Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9610
De la 07 Ianuarie 2003
122869677

Cum a inceput lupta personala a premierului Victor Ponta cu justitia

  • 8 June 2015, 23:00
Premierul Victor Ponta a inceput rafuiala cu procurorii si judecatorii, fara sa mai mimeze macar ca respecta independenta justitie, incepand cu luna aprilie, data la care presa scrie ca procurorii se apropiau deja de seful guvernului dupa perchezitia informatica realizata in dosarul Sova. La declaratiile premierului se adauga si actiuni in parlament, unde s-a inregistrat un val de propuneri de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. In prezent, nu mai putin de 20 de proiecte asteapta sa fie discutate in Camera Deputatilor, la Comisia Juridica. Azi, premierul a dat unda verde, in sedinta Comitetului Executiv al PSD, pentru schimbarea legilor penale.
8 aprilie: Kovesi: "Pana la acest moment Ponta nu are calitatea de suspect sau inculpat in niciun dosar DNA" (Sursa: Agerpres)
18 aprilie: Raspunsul lui Ponta, intrebat daca isi incheie mandatul de prim-ministru in 2016: "Cum o fi voia DNA-ului!" (Sursa: Gandul)
19 aprilie: Ponta afirma ca intelege motivul pentru care el si presedintele tarii nu pot comenta activitatea justitiei, dar nu si de ce toti ceilalti romani, cetateni liberi, nu au voie sa critice justitia, ci doar Parlamentul si Guvernul si ca ar vrea ca aceste trei puteri sa fie "cu adevarat" egale. (Sursa: Mediafax)
19 aprilie: "Evident ca ma intreb si eu ca orice om mai ales ca am vazut o cerere a domnului Sova la Curtea suprema sa fie trimis in judecata. Omul a zis, trimiteti-ma in judecata si procurorul a zis nu vreau sa te trimit in judecata, eu vreau sa te arestez. Nu inteleg chestia asta. Ma enerveaza in continuare persistenta cu care propaganda ii prosteste pe oameni, ca s-a impiedicat justitia in cazul lui Sova sau in cazul nu stiu care. Nu s-a impiedicat, ca toti parlamentarii pot fi trimisi in judecata fara sa ceara aprobarea Parlamentului", a mentionat premierul. "Senatorii nu sunt angajatii unui procuror DNA" (Sursa: Agerpres)
20 aprilie: "A fost o propunere a colegilor de la PNL, in 2013, la discutia pentru revizuirea Constitutiei au propus acest lucru. Eu atunci m-am opus. Poate ca am fost subiectiv. Ca fost procuror, am considerat ca trebuie sa ramana magistrati. Acum, daca PNL, isi mai sustine propunerea, din ce am discutat cu ceilalti colegi din comisie, cred ca va avea sprijin. Doar sa nu se fi razgandit PNL'', a declarat Ponta. (Sursa: HotNews.ro)
20 aprilie:"relatiile intre justitie trebuie facute prin procurorul general sau eventual ministrul Justitiei".
"Nu orice fel de procuror se apuca sa ancheteze senatorii. La asta m-am referit, mi se pare un lucru extrem de bun-simt"
"Am spus un singur lucru: orice cerere a justitiei pana acum asa se facea prin procurorul general si prin ministrul Justitiei si cred ca respectul intre cele trei puteri ale statului este spre binele democratiei din Romania. ". A afirmat Ponta la sediul central PSD. (Sursa: EVZ)
22 aprilie: "Nu pot sa comentez nimic din ceea ce tine de activitatea de caz a justitiei. Nu pot sa comentez nimic, dar pot sa comentez de principiu ca daca cineva stie ca s-a comis ceva ilegal, se sesizeaza, nu vorbeste asa, ca la piata. Eu nu am fost intrebat de asa ceva", a spus Ponta la Palatul Parlamentului, intrebat cum comenteaza faptul ca procurorul care se ocupa de caz a spus ca a fost o intelegere intre martorii apararii si inculpat. (Sursa: Agerpres)
3 mai: “Starea de arest prevenitv trebuie aplicata cand este vorba de infractiuni cu violenta. Nimeni nu imi cerea, ca procuror, sa arestez preventiv pentru fapte la care lasarea in libertate nu insemna pericol pentru societate. Regula a devenit arestul preventiv, este o greseala. Nu este atac la nimeni, nu mi-am schimbat parerea fata de momentul in care eram procuror.”, a declarant Ponta intr-un interviu acordat jurnalistului Dan Andronic, pentru emisiunea "Lumini si Umbre".
“In ultimele trei luni, am patit niste lucruri la care nu ne asteptam in 2015, si anume, din 40 de judete, in 20 de judete autoritatile statului au ridicat documentele de la lucrarile de apa si nu se mai lucreaza nimic. In original, tone de hartii. La Bruxelles, regula este ca, atunci cand exista o suspiciune si cu atat mai mult o cauza penala, acel proiect se sisteaza imediat. Daca vin mascatii la ora 6 dimineata, la ora 9 se aude la Bruxelles“, a spus Ponta intr-un interviu acordat jurnalistului Dan Andronic, pentru emisiunea "Lumini si Umbre".
“Suntem tara campioana de departe la reclamatiile din Romania pentru Romania. Suntem singura tara care face asta. Tocmai am fost la Strasbourg, m-am intalnit cu presedintele Comisiie Europene, care mi-a spus: «Domnule, daca voi din tara spuneti ca fraudati fondurile, noi ce sa facem?». Aceasta reclamangeala nationala are un cost: al fondurilor europene“, a spus Ponta intr-un interviu acordat jurnalistului Dan Andronic, pentru emisiunea "Lumini si Umbre".
17 mai: Aflat la Targu-Jiu, alaturi de Liviu Dragnea, Ponta a declarat ca judecatorii i-au condamnat, de fapt, pe toti cei care l-au suspendat pe Basescu. „Toti suntem la fel de nevinovati. Mi se pare un lucru pe care orice om de bun-simt, care nu e speriat de moarte ca i se face si lui un dosar, cred ca il gandeste ca si mine. OK, am inteles condamnarea lui Dragnea ca o condamnare a tuturor, a celor care l-am suspendat pe Basescu, am facut campanie pentru referendum, am votat”, a sustinut premierul. In continuare a atacat dur Curtea Constitutionala pentru ca la referendumul din 2012 „a omorat cel mai democratic moment al Romaniei“ si votul celor 7,4 milioane. Ponta a vorbit despre „nemernicia liderilor PNL“ care acum sustin demiterea lui Dragnea desi au participat la campania de la referendum. (Sursa: Puterea)
31 mai: ”In continuare voi cere un singur lucru si voi pune o intrebare, mai ales dupa cazul atat de dezbatut in ultimele zile: exista vreo justificare pentru care un om nu este trimis in judecata dupa opt ani de zile, dar trebuie sa fie arestat? Eu nu gasesc nicio justificare, decat una politica, pur politica. Or, justitia nu trebuie sa faca politica, justitia trebuie sa faca justitie. Daca cineva a incalcat legea dupa opt ani si a fost prins, trebuie trimis in fata judecatorilor sa se apere, sa fie achitat sau sa fie condamnat.
Sa spui „nu vreau sa te trimit in judecata in fata judecatorilor, vreau sa te arestez” cred ca este doar un gest politic si atunci de ce trebuie sa-i cer eu ceva domnului Sova”, a precizat Ponta. Multi pesedisti vorbesc despre faptul ca arestarea preventiva a lui Dan Sova ar putea avea efecte negative si asupra premierului Ponta Pozitia lui Ponta contrasteaza profund cu cea din februarie 2015 cand promitea ca PSD va vota toate cererile procurorilor, chiar si pe cele privind arestarea preventiva. (Sursa: Gandul)
1 iunie: "Uitati-va la chestia asta nedreapta cu Dragnea: judecatoarele lui Dragnea, daca era achitat, cred ca acum erau arestate - ati vazut ce se intampla cu cei care au achitat-o pe femeia aia (Mariana Rarinca - n.red.) ; sunt scoase stenograme, vai de ele".
“Eu cred ca in acest moment exista o singura putere, iar noi - Guvernul, Parlamentul, presedintele - facem si noi ce putem pe langa". Este democratica aceasta situatie? "Intrebati poporul daca e multumit!".(Sursa: RTV)
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Doliul nevestei
Reţeta zilei: Frigărui de porc
Horoscopul zilei
Tragi-comedia creată de Ponta la Botoşani
Ioan Rotundu
Femeie din Turcia, condamnata la plata unei amenzi pentru ca sotul s-a ranit in timp ce o batea
Povestea scandalului Transalpina, spusa de un director de la Drumuri
"Daca lumea ar sti cum se cheltuiesc banii, ne-ar impusca ca pe caini"
Premierul Chiril Gaburici ar putea fi pus sub acuzare pentru ca si-a falsificat diploma de liceu
Alina Gorghiu, dupa ce Victor Ponta a amenintat cu plangeri penale impotriva opozitiei
Atat stie sa faca partidul lui Iliescu, Nastase si Ponta / Nu ne poate inchide pe toti Victor Ponta pentru a ramane prim-ministru
Victor Ponta: Cei din PNL-PDL scot oamenii in strada, le voi face plangere penala la procurorul general
vedem atunci daca le mai place sa faca politica din justitie
Marti, presedintele Iohannis se va intalni cu premierul Ponta la sedinta CSAT
Pe ordinea de zi - defrisarile ilegale si Strategia nationala de aparare
Pericolul Ponta. De ce trebuie oprit
Victor Ponta catre colegii juristi: "Doar azi va rog sa dati un vot politic, nu juridic"
Ce pregateste Tariceanu in Parlament:
o comise speciala pentru "evaluarea democratiei", pentru restaurarea increderii cetatenilor in justitie
Botoşani: Cine s-a îmbogăţit de pe urma şcolii de la Codreni – Mileanca
Ioan Rotundu
Sfârşitul i-ar putea veni din stradă
Ioan Rotundu
Atentie! A inceput a doua revolutie a borfasilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog