însă n-am uitat. Doar că în timp, viaţa m-a educat să aplic ceea ce am învăţat în acei ani doar în cazuri care chiar contează. Pentru Dumneavoastră scrisoarea mea va conta? Doar mă întreb.
Aşa că voi începe cu, (şi asta nu că nu aţi şti), mă numesc Costel Bardan… de prin Bucureşti.
Da, tot eu sunt!
V-aţi plicitisit sau deja v-aţi obişnuit cu mine?
Vă salut cu respect! Ce mai faceţi? Cum o mai duceţi? Sunteţi bine? Cu sănătatea sunt convins că sunteţi bine şi chiar aşa vă doresc, căci fără sănătate nu se poate face nimic.
Însă, în noile Dumneavoastră funcţii vă este bine? Dar la asfalt e bine? Cum este prin Mileanca şi Botoşani când plouă? Vă tractează cineva maşinile pentru că aţi rămas înnămoliţi prin mocirle şi noroaie? Dar atunci când nu plouă, vă simţiţi gura plină şi dinţii sterpeziţi de praf? Când faceţi vreun grătar cu familia, scuturaţi mai întâi friptura de nisip? Când e secetă vara prin ţară, apa de la chiuvetă curge cu pământ? Când mergeţi la serviciu, vă luaţi în maşină vreo pereche de pantofi curaţi, de rezervă, ca să-i schimbaţi pe cei plini de glod, înainte să intraţi în birou?
Domnii mei, dacă la aceste întrebări răspunsul este NU, atunci să ştiţi că cei din satul Codreni răspund Da, inclusiv eu.
Şi considerând că aţi prins ideea, vă reamintesc faptul că suntem deja în anul 2017. Acest an TREBUIE să fie un an al îndeplinirii promisiunilor din campania electorală. Nu credeţi?
Aţi solicitat voturi, iar oamenii cu şi de bună credinţă vi le-au oferit. Sunteţi la putere acum, aşa cum v-aţi dorit. Super! Dar ce înseamnă pentru Dumneavostră această putere? Oare credeţi că oamenii v-au oferit puterea de a-i ignora? V-au oferit puterea de a-i trata cu sperficialitate? V-au oferit puterea de a vă folosi de lozincile ‘’nu se poate’’ şi ‘’nu depinde de noi?’’… sau de altele, sinonime?
NU, domnii mei, oamenii v-au oferit PUTEREA de a vă folosi PUTEREA!
Oamenii v-au oferit puterea de a face orice pentru ei, nu pentru Dumneavostră personal. Oamenii v-au oferit puterea de a vă implica total în viaţa lor, de a vă păsa de ei. De a le crea condiţii de trai mai bune. Oamenii v-au oferit puterea de a le uşura existenţa.
Iar aceastĂ PUTERE v-a fost oferită pentru a o folosi ACUM, în anul 2017, nu după patru ani, care vor trece la fel de repede ca şi campania electorală, plângându-vă atunci că nu aţi avut timp şi cerşind încă un mandat.
Aşadar, cu siguranţă aţi luat la cunoştinţă de petiţia iniţiată de mine. Aţi primit-o în mail-uri pe adresele instituţiilor ce le reprezentaţi. A fost publicată de presă, despre care ştim bine că este o formă de exprimare a libertăţii de gîndire şi care contribuie la formarea opiniei publice. Aţi vizualizat-o pe acest site de socializare, fiind distribuită şi redistribuită, că de… suntem oameni care ne repectăm, conform tehnologiei în vigoare, asta în ciuda faptului că a treia găleată scoasă din fântână este plină cu pământ.
Tehnologie de care Dumneavostră nu faceţi uz pentru binele comunităţii în ceea ce priveşte comunitatea în sine. Domnii mei, de unde aveţi puterea ignoranţei? De unde aveţi puterea de a nu interveni pentru informarea cetăţenilor, pentru a oferi un răspuns doleanţelor celor ce le-aţi solicitat încrederea? Cine vă opreşte? Raţiunea? Cu ce drept aplicaţi acest raţionament? De ce nu solocitaţi oamenilor, domnule primar din comuna Mileanca, pentru a participa la şedinţe de consiliu local, publice? De ce nu vă trimiteţi consilierii locali cu mapa de lucru sub braţ, pentru a aduce la cunoştinţă oamenilor proiectele dumneavoastră de viitor? De ce nu există transparenţă? Oare primăria Mileanca şi Consiliul Judeţean Botoşani, încă nu au înţeles termenul de democraţie?
Vă spun eu în cazul acesta. Democraţia nu înseamnă că aveţi voie să faceţi doar ce vreţi, ci DOAR ce TREBUIE să faceţi!
De cine vă este frică? De cine staţi ascunşi după tufişurile tastaturii şi ale primăriei? Căci asfaltul de unde vă trăiţi traiul modernist, nu are tufişuri. De ce acum innoculaţi frica în sufletele celor ce v-au votat cu încredere? Pe Dumneavostră nu vă sperie nimeni cu nimic, este lesne de înţeles, dar nu cumva ’’frica’’ aceasta ce o manifestaţi, este frica de incompatibilitate? Frica de a vă asuma răspunderea? Există o vorbă: -fricile nu sunt altceva decât stări de spirit. Oare ce fel de spirit vă însoţeşte, pentru că spiritul întreprinzător nu este vizibil. Nici spiritul devotamentului şi nici cel al dragostei faţă de semeni nu îl scoateţi în evidenţă. Ştiţi ce spunea poetul şi eseistul american Ralph Emerson? ’’Întotdeauna fă ceea ce îţi e frică să faci’’. Iar filosoful şi istoricul Bertrand Russell îl completează elegant: ‘’A-ţi fi frică de dragoste înseamnă a-ţi fi frică de viaţă, iar când îţi e frică de viaţă , eşti pe trei sferturi mort’’.
În fine, renunţăm la filosofi, pentru că citatele lor nu sunt stipulate în Legea adminstraşiei publice nr. 215/2001. Chiar dacă v-ar putea îmbunătăţii puţin raţionamentul.
Revin la petiţia mea, la satul Codreni unde trăiesc rudele mele, unde majoritatea oamenilor sunt în vârstă, unde doresc să merg sistematic, unde copii vin pe jos la şcoală, unde apa curentă este o necesitate, unde wc-urile sunt în fundul grădinii, ”sus” în deal sau ”jos” în vale, unde vara ciunga şi carnea de pe grătar,sunt asezonate cu praf atunci când trece o căruţă sau o maşină şi unde ploaia transformă satul, care îl străpunge un drum judeţean, în băi de nămol.
Vă solicit respectuos, domnii mei, să luaţi atitudine! Vă solicit să oferiţi răspunsuri pertinente! Vă solicit să faceţi demersuri cât mai urgent posibil. Vă solicit să ieşiţi la suprafaţă, atât virtual cât şi personal, în faţa celor ce le transmiteţi frică.
Vă solicit domnule primar al comunei Mileanca, chiar dacă în timpul când eraţi consilier, aţi fost ’’Gică Contra’’, pentru a nu se realiza mai nimic prin Mileanca sau Codreni, din invidie că nu aţi fost ales, chiar dacă aţi corupt votanţii cu aspecte odioase punându-i să jure pe Biblie ca să vă voteze, de frică, chiar dacă dirijaţi din acea primărie în familie, cu unchi secretar, mătuşă consilier etc., uniţi-vă toţi si insistaţi la Preşedintele Consiliului Judeţean şi consilierii dumnealui să facă un APEL RIGUROS către Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, care este subordonată Consiliului Judeţean şi prin politica de investiţii care se realizează la început de an a programului de dezvoltare pe anul în curs, în momentul în care se va adopta bugetul de la Guvern, să se repartizeze necesarul de buget pentru aslfatarea şi canalizarea satului Codreni, repectiv DJ293.
Vă solicit domnule Preşendinte al Consiliului Judeţean să luaţi în serios aceste aspecte. Vă solicit să faceţi un un loby legal la DJPD, pentru o bună colaborare constructivă în vederea acestor cerinţe vitale.
Vă solicit să implementaţi (dacă bugetul de la Guvern nu va fi suficient), un proiect pentru obţinerea de fonduri Europene. Contractaţi un împrumut la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Faceţi orice posibil pentru a vă îndeplini cu cinste misiunea ce v-aţi asumat-o!
Vă solicit repectuos să oferiţi tuturor, atât locuitorilor direct afectaţi de această situaţie cât şi mie personal în calitate de petiţionar, ajutorul Dumneavoastră pentru a creşte nivelul de transparenţă şi pentru o informare corectă în rândul cetăţenilor. Având în vedere faptul că reprezentaţi interesele oamenilor, următorul pas care trebuie făcut este să informaţi corect comunitatea din satul Codreni şi să sprijiniţi iniţiative de a organiza dezbateri pe fondul acestui subiect.
Domnii mei, nu mai staţi ascunşi printre tufişuri, hârtii, pisici moarte aruncate în curtea celuilalt, chiar dacă trăim în lumea asta în care individualitatea tinde să înghită spiritul cald al comunității, în lumea asta cu atâtea discrepanțe uriașe, în care lăcomia și dictatura banului îngenunchează și distrug generații!
Nu vă voi permite să imi spuneţi că nu se poate face, pentru că nu există vreo provocare căreia spiritul civic şi întreprinzător să nu îi poată face faţă.
Oamenii care v-au votat, sunt oameni ale căror nevoi, ar trebui să fie nevoile Dumneavoastră, aspiraţiile lor ar trebui să fie aspiraţiile Dumneavostră.
DOMNILOR, nu uitaţi: -PENTRU TOATE ACESTE ASPECTE, AŢI DEPUS UN JURĂMÂNT!
AŞA SĂ VĂ AJUTE DUMNEZEU!
P.S. Eventualele greşeli de exprimare, ortografie sau editare, vă rog să le acceptaţi şi să mi le scuzaţi, deoarece am omis în viaţă să mă educ pentru a fi profesor de gramatică.
21 IANUARIE 2017 Costel Bardan

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Drepturile europenilor din M. Britanie, inclusiv ale romanilor, prioritatea UE in negocierile pentru Brexit.
Ce vrea sa obtina Bruxellesul, dupa “divortul” de Londra
Consiliul Concurentei a inceput o investigatie in domeniul serviciilor conexe distributiei de gaze
Imagini cu momentul in care arhitecta din Constanta a fost aruncata de pe podul Westminster
Un fost parlamentar rus, Denis Voronenkov, care se refugiase in Ucraina, a fost ucis in centrul Kievului
Cum va arata economia Romaniei in urmatorii 10 ani?
Companiile pot creste sustenabil cu circa 5%. Daca ne dorim cresteri mai mari ale PIB, initiativa ar apartine autoritatilor, nu firmelor (studiu BNR)
Guvernul vrea sa construiasca fabrici si uzine de stat si sa le privatizeze.
Cum va functiona fondul-mamut de dezvoltare si investitii al Romaniei
Sondaj surpriza in Germania:
sustinerea pentru UE a ajuns la maximul ultimilor 25 de ani
Pe piata masinilor noi deja se inregistreaza diminuari
la anumite modele care sunt puternic concurate de masinile second hand din import
Bancul zilei: Strategia spermatozoizilor
Horoscopul zilei de 24.03.2017
Primăria Botoşani: Comunicat de presă
ANAF Botoşani: În atenţia contribuabililor – facilităţi fiscale deosebite
aler Dorneanu pregăteşte albirea lui Dragnea
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog