Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22276
De la 07 Ianuarie 2003
122882343

Cu tupeu, Mihaela Huncă continuă pesederizarea în şcolile din judeţ

  • Ioan Rotundu
  • 2 September 2016, 23:00
În timp ce ministrul Educaţiei, profesorul Mircea Dumitru, declara zilele trecute că numirea directorilor de şcoală să se facă numai pe criterii profesionale şi numai după un examen serios, fără na se mai implica în numirea lor interese de ordin politic, la Botoşani, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă (foto), continuă pesederizarea în şcoli prin numirea de directori propuşi de PSD.
Recent, la Vorniceni. În mod misterios, adică fără a se cunoaşte cum a fost examinat, a fost desemnat director de şcoală profesorul suplinitor Dragoş Danalache. Omul a fost suplinitor pe la mai multe şcoli din judeţ şi a ajuns, graţie sprijinului primit de la PSD, profesor suplinitor la Şcoala Vorniceni, localitatea sa de baştină. Aflat sub oblăduirea directorului de şcoală Eugen Muraraşu, un diabolic susţinător al PSD şi care a pesederizat toate şcolile din comună, Danalache, deşi nu este titular pe vreo catedră, a fost anunţa că de la 1 septembrie a.c. va îndeplini funcţia de director.
Surpriza în rândul cadrelor didactice a fost una greu de înţeles pentru că profesorul Danalache, dacă s-ar face în şcoală o ierarhizare pe criteriu de competenţă profesională nu şi-ar merita nici măcar locul din coada listei. Cum a fost posibil ca un profesoraş care a predat ocazional geografia şi educaţia fizică, suplinitor, să ajungă director de şcoală în condiţiile în care ministrul Educaţiei a cerut ferm IŞJ-urilor ca directorii să fie numai desemnaţi numai din rândul profesorilor titulari de catedră şi numai dacă au merite profesionale deosebite?
Cum spuneam, director de şcoală la Vornicei este de mulţi ani social-democratul Eugen Muraraşu, un taliban politic care a tăiat în carne vie în rândul cadrelor didactice pe care le-a simţit că nu respiră social-democraţie şi au alte opţiuni politice. Muraraşu l-a pregătit pe Danalache, a cărui singur merit este fidelitatea faţă de PSD, să devină înlocuitorul său la conducerea şcolii. În acest sens Muraraşu a luat legătura cu inspectorul general al IŞJ Mihaela Huncă, şi ea taliban a PSD-ului, stabilind ca Danalache să-i fie înlocuitor. Examenul a fost doar o formalitate, un moft legislativ îndeplinit. Huncă nici măcar n-a avut curiozitatea să afle dacă Danalache este titular sau nu.
A aflat ulterior aşa că începând cu 1 octombrie a.c. Danalache fa fi şi titularizat şi director, spre disperarea zecilor de profesori care ştiu că noul director este o catastrofă profesională.
Ce s-a întâmplat la Vorniceni este valabil peste tot în judeţ. În timp ce Huncă pesederizează şcolile prin numirea de directori fideli partidului, prefectul Dan Nechifor stă momâie în scaunul pe care l-au aşezat liberalii emblematici ai corupţiei botoşănene, respectiv parlamentarii Viorel Grigoraş, Costel Şoptică şi Verginel Gireadă. Cum aceşti trei sunt percepuţi ca pioni otrăviţi ai PSD-ului în PNL de pe vremea USL, niciunul dintre ei nu i-a cerut prefectului să ia atitudine şi s-o tragă la răspundere pe tupeista Huncă, cerându-i ministrului Educaţiei demiterea sa din funcţia de şef al IŞJ Botoşani, depunând şi o plângere penală la Parchet pentru a se verifica legalitatea numirii lui Danalache ca director de şcoală.
Mai nou am aflat că Huncă se pregăteşte să devină deputat PSD. Pe baza căror merite are o asemenea aspiraţie veţi afla săptămâna viitoare când voi publica un articol mai amplu despre cine este „madam Huncă”, activitatea sa profesională şi care-i sunt valorile morale de educator şi soţie.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 3.09.2016
Redacţia Jurnalului vă informează
Bancul zilei: Educaţie cazonă în vremurile trecute
Premierul Ciolos merge saptamana viitoare in Germania, pentru intalniri economice.
Iohannis si Merkel se vor intalni in perioada urmatoare
Ce cauta Ciolos, Dragnea, Basescu, Tariceanu, Ponta si multi altii chiar in aceste zile
"Cel mai longeviv om din lume", un indonezian in varsta de 145 de ani,
spune ca vrea sa moara
Biserica lui Ştefan confiscată de stareţul Mănăstirii Popăuţi
Ioan Rotundu
Cum s-a nascut noul Frankenstein al politicii romanesti
Ambasadorul SUA ,JAMES D.PETIT ]n Republica Moldova a fost expulzat
Moldovenii cer EXPULZAREA ambasadorului SUA la Chișinău
„Zilele Nordului”, o afacere de familie ajunsă orfană politic
Guvern: Alegerile parlamentare, pe 11 decembrie
Cele două plăgi care i-au lovit pe ţăranii din norul judeţului
Ioan Rotundu
Peste Transfăgărăşan...
Ioan Rotundu
Prognoza falsă a meteorologului Liviu Dragnea
Ioan Rotundu
Ce se intampla daca mananci TREI OUA PE ZI? Sigur nu stiai asta!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog