Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11510
De la 07 Ianuarie 2003
104621845

Cum Albert Tănase erodează imaginea „nevestei şoferului”

  • Ioan Rotundu
  • 24 April 2018, 23:00
Sătui de atâtea întreruperi de apă, mai ales spre sfârşitul de săptămână când gospodinele sunt libere şi spală rufele, fac curăţenie prin casă sau apartament, botoşănenii nu-i mai înjură pe cei care conduc societatea furnizoare, respectiv Nova Apaserv Botoşani.
S-au mutat cu înjurăturile asupra nevestei şoferului, adică a senatorului PSD Doina Federovici, cea care, în calitate de preşedinte al partidului, şi-a arogat dreptul de numire, menţinere sau demitere din funcţie a şefilor instituţiilor descentralizate ale statului sau la societăţile subordonate Consiliului judeţean ori municipal unde aleşii PSD-ului fac legea.
În sfârşit, s-au dumerit şi botoşănenii cine le fac viaţa grea exact atunci când cred şi ei că se pot bucura de o clipă de fericire. Nu mai departe, acum când pentru bugetari şi cei de la societăţile de stat, grijuliu cu voturile lor, agramata premier Viorica Dăncilă le-a dat liber 4 zile, botoşănenii, hodoronc-tronc, au fost anunţai de către managerul de la Nova Apaserv, Albert Tănasă că la sfârşitul săptămânii nu vor avea apă la robinete timp de două zile. Exact când şi gospodinele, bucuroase de zilele libere venite de pleaşcă, îşi făcuseră planul să spele, să curăţe hainele de iarnă şi să le pună la păstrare peste vară, vestea întreruperii apei le-a înfuriat rău de tot.
M-au abordat mai multe femei, doamne bine şi cu leafă la stat, să-mi ceară să nu omit ca la emisiunea Presa-n gura lu’ Rotundu de vineri, 27 aprilie, să comentez situaţia pe care ele o consideră „o bătaie de joc a nesimţitei”, nu spui care că eu folosesc altă formulă de adresare.
M-a dumerit o gaiţă social-democrată căreia îi place să se dea atotştiutoare şi care aparţine de tabăra revoltaţilor din PSD că prin partid s-au format două tabere. Una cea a Doiniţei, care hotărăşte discreţionar ce trebuie de făcut şi o alta a marginalizatului Costică Macaleţi, căruia nevasta şoferului i-a pus gând de sacrificiu, adică să-l măture din partid că nu le mai este de folos. Dar bătrânul Macaleţi, care încă-i vrednic de un whisky, un Kent şi o femeie dornică de tăvăleală, nu se lasă călcat pe bătătură aşa că loveşte pe muţiş şi periculos.
Cum Albert Tănasă este sub şefia sa, chiar dacă a ajuns în funcţie cu binecuvântarea nevestei şoferului, îl foloseşte din plin la erodarea imaginii şefei de partid prin a-i revolta pe consumatorii de apă, mai degrabă a-i aţâţa, asupra ingratei. Orice şef de instituţie cu mintea întreagă n-ar fi oprit apa exact când partidul care l-a pus în funcţie a dat liber celor care votează partidul cu credinţă. Invocarea unei verificări programate nu ţine. Fiind vorba de o programare şi nu de o avarie nedorită, în astfel de împrejurări amâni acţiunea programată după eveniment.
Dar, cum spunea guraliva atotştiutoare, ordinul venit „de sus” către Tănasă a fost să respecte programarea. După care s-a încercat a se drege busuiocul, anunţând Macaleţi că se va renunţa la programarea de verificare de la Cătămărăşti, aşa că apa va curge la robinete, posibil de duminică dimineaţă. Chiar dacă le va veni mintea la cap în ultima clipă şi vor renunţa definitiv la programarea verificărilor, înjurăturile rostite şi nervii consumaţi de către gospodine la aflarea veştii nu vor rămâne fără efect.
Cred că cheia rezolvării problemei nu-i nici la Macaleţi, nici la Federovici, ci la managerul Albert Tănasă despre care se spune că-i omul nimerit la locul nepotrivit.
În situaţia dată, Federovici este cu mâniile legate. Are şi ea în conducerea societăţii pe cumătrul Deleanu, alt monument al incompetenţei, fapt cunoscut de Macaleţi şi de care profită avantajos. Bag seamă că s-a găsit cineva să stropească prin sediul PSD cu agheasmă malefică, probabil şterpelită de la stareţul Mănăstirii Popăuţi, că are puteri sporite. Încurcă-i drace, dar fă-o profesionist!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Guvernul recunoaște, în sfârșit, că Viorica Dăncilă va pleca miercuri în Israel,
unde se va întâlni cu Benjamin Netanyahu: Vor face schimb de opinii asupra evoluţiilor politice și de securitate în plan regional şi global
PSD, la un pas de preluarea controlului asupra Consiliului Concurenței
Un proiect de lege aflat pe ultima sută de metri în Parlament ar permite schimbarea în plin mandat a actualului șef de la Concurență
Adrian Mlădinoiu, fost aghiotant al lui Dragnea, a fost trimis în Israel
înainte de o posibilă vizită la Ierusalim a liderului PSD împreună cu Viorica Dăncilă
ohannis a încuviințat urmărirea penală a lui Sebastian Vlădescu
entru luare de mită. Prejudiciul din dosar se ridică la 20 de milioane de euro
Micile afaceri, cele mai afectate de termenele lungi de încasare a facturilor în România
Prima declarație de impozit pe profit din 2018 surprinde companiile fără cadrul legal complet și clar
Atenție! Declaraţia fiscală unică devine titlu executoriu
\- ANAF va putea executa silit mai repede contribuabilii, conform noii legislații
Funeriu le propune universităților să semneze un “Decalog”
prin care să-și afirme toleranța zero la plagiat, incompatibilități și hărțuire sexuală
STS: Site-ul prin care se cereau fonduri nerambursabile de la stat, aippimm.ro, e oprit de 3 săptămâni la cererea ministerului
Teodorovici respinge oferta lui Klaus Iohannis:
Nu există niciun război între BNR și guvern. Nu e nevoie de medierea
Inițiativa România cere Departamentului de Stat al SUA să-i interzică lui Dragnea intrarea pe teritoriul american.
”Liderul PSD este un pericol grav la adresa democrației și a statului de drept”
Horoscopul zilei de 25.04.2018
Bancul zilei: Obrăznicătura inteligentă
Dragnea, un Fidel Castro al României în devenire
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă