Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12956
De la 07 Ianuarie 2003
122873023

Cu peste 6.800 de misiuni mai multe pentru pompierii botoşăneni în 2015,

  • 24 February 2016, 23:00
Loviţi de dezastrele provocate de om sau natură, botoşănenii au găsit mereu sprijin în forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, singura instituţie care îmbracă, de două ori pe an, haina de sărbătoare – pe 28 Februarie - Ziua Protecţiei Civile din România şi pe 13 Septembrie - Ziua Pompierilor din România.
Particularitatea a apărut în decembrie 2004, când s-a înfiinţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă prin fuzionarea Grupului de Pompieri cu Inspectoratul Judeţean de Protecţie Civilă.
Noii instituţii formate i s-au acordat tot mai multe situaţii de urgenţă de gestionat şi a trebuit să facă faţă tot mai multor provocări ale naturii.
În primul an de funcţionare sub noua siglă, forţele I.S.U. Botoşani au fost solicitate şi au intervenit la 298 de evenimente. Este vorba de 175 de incendii, 66 intervenţii la inundaţii, 13 intervenţii SIAMUD (Staţia de Intervenţie pentru Asistenţă Medicală de Urgenţă şi Descarcerare) şi 4 alte intervenţii.
Zece ani mai târziu, în 2015, numărul misiunilor de salvare a vieţii şi protejare a bunurilor a crescut cu 2.296%. Dacă în 2005, pompierii botoşăneni nu au plecat zilnic în misiune, în 2015 au avut, în medie, câte 20 misiuni de salvare a vieţii şi bunurilor pe zi.
Faţă de 2005, numărul intervenţiilor a crescut cu aproximativ 6.843.
Numărul incendiilor s-a triplat, de la 175 la 552, în timp ce numărul persoanelor salvate din locuinţele cuprinse de flăcări, autoturismele implicate în accidente rutiere, fântâni sau alte medii ostile vieţii a crescut de la 20 la 530. La acestea se adaugă alţi 5.195 botoşăneni care sufereau de diferite afecţiuni medicale şi au primit ajutor medical de la echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).
De-a lungul celor zece ani, militarii în termen au fost înlocuiţi cu profesionişti în urma celor două etape de profesionalizare din 2006 şi 2007, iar numărul mijloacelor tehnice de intervenţie s-a triplat, de la 30 câte aveau la dispoziţie forţele I.S.U. Botoşani în 2005, la peste 100, astăzi. Numai anul trecut au intrat în dotarea ISU Botoşani 17 mijloace tehnice de intervenţie.
La cinci ani de la înfiinţarea ISU Botoşani, mai exact pe 16 decembrie 2010, a fost operaţionalizat Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), inspectoratul fiind dotat cu două ambulanţe de tip B 2, repartizate la Detaşamentele de Pompieri Botoşani şi Dorohoi.
Pe 9 mai 2012, în judeţul Botoşani au fost deschise alte două substaţii SMURD la Săveni şi Ştefăneşti. Ambulanţele SMURD de tip B2 au intrat în dotarea I.S.U. Botoşani prin programul de reînnoire şi modernizare a parcului auto, derulat de Ministerul Sănătăţii.
În ziua de 17 septembrie 2013 a fost operaţionalizat echipajul de terapie intensivă mobilă S.M.U.R.D.
În cei zece ani, I.S.U. Botoşani s-a dezvoltat continuu şi a ajuns o structură eficientă, aliniată la standardele impuse de statutul de ţară membră a Uniunii Europene, capabilă să ofere o creştere a nivelului de securitate a vieţii cetăţenilor, proprietăţii şi mediului.
Informare şi Relaţii Publice

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Ciorbă de văcuţă
Bancul zilei: Somn liniştit
Horoscopul zilei de 25.02.2016
Experiment inedit: Un australian se hraneste doar cu cartofi timp de un an de zile
Ministrul Agriculturii sustine inchiderea supermarketurilor in weekend si 51% prezenta a produselor romanesti pe rafturi
Filmare cu drona: Cum arata complexul rezidential din satul Holercani, destinat odihnei demnitarilor din Republica Moldova.
Economistul sef al BNR a parasit miercuri prezidiul unei conferinte, iritat de o intrebare venita din sala
PNL a cerut in plen ca Legea darii in plata sa fie pusa pe ordinea de zi, solicitarea fost respinsa la vot
Compania Johnson & Johnson trebuie sa plateasca daune de 72 de milioane de dolari intr-un caz de cancer,
asociat cu pudra de talc
Un senator PSD care a facut gesturi obscene in timpul unui vot decisiv vrea lege pentru presa
Ministerul Public propune ca procurorul general sa devina membru al CSAT
Comisia de taiat hartii: Guvernul a inceput debirocratizarea administratiei
Exemple kafkiene cu dosarele depuse de mame sau cazierul judiciar plimbat de la un
Muniţie găsită în gospodăria unui localnic din Răuseni
Botoşani: Da, dictatura roşie ante portas!
Ioan Rotundu
ANAF cere in justitie evacuarea Antena 3, Antena Group si Intact din imobilele statului
Profesorul de religie care le-a prezentat elevilor la clasa un film despre avort:
A fost o lectie educativa din care copiii au de invatat
Traian Basescu: Presedintele Iohamnis arunca in aer statul de drept
N-a inteles ca niciodata nu castigi cand te sustin Antenele
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog