Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5263
De la 07 Ianuarie 2003
90835722

Cum a pus DSP Botoşani sub preş „cazul Carrefour”

  • Ioan Rotundu
  • 19 May 2020, 13:08
O reclamaţie telefonică adusă la cunoştinţa redacţiei Jurnalului ne informa că DSP Botoşani a instrumentat în mod defectuos o situaţie de coronavirus apărută la Carrefour Botoşani. Mergând pe urmele acestei reclamaţii am descoperit o situaţie cu multe necunoscute.
Marius Axinte a decedat la sfârşitul lunii aprilie a.c. iar rezultatul testului, care s-a aflat după deces, a fost că Axinte era infectat cu coronavirus. Soţia sa, Loredana, este lucrătoare la Carrefour Botoşani în cadrul secţiei de patiserie – brutărie. Numai că rezultatul testului pentru Marius Axinte a fost cunoscut în ziua de 1 mai iar soţia sa a continuat să lucreze până în ziua de 5 mai inclusiv, aşa cum rezultă din graficul de program. Aşadar, deşi cu soţul contaminat de coronavirus şi decedat, soţia a continuat să vină la lucru în cadrul colectivului timp de 5 zile.
Cel care a reclamat situaţia la redacţia noastră susţine că a sunat la DSP Botoşani în ziua de 9 mai iar cel care i-a răspuns la telefon a avut o atitudine agresivă, susţinând că nu are a da relaţii despre acest subiect. La al doilea apel nu i s-a mai răspuns. Insistent, reclamantul a sunat şi a treia oară iar de această dată cel care i-a răspuns l-a informat că există declaraţia conducerii Carrefour Botoşani cum că Loredana Axinte s-a autoizolat începând cu ziua de 1 mai, iar colega sa de muncă se află în concediu de odihnă.
Numai că, aşa cum am precizat, conform graficului de program Loredana Axinte a lucrat efectiv inclusiv în ziua de 5 mai. Firesc ar fi fost ca responsabilii din cadrul DSP să fi efectuat o anchetă epidemiologică pentru a stabili cu certitudine care este situaţia generată de prezenţa la locul de muncă a Loredanei Axinte şi ce măsuri s-ar fi impus a fi luate.
Numai că ancheta epidemiologică nu s-a efectuat din motive pentru care numai cei de la DSP ar putea da un răspuns. Dar la telefonul 0231.613.525 n-a răspuns nimeni pentru a ni se da o explicaţie. Poate o vom primi după publicarea acestui articol. Probabil că sunt extrem de ocupaţi cu lupta împotriva epidemiei.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Casiera ţâfnoasă şi ofuscată de la Ghişeul nr. 3 al UPC – Vodafone
Ioan Rotundu
osta consilieră a Vioricăi Dăncilă, Daniela Coţa, reținută pentru delapidare
ANUNT CU PRIVIRE LA SCUTIREA MAJORARILOR DE INTARZIERE
AFERENTE OBLIGATIILOR FISCALE RESTANTE DATORATE BUGETULUI LOCAL AL COMUNEI MIHAI EMINESCU DE CATRE PERSOANELE FIZICE SI JURIDICE
Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care merg în afara localității
fără declarație sau care nu poartă mască în spațiile publice închise
Dorin Birta a refuzat dezbaterea pe tema drumurilor judeţene
Haosul de la Vama Nădlac continuă şi după ce au fost deschise alte 10 ghişee
Horoscopul săptămânii 18 – 24.05.2020
Bancul săptămânii: „Dragoste” de soacră
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Dosarul zilei TELE'M Botosani : Dialog cu vulcanicul Conţac
De ce n-a rămas „filozof” poliţistul Vaipan
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.05.1010
Dosarul zilei TeleM Botosani: Invitat Constantin Pitorac
Corupţie, trafic de influenţă sau afaceri de familie la Primăria Flămânzi?
Ioan Rotundu
Poliţistul Vaipan vrea privilegii contrare prevederilor legale
Dacă eşti din partid cu primarul, sau ruda sa, primeşti gratuit bani europeni
Ioan Rotundu
O secetă ca acum nu a mai fost în România de 50-60 de ani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă