Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11209
De la 07 Ianuarie 2003
118490435
Cu toată strădania unui poliţist corupt din Poliţia Ştefăneşti,

Profesorul Stroe, corupător sexual de elevi, este acum judecat

  • Ioan Rotundu
  • 17 September 2023, 15:52
Despre poftele sexuale ale profesorului Călin Stroe (foto) de la Liceul Tehnologic „Ştefan Luchian” Ştefăneşti am scris în două rânduri. În 20 februarie 2022 am publicat articolul intitulat „Caz ciudat de agresiune sexuală la Liceul „Ştefan Luchian” Ştefăneşti” din care reproduc textul de mai jos:
„ Ma adresez dumneavoastra in speranta ca veti face lumina intr-un caz care pare sa se musamalizeze. Zilele trecute la Liceul “Stefan D. Luchian” din Stefanesti, un copil de 15 ani(baiat) a fost agresat sexual de catre profesorul sau Stroe Calin! Din surse sigure se încearcă a ascunde sub preş această nenorocire. Mama elevului a facut reclamatie la politie, insa este dezamagita de cum evolueaza treburile. Profesorul este consilier PSD si se crede ca ar avea sustinere politica. Din cate stiu, cazul este ajuns si la inspectorat , DGASPC, dar fara prea multe sanse de a fi mediatizat. Conducerea scolii este obisnuita sa ascunda astfel de cazuri care nu dau bine imaginii. La scoala din Stefanesti incalcarea regulilor, a eticii profesionale stapanesc “intelectualitatea”.
La Poliţia Oraş Ştefăneşti s-a deschis un dosar penal pentru cercetarea aspectelor reclamate de către mama elevului Maricica.Ciomaga ş-ia vecinilor revoltaţi, printre care şi autorul acestui mail, Alin Manole. Sunt slane speranţe că cei din Poliţia Ştefăneşti vor efectua o cercetare judiciară corectă, de vreme ce soţia poliţistului Cristian Vaipan este colegă de catedră cu profesorul reclamat”

După încercări reuşite parţial de către ADA Macovei de a-l aduce la catedră, pe atunci inspector general la IŞJ Botoşani, profesorul a fost nevoit să demisioneze.
Articolul intitulat „Mizeria morală şi profesională‚ - Valorile educative ale Liceului Tehnologic „Ştefan Luchian” Ştefăneşti”
postat în 21 februarie 2022 este lămuritor în multe privinţe în ce priveşte atmosfera din această unitate de învăţământ. Revenind asupra dosarului deschis la Poliţia Oraş Ştefăneşti, aşa cum am anticipat în acele vremuri, poliţistul judiciar de aici a propus soluţie de clasare a dosarului pe motiv că fapta nu există. Celebritatea corupţiei care domină activitatea acestei instituţii a fost confirmată din nou de către acest poliţist judiciar.
Nu la fel a fost tratată problema de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Prin Rechizitoriului emis la data de 23.08.2022 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, în dosarul nr. 792/P/2022, s-a decis trimiterea în judecată a profesorului Călin Stroe pentru „corupţie sexuală a minorilor”, iar la Judecătoria Botoşani s-a format dosarul nr. 9720/193/2022.
Prin şedinţa de judecată din 30.09.2022, judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis „dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul CĂLIN STROE trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de “coruperea sexuală a minorilor” prev. de art. 221 alin. 2 indice 1 lit. b cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal”
Următorul termen de judecată este în 20.10.2023.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”
Horoscopul săptămânii 18 – 24.09.2023
Bancul săptămânii: Indiciu despre soţ
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Educația, încotro?
Probleme în administrația comunei Brăești
Ioan Rptundu
Cum ne sfidează conducerea DSVSA, DSP şi AJPC Botoşani
Ioan Rotundu
În IŞJ Botoşani, minciuna stă cu „generalul” la masă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă