Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22456
De la 07 Ianuarie 2003
114780889

Cultură şi distracţie la Zilele comunei Dīngeni

  • 9 September 2012, 23:00
Locuitorii comunei Dīngeni şi-au făcut semnul crucii cānd au văzut că noul primar pregăteşte localitatea de sărbătoare. Comuna lor nu a fost niciodată īnţesată de atātea personalităţi la un loc cāte s-au perindat īn două zile, iar de parc de distracţii, artificii nici măcar nu a fost vorba vreodată.
Sāmbătă şi duminică īnsă toate acestea au devenit realitate. Locuitorii comunei Dīngeni au petrecut laolaltă, pe ritmuri de muzică bună şi cu bucate alese de Zilele Comunei Colocvii Dānginene.
Evenimentul, derulat īn premieră īn localitatea menţionată, a surprins plăcut la capitolul organizare, iar la eleganţă merită toate stelele. O mānă de oameni din Primăria Dāngeni, printre care şi tānărul primar Cătălin Rotundu, au făcut eforturi supraomeneşti pentru ca sărbătoarea să strălucească la propriu şi la figurat.
Consilierii locali au dovedit susţinere, iar un mare aport l-au adus sponsorii, de la care s-au strāns peste 30 de mii de lei. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa a numeroase personalităţi care s-au născut pe meleaguri dānginene şi au ajuns īn viaţă nume sonore pe plan naţional.
Printre invitaţi s-au numărat poeţi, scriitori, generali, economişti, cu toţii fii ai satului, dar şi prefectul Adrian Constantinescu, care a mărturisit cu cu emoţie că la Primăria Dāngeni, īn urmă cu 16 ani, a semnat angajamentul credinţei şi dragostei faţă de soţia sa.
„Nu laud eu prea des pe cineva, dar vreau să spun că primarul acestei comunei este unul dintre cei mai activ pe care īi avem şi cred că va face lucruri bune īn comun㔠a spus prefectul Constantinescu.
Sāmbătă, sărbătoarea a debutat cu programe artistice la Strahotin, mai precis la conacul Mavrocordat, continuānd cu dezvelirea şi sfinţirea unui monument din marmură neagră īnchinat eroilor comunei care s-au jertfit pentru libertatea ţării.
La ora 15.00, consilierii locali ai comunei Dīngeni s-au īntrunit īn şedinţă festivă pentru a acorda, īn premieră īn istoria postdecembristă a comunei, titlul de cetăţean de onoare mai multor fii ai satului, care au ajuns oameni de valoare şi au condus destinele unor structuri din alte judeţe.
Renumitul scriitor şi profesor Nicolae Turtureanu, general Nicolae Cheptanaru, scriitorul şi profesorul Traian Lazăr, economist Vasile Chebac, comisar Liviu Ostafi au fost cei cinci fii ai comunei Dāngeni, care au primit titlul de cetăţean de onoare. Cu toţii s-au simţit extrem de onoraţi şi emoţionaţi, fiecare dintre aceştia considerānd cu maximă maximă modestie că nu li se cuvine distincţia.
Cu toţii au ţinut scurte discursuri, după ce īn prealabil au fost caracterizaţi de persoane de cultură invitate special printre care actorul şi regizorul Costel Adam, dīnginean de asemenea şi poetul şi profesorul Dumitru Ţiganiuc.
Īn cadrul aceleiaşi şedinţe festive, au primit distincţii pentru activitatea lor remarcabilă mai multe cadre didactice din Dīngeni, printre care īnvăţătoarea Maria Chiriac. Flori şi cāte un mic simbol au primit toţi primarii postdecembrişti, dar şi viceprimarul actual.
Duminică, sărbătoarea a continuat la Dīngeni cu Rapsozii Botoşanilor, Aurel Moldoveanu, Gheorghe Ghiorghiu şi Ciro de Luca, precum şi Formaţia Romaniţele Primarul Cătălin Rotundu a ţinut să-i adreseze mulţumiri preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu.
„Mulţumesc sponsorilor şi tuturor celor care au muncit, dar şi domnului preşedinte Florin Ţurcanu pentru că ne-a sprijinit cu participarea Rapsozilor Botoşanilor la serbările noastre”, a declarat primarul Cătălin Rotundu, care i-a chemat pe dīngineni să pună efort lāngă efort şi să lupte pentru schimbarea comunei īn bine.
De asemenea a īndemnat la spirit şi atitudine civică. „Dacă vedeţi pe cineva că distruge, strică ceea ce facem bun, spuneţi-le că greşesc” a cerut primarul de Dīngeni. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Nevasta, chiria şi proprietarul
Cenzorii Formuzal şi Dodon
Ioan Rotundu
Tariceanu, nemulţumit de beizadeaua Honorius Prigoană īn PNL
"Vreau să vă felicit că īn partid nu a aterizat şi dna Bahmuţeanu"
Spania: Cel mai longeviv bărbat din Europa a murit vineri
Dan Diaconescu vrea sa cumpere Oltchimul, īmpreună cu "poporul"
"Poporul grec nu mai poate"
Merkel a cerut soluţii pentru a preveni ieşirea Greciei din Zona Euro
Acuzaţiile Antenei 3 la adresa lui Traian Băsescu
o continuare a campaniei de dezinformare publică
Petrache Lupu de Răchiţi
Ioan Rotundu
Preotul cărturar - Ioan Canciuc
Ioan Rotundu
Dinamica economiei - 4 luni şi-o zi de guvernare USL
cu omul de afaceri şi politician Gheorghe Iavorenciuc
Primarul Portariuc l-a plagiat din nou pe Iavorenciuc
PSD-iştii botoşăneni şi-au votat preferaţii la parlamentare
Vor deschide Cutia Pandorei?
Ioan Rotundu
IŞJ: Dintre directorii de şcoli proaspăt numiţi doi au demisionat
Botoşani: Au mai rămas şcoli cu catedre neocupate
Botoşani: Gogoşile electorale ale lui Ţurcanu se dezumflă una după alta
decomasarea Spitalului judeţean şi reīnfiinţarea spitalelor din judeţ nu este posibilă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă