Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11826
De la 07 Ianuarie 2003
78561383

Cu ţigările la corset!

  • 18 May 2009, 23:00
Doar într-o singură zi, poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit aproape 500 pachete de ţigări, destinate comercializării pe piaţa neagră, în valoare totală de 1.700 lei. În data de 16.05.2009, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat pentru a intra în ţară un autocar înmatriculat în R. Moldova.
În autocar se aflau şi două persoane din R. Moldova, Oxana B., de 23 de ani şi Olga I., de 31 de ani. La controlul efectuat de către echipa mixtă formată din poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, cele două femei au declarat că au asupra lor 232 pachete de ţigări cu timbru R. Moldova, peste plafonul vamal admis.
Pentru a evita sancţiunea contravenţională, cele două persoane au abandonat ţigările în valoare de aproximativ 850 lei în favoarea statului român. Ulterior, un alt echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Stînca a oprit pentru control în localitatea Stînca pe Galina S. care avea ascunse pe corp 40 pachete de ţigări, cu timbru R. Moldova, fără documente de provenienţă.
Persoana a declarat că ţigările au fost achiziţionate din localitatea Stînca în scopul comercializării în piaţa Ştefăneşti. Poliţiştii de frontieră au ridicat ţigările în vederea confiscării. „Aceeaşi metodă a ascunderii ţigărilor pe corp a fost folosită şi de Maia T., cetăţean moldovean, care a încercat astfel să introducă în ţară 135 pachete de ţigări marca Plugaru de provenienţă R. Moldova, în valoare de 284 lei. Femeia nu a putut prezenta documente de provenienţă a ţigărilor, declarând că acestea au fost achiziţionate din localitatea Stînca în scopul comercializării în piaţa Ştefăneşti. Prin urmare, a fost amendată contravenţional cu 1500 lei, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării”, a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Minodora Răcnea.
În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră au găsit într-un autovehicul înmatriculat în R. Moldova, care se deplasa spre Ştefăneşti cantitatea de 87 pachete de ţigări de provenienţă R. Moldova, în valoare de 366 lei. Ţigările erau ascunse în bagajele Ludmilei C., aceasta declarând că au fost achiziţionate din localitatea Stînca în scopul comercializării în piaţa Ştefăneşti. Poliţiştii de frontieră au ridicat ţigările în vederea confiscării, iar femeia a fost amendată cu 1500 lei. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


România şi Moldova sunt în aceeaşi situaţie ca Germania de Vest şi cea de Est
Voronin îl pune pe Stratan să latre împotriva României
Un liceu care se luptă pentru a rămâne românesc
Sărbătoarea câmpenească din Dacula a fost un succes
În incendiu au pierit şi animale
Horoscop
Ardelenii cu trenul
Închiriază un spaţiu mai special
Ragu de vită cu legume
Românul şi „varză!”
Comentariul comentariilor LXXIX
(Ioan Rotundu)
Grenadă la Liceul Agricol Dorohoi
Ţurcanu se disculpă, presupunând cine ar fi autorii reclamaţiei
Microbuzul lui Balan a intrat în criză financiară
Porcii se simt bine în coteţ, mai ales când veterinarii îi veghează
Încă un pofticios la peşte!
Egner – confirmat ciripitor la Securitate
Măsuri extreme şi disperate
Ioan Rotundu
Constructorilor le crişcă măseaua după banii de la Învăţământ
Protecţia Copilului stă la mila ministerelor, care milă nu s-arată
Medicul Ecaterina Chihaia epurată politic din conducerea DSP
Ziua când medicii luptă cu aluniţele de pe piele
Sute de profesori ajunşi şomeri vor invada, azi, Laurianul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă