Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17681
De la 07 Ianuarie 2003
106346760

Cum a reuşit Asztalos discriminarea discriminării

  • Ioan Rotundu
  • 7 August 2022, 21:30
Cu vreo două săptămâni în urmă, preşedintele României Klaus Iohannis, luând act de declaraţiile cu vădită tentă rasistă şi fascistă ale premierului Ungariei Viktor Orban făcute la Băile Tuşnad din România, de faţă la aceste declaraţii fiind şi liderii UDNR în frunte cu preşedintele Kelemen Hunor care este şi vicepremier al Guvernului României, toţi aceştia aplaudând zelos declaraţiile premierului ungur, a cerut UDMR să explice public gestul lor.
De la UDMR a ieşit preşedintele Hunor care i-a replicat preşedintelui Iohannis că n-au a-i da nicio explicaţie, lui sau românilor, pentru că presa românească a scos din context spusele lui Orban, dându-le o interpretare vădit eronată.
Iar preşedintele Iohannis a înghiţit această explicaţie fără a mai insista asupra subiectului deşi, între timp, declaraţiile lui Orban făcute în România au stârnit vii critici dure la nivelul liderilor Uniunii Europene.
Orban a declarat la Tuşnad că ungurii nu trebuie să se amestece cu alte rase, lăsând să se înţeleagă că trebuie să fie o castă închisă cu aere de superioritate faţă de celelalte rase, cum ar fi românii spre exemplu, că noi am fost cei vizaţi prin aceste declaraţii.
În mod just, mulţi români, şocaţi de astfel de declaraţii fasciste, au cerut lui Csaba Ferenc Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional Contra Discriminării să ia măsurile cuvenite, fiind vorba de un caz explicit de discriminare rasială consumat pe teritoriul României. Numai că Asztalos a explicat public că premierul Viktor Orban se bucură de imunitate internaţională şi în acest caz CNCD nu are competenţe asupra persoanei sale.
Total falsă explicaţia preşedintelui Asztalos şi chiar cu o nuanţă de impertinenţă la adresa noastră. Preşedinte al CNCD din anul 2012, Asztalos n-a sancţionat niciun act de discriminare comis de ungurii din Transilvania sau a liderilor UDMR. În schimb, n-a ratat niciun prilej să-i sancţioneze pe români. Şi a făcut-o cu multă plăcere şi satisfacţie de vreme ce nu la fel s-a comportat şi faţă de actele şovine, iredentiste şi discriminatorii ale românilor de etnie maghiară.
Revenind la premierul Viktor Orban, el se bucură de imunitate diplomatică internaţională numai atunci când se află în vizită oficială de stat şi nu venit ca simplu cetăţean ungur să participe la o întrunire a etnicilor unguri din România. Nu l-a invitat Statul Român, l-au inv9tat cei din UDMR. În aceste condiţii, orice cetăţean străin venit în România şi încalcă legile noastre răspunde contravenţional şi penal, după caz.
Aşa stând faptele, preşedintele CNCD Asztalos trebuia să se sesizeze din oficiu ş să-l sancţioneze pe cetăţeanul maghiar Viktor Orban conform prevederilor Ordonanţei nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare.
N-a făcut-o pentru că instituţiile care reprezintă puterea în stat sunt slabe şi neputincioase când vine vorba de UDMR, de oficialii ungurii. Din acest motiv preşedintele Asztalos ş-a permis să discrimineze el însuşi discriminarea comisă de Orban.
În Transilvania, UDMR a devenit partenerul Ungariei pentru realizarea ambiției despre care a vorbit recent Viktor Orban: "Patria trebuie să rămână împreună: Transilvania și celelalte zone locuite de maghiari din Bazinul Carpaților trebuie să rămână împreună”, pentru că Ungariei i s-a luat mereu "mai mult decât a primit." Iar "aceste datorii vor fi plătite".
Ce altă ameninţare explicită mai doriţi de la Guvernul Ungariei!? Viktor Orban este vizibil omul lu Putin în UE. Mâine, poimâine americani îşi au jucările militare ş pleacă acasă. aşa cum au plecat şi din alte ţări după ce le-a adus în stare de haos. Suntem conduşi de un preşedinte şi un Guvern care nu sunt capabili să cunoască şi să înţeleagă istoria României, să apere ţara în faţa oricărei primejdii s-ar ivi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Câtă vreme vom mai răbda să fim umiliţi în propria casă?
Ioan Rotundu
Ce salarii au șefii de instituții publice controlate de Parlament / Cât câștigă șefii de la Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ, AEP, ASF și Serviciile Secrete
Luminita Pirvu • HotNews.ro
Horoscopul săptămânii 8 – 14 august 2022
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Umor fin cu Dalai Lama
incident filmari piata Dorohoi
„Pui de pe cas㔠care au adus celebritate localităţi Ciocăneşti
Ioan Rotundu
Lumea lu’ Rotundu: Tezaurul de la Ciocăneşti
Csaba Asztalos îl va cita pe premierul Viktor Orban la CNCD
Ioan Rotundu
Protestul anemic al bătuţilor şi umiliţilor
Ioan Rotundu
Conac monument istoric şi parc dendrologic abandonate ruinei
Ioan Rotundu
Ticăloşie jurnalistică pe seama concursului de vameş şef la Stânca
Ioan Rotundu
Impostura, boala cu care s-a infestat şi Doina Federovici
Ioan Rotundu
Seceta a muşcat adânc din veniturile fermierilor botoşăneni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă