Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7537 lei
1 USD = 4.3082 lei


Număr accesări
Astăzi:
5221
De la 07 Ianuarie 2003
71386396

Cu ochii în patru la caniculă

  • 28 June 2007, 23:00
Guvernul insistă pe recomandări şi măsuri către prefecţi şi autorităţile locale în condiţiile actuale legate de caniculă. Prefecţii şi directorii serviciilor deconcentrate nu trebuie să efectueze nici o deplasare inutilă în această perioadă, asigurând astfel coordonarea acţiunilor şi măsurilor de intervenţie; se vor întocmi situaţii la nivel judeţean cu localităţile afectate sau în care există pericolul rămânerii fără sursă de apă potabilă în condiţiile prelungirii perioadei caniculare. Autorităţile locale trebuie să verifice nivelul apei potabile în fântâni pentru prevenirea situaţiei lipsei apei potabile. Verificările se vor efectua în fiecare localitate din judeţ. La nivelul fiecărui judeţ prefecţii vor inventaria localităţile afectate de secetă şi vor convoca comitetele locale pentru situaţii de urgenţă în vederea identificării celor mai bune soluţii de asigurare a apei potabile dar şi a apei pentru animale. S-a solicitat de asemenea identificarea urgentă a resurselor suplimentare de alimentare cu apă sau captări şi aducţiuni noi. „În situaţii deosebite, vor fi dispuse transportul unor cantităţi de apă cu ajutorul structurilor pentru situaţii de urgenţă, dar acest lucru nu va trebui să afecteze misiunile acestor structuri de intervenţie la incendii, mai ales că riscul extinderii incendiilor în aceste condiţii meteo este foarte mare. Locaţiile cu probleme trebuie imediat localizate pentru instalarea unor rezervoare sau bazine pentru alimentarea cu apă a animalelor”, a precizat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Populaţia trebuie informată cu privire la pregătirea pentru stocarea unor rezerve de apă în recipiente. Prefectul Cristian Roman a adus la cunoştinţă instituţiilor deconcentrate care sunt implicate în acţiune măsurile pe care trebuie să le aibă în atenţie conducătorii instituţiilor. Autoritatea de Sănătate Publică este însărcinată în verificarea şi monitorizarea permanentă a calităţii apei potabile, în special la fântâni, pentru depistarea din timp a eventualei apariţii a nitraţilor/nitriţilor în sursele de apă. „Împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale trebuie să dispună, acolo unde este necesar, instalarea unor puncte stradale de prim ajutor pentru acordarea asistenţei medicale persoanelor în vârstă sau suferind de afecţiuni care pot fi agravate de caniculă”, a precizat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Direcţia Sanitar - Veterinară are în atribuţii intensificarea acţiunilor de verificare şi control în scopul prevenirii apariţiei eventualelor boli la animale transmisibile la om. Trebuie să intervină rapid în cazul situaţiilor semnalate de către autorităţile locale în vederea prevenirii extinderii acestui gen de boli. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să aibă pregătite toate mijloacele din dotare pentru intervenţia promptă la solicitarea autorităţilor publice locale. De asemenea trebuie să ia măsuri pentru asigurarea necesarului de apă potabilă pentru populaţie şi animale. O altă direcţie de acţiune constă în localizarea şi supravegherea tuturor posibilelor focare de izbucnire a incendiilor şi să intervină rapid la incendii pentru prevenirea extinderii acestora. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Am nimerit ca Ieremia, dar nu în gard, ci la Mioriţa
Comentariu la comentarii (CXXXII)
(Ioan Rotundu)
Corecţia lui Bin Laden
Cuvinte definite de către Ambrose Bierce
Horoscop
Domnul Zbangă, dar cu podeţul cum rămâne?
Câştigători "Trofeul electricianului" 2007, faza E.ON Moldova
Program TELE'M Botoşani, vineri, 29 iunie
Societatea Relad Suceava n-a scăpat de ce era mai rău
După care a reclamat la OJPC că poşeta este de proastă calitate
AJOFM pregăteşte o nouă bursă a locurilor de muncă
Contestaţia l-a salvat de la examenul picat
S-au întâlnit, s-au cinsttit şi apoi s-au împuşcat
Băgată în spital de propria fiică
Minor accidentat
Dorinţa lui Egner este luată în derâdere de colegii consilieri
Ţărănistul Furtună îl gâdilă plăcut pe primarul Flutur
după care-i dă cu pumnul
Romii au încă eşecuri în lupta pentru egalitatea şanselor
Încep evaluările terenurilor agricole calamitate
Prefectul Roman vrea să fure din experienţa spaniolilor
Consiliera Ţepoi resimte necesitatea unui ghid turistic
11 locuinţe sociale noi
Vreţi să vă pricopsiţi cu un pitbull?
Lui Conţac nu i se va clinti nici un fir de păr
Ioan Rotundu
Baronul Vlucă de Văculeşti îi de fapt de Munhausen
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă