Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23456
De la 07 Ianuarie 2003
122909105

Culise şi observaţii despre criza dintre Voiculescu şi Antonescu

  • 20 June 2013, 23:00
Criza dintre PC si PNL pare sa fi izbucnit din senin, insa toate informatiile publice si din culise indica o nemultumire reala amplificata in timp. Liberalii l-au cam ignorat pe Dan Voiculescu in ultimele luni in procesul de impartire a tortului puterii. Multe din feliile promise n-au mai ajuns in farfuria lui. “Intrarea PC alaturi de PNL a facut ca liberalii sa obtina paritatea la impartirea functiilor in USL”, au explicat pentru Hotnews.ro surse din alianta. Insa PC n-a primit mare lucru, mai ales in teritoriu. Pe scurt, liberalii si-au cam luat-o in cap uitand cine i-a facut mai mari decat erau.
Un exemplu concret ar fi votul din Autoritatea de Supraveghere Financiara, unde liberalii au preferat om din UDMR in loc sa puna unul de la PC. Insa e doar un exemplu dintr-o lunga serie. PC n-a primit nici functia de vicepresedinte CJ Dambovita promisa de PNL, nici multe altele. Potrivit unor surse, in 28 din 41 de judete nu s-au mai incheiat protocoale intre PNL si PC, deci nici n-au avut ce imparti.
Pe acest fundal, cand liderul PC, Daniel Constantin, l-a schimbat pe seful Agentiei Nationale Sanitar Veterinare pe motive reale, liberalii au luat-o ca o razbunare. De subliniat inca un mic detaliu: anuntul ca PC nu mai functioneaza a fost facut joi de catre vicepresedintele PC, Bogdan Ciuca. De ce n-a facut-o presedintele micului partid aflat la dispozitia lui Dan Voiculescu?
Anuntul public cum ca protocolul ACD nu mai functioneaza nu are nici o valoare juridica. Actul nu este denuntat pana la capat, deoarece USL este inregistrat la tribunal ca fiind format din doua forte, ACD si PSD. Daca ar denunta protocolul, Voiculescu ar rupe practic USL, ceea ce evident nu-si doreste. Insa mesajul transmis liberalilor este urmatorul: atentie, ramaneti fara sprijin mediatic. Or, pentru Crin Antonescu si PNL, izolarea mediatica acum ar echivala cu un mic dezastru in 2014. Daca Voiculescu le blocheaza accesul la Antene, liberalii n-au alternativa. Prin pirueta brusca de azi, Voiculescu se pune practic la dispozitia PSD in eventualitatea eliminarii liberalilor din guvern.
Incearca sa-si umple partidul cu migratori din PP-DD tocmai pentru a conta cat mai mult la formarea unui nou guvern fara liberali. Deocamdata insa, premierul Victor Ponta are la dispozitie multe alte combinatii posibile, asa incat nu are prea mare nevoie de PC, plus ca relatiile sale cu Voiculescu au ramas proaste. Apoi, premierul Ponta face eforturi majore sa-si refaca imaginea in plan extern. N-are nici un interes sa-l ia in brate pe cel de care toata lumea buna il indeamna sa scape repejor.
Prin urmare, se va debarasa de partidul lui Voiculescu la prima ocazie cata vreme nu-i ridica probleme majore la formarea unui noi majoritati in Parlament. Apoi, trustul lui Dan Voiculescu se confrunta cu acuzatii oficiale de santaj. Este posibil ca Dan Voiculescu sa spere la un tratament ceva mai indulgent daca va schimba PNL-ul cu PSD-ul premierului care a pus noii procurori sefi. Insa Dan Voiculescu il ajuta deja pe Victor Ponta.
PSD si PNL sunt in plina renegociere a protocolului USL. De pe ce pozitii mai negociaza acum Crin fara Voiculescu alaturi? Se simte la fel de puternic fara pistolul Antelelor pe masa?
In concluzie, Partidul Conservator arata iarasi ca un jucator de poker, care isi negociaza pozitia cum stie mai bine: punand pistolul la timpla tovarasilor de drum, care s-au cam lacomit la masa puterii. Impartim sau mancam tortul singuri? Asa pusa problema, Crin Antonescu nu prea are de ales, chiar daca stie ca Voiculescu joaca la cacealma sau spera sa-i explodeze intr-o buna zi glontul in fata.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dreptatea lui Stalin
În Brazilia, clasa politică este stupefiată de protestele de stradă
poporul se trezeşte: fie încetează să ne fure, fie oprim ţara
Raport: Leul ar putea menţine tendinţa de depreciere
Patru români, incluşi de Google pe o listă cu studenţi deosebit de talentaţi la informaticaă
Această aşa-zisă lege privind frontiera de stat a Transnistriei e o provocare
Topul judeţelor cu cei mai mulţi elevi navetişti
Alune americane
O conexiune politică stupefiantă
Ioan Rotundu
Botoşani: Dezastrul preconizat la Staţiunea Popăuţi s-a produs
staţiunea a fost dată pe mâna unui intrus
Carrefour România susţine producătorii români!
Moscova cere, în Parlamentul de la Chişinău, demisia ministrului Apărării, Vitalie Marinuţă
Guvernul schimba tot sistemul taxei de timbru, plăţile cresc si de 25 ori
Noul proiect al legii malpraxisului
* litigiul poate fi soluţionat amiabil, cuantumul daunelor morale - plafonat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog