Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32422
De la 07 Ianuarie 2003
103175860

Cum a dat Mihai Ţurcanu cu bâta-n balta lui Nistor de la Dracşani

  • Ioan Rotundu
  • 22 February 2021, 17:05
Am arătat în articolul intitulat „Din nou finul Ţurcanu îşi spală naşul de nămolul infestat al iazului Dracşani”, cum omul de afaceri suliţan Traian Popa a reclamai la mai multe instituţii de specialitate ale statului că apa şi peştele din iazul Dracşani sunt infestate. În susţinerea informaţiei sale Traian Popa a prezentat buletine de analiză a apei şi a peştelui, analize efectuate de un laborator româno-austriac acreditat UE.
O astfel de petiţie a primit şi directorul Mihai Ţurcanu de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani. Numai că Ţurcanu a fost cununat de Gheorghe Nistor (foto), patronul iazului, aşa că finul a luat apărarea naşului prin a-i răspunde lui Popa, printre altele, că infestarea apei şi a peştelui ar putea proveni de la substanţele chimice cu care sunt trataţi pomii din livada lui Traian Popa.
„Remarcăm însă faptul că pe malul lacului Dracşani, pe o pantă în suprafaţă de c ca. 80 ha, se află o livadă intensivă de meri. Tratamentele aplicate pentru combaterea bolilor şi a dăunătorilor acestei livezi pot constitui un risc (sursă)de contaminare accidentală a lacului Dracşani.” - scrie negru pe Mihai Ţurcanu în răspunsul dat lui Popa, un răspuns ce sună a ameninţare şi şantaj.
După publicarea articolului am primit un telefon de la o persoană din Suliţa care m-a atenţionat că şi Mihai Ţurcanu are livadă pe malul iazului. Verificând informaţia am aflat că Mihai Ţurcanu a cumpărat câteva hectare de livadă de la fraţii Apetrei din Dracşani, Numai că livezile sunt amplasate astfel: cea a lui Traian Popa la o distanţă de peste 600 m de la malul iazului, cea a lui Ţurcanu şi a fraţilor Apetrei se întind până pe malul iazului.
Aşadar, dacă apa şi peştele sunt infestate de la chimicalele folosite la tratamentul pomilor, atunci infestarea provine de la livezile lui Ţurcanu şi Apetrei, cea a lui Popa fiind la mai bine de jumătate de kilometru distanţă. Hoţul strigă hoţul!
Investigând aspectul cu livada am mai descoperit şi alte afaceri ale fraţilor Ţurcanu. Mihai, pe lângă livadă mai are şi o fermă de oi. Fratele Florin, infractorul recidivist ce aşteaptă să fie dus din nou după gratii, deţine în Dracşani brutăria Poeniţa, un abator şi în Botoşani o pizzerie. Mai face afaceri cu unii primari în sensul că furnizează o masă caldă asistaţilor sociali care beneficiază de astfel de tichete.
Evidenţa contabilă a afacerilor fraţilor Ţurcanu, Mihai şi Florin, o ţine Irina Rotundu a cărei soţ este ofiţer SRI. Să mai adăugăm faptul că Mihai are la DSVSA Botoşani ca director economic pe Elena Mărăndel, soţia comisarului şef Sorin Mărăndel, şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă din IJP Botoşani.
Deci, fraţii Ţurcanu sunt bine ancoraţi în structurile importante ale statului, motiv să nu ne mai mirăm de ce Mihai Ţurcanu a fost pus director la DSVSA cu încălcarea flagrantă a legii dar cu binecuvântarea aplaudată a impostorului deputat şi preşedinte al PNL Botoşani, Costel Şoptică şi a fostului premier Ludovic Orban. Au fost ticăloşi socialiştii cât s-au aflat la guvernare dar mai ticăloşi sunt liberalii.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Aventură conjugală între soţi
Horoscopul săptămânii 22 – 28.02.2021
SNPF- protectorul contrabandiştilor și a celor din crima transfrontalieră! (VI)
Zoe Zlata
Din nou finul Ţurcanu îşi spală naşul de nămolul infestat al iazului Dracşani
Ioan Rotundu
Legile De la Casa de pensii Botosani
Nemaipomenitele aventuri ale lui Ionică Nechifor
Minte de-ngheaţă apele, dar „guguştiucii” să-i îl cred
Corupția din cadrul poliției de frontieră e la cote maxime! (VII)
Zoe Zlata
Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Comportamentul de gangster al şefului PF Stânca, Vasile Luca
Vameşul Ungureanu a recurs la intimidări şi ameninţări
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă