Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27936
De la 07 Ianuarie 2003
111098521
Cu păcate multe şi grele,

Pr8marul de Băluşeni a fost chemat de DNA la „spovedanie”

  • Ioan Rotundu
  • 15 April 2022, 16:23
Joi, săptămâna trecută, adică 7 aprilie a.c. Claudiu Gheorghe Doroftei, primarul comunei Băluşeni, a primit vizita agentului şef de poliţie din comună. Acesta n-a venit cu mâna oală, ci cu o citaţie prin care primarul era solicitat să se prezinte a doua zi la sediul DNA din Suceava, el având calitatea de suspect.
Citaţia are legătură cu un eveniment mai vechi. În aprilie 2021, la Primăria Băluşeni s-a efectuat o percheziţie de către procurorii DNA, urmărindu-se mai multe aspecte, respectiv angajarea în condiţii suspecte pe postul de administrator public a fostului deputat Cătălin Buhăianu care de fapt era angajat pe funcţia de director al Sălii Polivalente Bucureşti, la primărie acesta primind un salariu lunar de peste 10 mii lei fără a presta şi activitatea de bază. Poate că se mai avut în vedere şi anumite constatări ale Curţii de Conturi care au pus în evidenţă faptul că primarul şi-a majorat salarul cu nerespectarea prevederilor legale, consilierii locali primind şi ei un spor de indemnizaţie care este de 10% din salariul primarului.
Au mai fost vizate şi o serie de cheltuieli publice suspecte, cum ar fi contracte cu o firmă de pază precum şi angajarea unor consilieri personali tot în condiţii netransparente. Deşi suspect în dosarul deschis de DNA Suceava pe numele său, primarul a continuat şi în acest an să facă angajări care ridică multe semne de întrebare.
La Primărie a apărut angajată la compartimentul contabilitate numita Liliana Boghian, soţie de poliţist pensionar, un apropiat al primarului despre care se vorbeşte că a devenit proprietar pe o serie de terenuri în satul Zăiceşti tot în condiţii obscure.
Se spune că angajarea lui Boghian s-a făcut pentru a fi îndepărtată din primărie actuala contabilă Cristina Ciotâr care nu mai vrea să colaboreze cu primarul decât în condiţii de legalitate. O altă angajare s-a făcut la Camera agricolă. Aici a fost angajat inginerul agronom Răzvan Gherasim, despre care se spune că a falimentat fermele agricole din Mihălăşeni şi Băluşeni ale prof. univ. dr. Puiu de la Facultatea de Agronomie din Iaşi. Dat afară de profesor, bun amic cu primarul Doroftei, Gherasim a devenit din acest an angajatul primăriei.
Chemat de DNA la „spovedanie” chiar în ajun de Paşte, se pare că primarul socialist Doroftei nu va primi împărtăşanie, adică iertare de păcate. Probabil că va avea de băut multă agheasmă şi de făcut multe mătănii pe la DNA până va afla dacă poate primi împărtăşanie sau va fi pedepsit.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Supliciile la care sunt supuşi jurnaliştii de investigaţie
Ioan Rotundu
Activități antiviolență la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani
Drept la replică – ISU Botoşani
Horoscopul săptămânii ]] - 17.04.2022
Bancul săptămânii: Soţul prostănac
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Accidentul rutier produs de poliţistul Sandu ar putea fi falsificat
Ioan Rotundu, Adrian Marcu
Şicanări în trafic, gesturi obscene, ameninţări
Ioan Rotundu
Portretul infracţional al agentului de poliţie Liviu Sandu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă