Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17795
De la 07 Ianuarie 2003
122903444
Cu toată protecţia făţişă sau ascunsă a prim-procurorului Chihaia şi a comisarului şef Şerbănoiu

Anul 2021 i-a adus miliţianului poliţist Gorgan o ploaie de condamnări

  • Ioan Rotundu
  • 2 January 2022, 17:57
Despre lupta dusă de către publicaţia săptămânală Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi împotriva corupţiei din poliţie, justiţie, administraţie publică şi mediul politic pe tot parcursul anului 2021 voi da publicităţii un bilanţ al tuturor proceselor la care am participat direct sau indirect prin dezvăluirile făcute şi cum au fost ele soluţionate.
Până la publicarea acestui bilanţ încep activitatea noului an cu un remember asuprea activităţii infracţionale a miliţianului devenit poliţist după 1990, agentul şef de poliţie Romică Gorgan (foto 1) de la comuna Vârfu Câmpului, agent de poliţie care în urma dezvăluirilor noastre şi a dosarelor penale în care a avut şi mai are calitatea de inculpat, s-a pensionat cu speranţa că va scăpa de răspunderea penală. N-a fost să fie!
Păstrând metehnele de miliţian şi după anul 1990, poliţistul Gorgan, sub protecţia şefilor săi de la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani (printre care şi comisarul şef Viorel Şerbănoiu (foto 2)) şi a unor procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani (Raluca Stâncescu, Valeriu Chihaia (foto 3)), a comis o serie lungă de abuzuri şi legalităţi fără teama că va putea răspunde pentru faptele sale.
Deşi cetăţenii din comună,, amendaţi abuziv, bătuţi în sediul Poliţiei, ameninţaţi, femei violate, copii abuzaţi sexual au reclamat comportamentul acestuia presei şi televiziunilor locale, aceste mijloace media n-au considerat de cuviinţă să ancheteze cazurile reclamate, preferând politica struţului pentru a nu se pune rău cu conducerea Poliţiei şi a Parchetului.
Abia începând cu anul 20116/2017 unii cetăţeni şi-au încercat norocul adresându-se Jurnalului. Şi n-au greşit, pentru că noi am luat în serios sesizările lor şi am început să facem public abuzurile şi ilegalităţile poliţistului Romică Gorgan, ceea ce nu i-a venit a crede acestuia că îndrăzneşte cineva să-l critice, să-i tulbure modul despotic de a stăpâni suflarea comunei Vf. Câmpului.
Mai întâi a încercat să ne oprească trimiţându-ne fel de fel de ameninţări. La unul din reportajele realizate în comună despre activitatea sa infracţională, când am ajuns şi la sediul Poliţiei să-l intervievăm, acesta profitând că nu-l cunoşteam cum arată, fără să ştie că este filmat, filmat, a negat că el ar fi poliţistul Romică Gorgan, adică cel căutat de noi.
. Abia după difuzarea reportajului şi când cetăţenii din comună au rămas uimiţi cum Gorgan îşi nega propria existenţă, am aflat şi noi că de fapt poliţistul găsit în sediul Poliţiei era chiar „celebrul” Gorgan.
Pentru că ameninţările sale n-au dat rezultate, adică nu ne-am speriat, am fost chemat în judecată pentru a-i plăti daune morale pe motiv că prin cele publicare i-am ştirbit onoarea profesională de poliţist. Dosarul nr. 343/222/2018 aflat pe rol la Tribunalul Botoşani încă nu a fost soluţionat.
În paralel, Gorgan solicită ajutorul colonelului – magistrat Florin Talpan, profesor la Academia Militară Bucureşti, venit acasă la Vf. Câmpului la sărbătorile de iarnă 2017. Am aflat că Gorgan a avut o întâlnire cu colonelul magistrat Talpan care deja câştigare un proces de daune împotriva lui Gigi Becali, primind de la acesta suma de 50 mii euro.
Discuţia dintre cei doi a avut loc în barul soţiei lui Gorgan iar cineva mi-a relatat cu lux de amănunte ce s-a pus la cale împotriva mea. Am publicat tărăşenia într-un articol din luna ianuarie 2018 dar abia în decembrie a aflat şi Talpan care m-a chemat în judecată cerându-mi suma de 100 mii euro pe motiv că i-am afectat grav cariera profesională şi demnitatea de înalt ofiţer al Armate Române.
Dosarul nr. 2706/40/2018 s-a judecat la fond la Tribunalul Botoşani iar colonelul a pierdut procesul într-un mod extrem de ruşinos pentru pretinsa sa carieră de colonel magistrat şi profesor universitar. Talpan a contestat soluţia la Curtea de Apel Suceava unde iarăşi a pierdut procesul şi a declarat recurs la ÎCCJ Bucureşti. Prin Decizia civilă nr. 384 din 8 februarie 2021 ÎCCJ a pecetluit soarta acestui proces prin a stabili definitiv şi revocabil că Florin Talpan nu avea dreptate. Sincer, îmi pare rău de faptul că, din solidaritate de uniformă, colonelul Talpan a acceptat să-şi alăture numele unui escroc ca Gorgan.
Aceste procese ale lui Gorgan şi Talpan nu ne-au oprit din a continua investigaţiile. Aşa am am descoperit că Gorgan fraudase fonduri europene pe motiv că ar avea o fermă de vaci, ceea ce era fals. Numai că prim-procurorul Valeriu Chihaia l-a protejat cu cercetările penale până ce, se pare, faptele s-au prescris iar dosarul a fost clasat.
Dar Gorgan mai avea comise şi alte fraude cu fonduri APOA cu ajutorul unei funcţionare pe nume Elena Munteanu de la APIA Dorohoi. În acest dosar penal înregistrat la Judecătoria Dorohoi sub nr. 4074/222/2019 prim-procurorul Chihaia a încercat să-şi retragă plângerea penală împotriva celor doi inculpaţi. Prin şedinţa din 19.02.2020 Judecătoria Dorohoi respinge cererea Parchetului, aşa că i-a naşte un alt dosar penal cu nr. 3153/222/2020 în care inculpaţii Elena Munteanu şi Romică Gorgan, prin sentinţa penală din 14.12.2021 au fost condamnaţi pentru infracţiunea de fals în acte oficiale, Munteanu la 8 luni închisoare cu suspendare iar Gorgan la l an şi 2 luni închisoare cu suspendare.
Între timp, la plângerea Lăcrămioarei Cojocariu cum că Gorgan i-a arătat obscenităţi fiului ei minor şi a încercat s-o agreseze sexual, la Judecătoria Dorohoi ia naştere dosarul penal nr. 1390/222/2019 în care Gorgan este inculpat pentru agresiune sexuală asupra minorilor, fiind condamnat la 6 mii lei amendă penală şi plata de daune morale în sumă de 5 mii lei către Cojocariu, sentinţă rămasă definitivă la Curtea de Apel Suceava.
Deşi condamnat în două dosare penale, Romică Gorgan a cerut Tribunalului Botoşani continuarea procesului în dosarul civil nr. 343/222/2018 prin care solicită daune morale de 100 mi lei pe motiv că prin aspectele publicare i-a fost afectată onoarea de poliţist, Cu două condamnări penale la activ, cu calitatea civilă de a alege şi a fi ales interzisă, fostul poliţist Romică Gorgan, cu tupeu, susţine că prin articolele publicate în Jurnalul i s-a afectat „onoarea de poliţist”. Las’ că i le „repereaz㔠comisarul şef Şerbănoiu şi prim-procurorul Valeriu Chihaia!
Ultimului, cu ajutorul lui Dumnezeu, reuşind spre sfârşit de an, să-i facem cadou calitatea de inculpat într-un dosar aflat pe rol la Curtea de Apel Tg. Mureş. Semne bune anul are!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 3 – 9.01.022
Bancul săptămânii: Ginerele şi soacra
Bilanţ pentru anul 2021 al luptei împotriva corupţiei
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
oan Mamaische
Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Bilanţ pentru anul 2021 al luptei împotriva corupţiei (II)
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog