Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17347
De la 07 Ianuarie 2003
87582854

Cum a reuşit combinatorul poliţist infractor Gorgan să-l compromită pe col. Talpan

  • Ioan Rotundu
  • 31 March 2021, 14:43
Despre activitatea infracţională a agentului şef de poliţie de la Vf. Câmpului Romică Gorgan am început să scriu începând cu anul 2019. Omul s-a dedat la cele mai josnice mijloace cu care să-i impresioneze pe săteni cu puterea sa şi să-şi acopere activitatea infracţională practicată pentru a-şi spori averea personală.
Lăudându-se că el a făcut sex cu orice femeie şi-a dorit, Gorgan s-a lovit de cerbicia vecinei sale de apartament Lăcrămioara Cojocariu, care nu numai că l-a refuzat, dar l-a şi reclamat la şefii săi pentru că oi hărţuieşte sexual. Refuzat de femeie în avansurile sale, Gorgan s-a răzbunat pe copilul acesteia căruia i-a arătat sexul spunându-i „uite ce am au pregătit pentru mama ta”
. Toate aceste aspecte şi altele mult mai grave, precum însuşirea de bani publici prin acte false, au fost consecvent acoperite de către şeful lui Gorgan, respectiv de către comisarul şef al IJP Botoşani, Viorel Şerbănoiu şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă tribunalul Botoşani Valeriu Chihaia. Şi despre aceste aspecte s-a scris pe larg în publicaţia Jurnalul.
În loc de a-şi exprima un punct de vedere asupra acuzaţiilor care i se aduc, Gorgan, alături de cei care l-au acuzat, m-a chemat în judecată, sperând că mă voi speria şi-l voi lăsa în pace. Nu i-au ieşit pasienţele pentru că eu nu fac parte din categoria celor care se sperie şi de umbra sa.
La sărbătorile din decembrie 2018, Gorgan s-a întâlnit cu colonelul militar, prof.univ.dr. la Academia Militară, Florin Talpan (foto), de loc din localitatea Vf. Câmpului. Cei doi au stat la taifas la o cafea, iar Talpan i-a promis să-l sprijine în procesele pe care le-a intentat celor care l-au reclamat la presă.
Despre această întâlnire s-a aflat în tot satul iar comentariile au fost diverse, opinia publică fiind împărţită între pro şi anti amestecului lui Talpan în afacerile infracţionale ale lui Gorgan. Aflând despre această controversă publică, am cules opiniile sătenilor şi le-am publicat. Gorgan l-a anunţat pe Talpan de apariţia articolului iar ca replică la cele scrise m-a chemat în judecată pentru că i-am şifonat imaginea publică.
Despre col. Talpan trebuie să ştiţi că el a fost cel care a apărat interesele Armatei în procesul Clubul de Fotbal Steaua – Gigi Becali şi l-a lăsat pe Becali fără echipa Steaua şi trofeele acesteia. Mai mult, Talpan s-a judecat cu Becali pentru că l-a jignit iar instanţa de judecată l-a obligat pe Becali să-i plătească lui Talpan 50 mii euro. Probabil că Talpan a crezut că şi cu mine se va judeca ca şi cu Becali.
Florin Talpan a pierdut procesul la Tribunalul Botoşani, l-a pierdut şi în apel la Curtea de Apel Suceava şi, acum, l-a pierdut şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti. Iată soluţia dată în Dosarul nr. 2706/40/2018 de către ÎCCJ „Respinge, ca nefundat, recursul declarat de reclamantul Talpan Florin Costel împotriva deciziei nr. 118 din 4 noiembrie 2020, pronunţate de Curtea de Apel Suceava – Secţia civilă. Definitivă.”
Regret sincer faptul că un colonel al Armatei Române cu statut de prof.univ.dr., poate din solidaritate de uniformă, s-a lăsat atras de Gorgan într-un mecanism mizerabil pe care Gorgan l-a creat pentru a-şi acoperi activitatea infracţională.
Referitor la poliţistul Romică Gorgan, în urma celor scrise, şeful Viorel Şerbănoiu a fost nevoit să-l mute din funcţia de agent şef la Poliţia Vf. Câmpului la Poliţia Municipală Dorohoi la Serviciul de pază şi ordine, loc de muncă de unde s-a pensionat. Numai că activităţile sale infracţionale au început să fie taxate de instanţele de judecată. În dosarul 1.390/222/2019, reclamant Lăcrămioara Cojocariu pentru hărţuire sexuală şi gesturi obscene faţă de un minor, Romică Gorgan a fost sancţionat cu amendă penală în sumă de 10 mii lei, daune morale suma de 20 mii lei şi plata cheltuielilor de judecată. Ciudat, dar informaţiile referitoare la acest dosar au dispărut de pe portalul Judecătoriei Dorohoi.
În dosarul nr. 4074/222/2019 Gorgan are calitatea de învinuit, alături de Elena Munteanu, fostă funcţionară la APIA Dorohoi, iar soluţia a fost: „Respinge sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani având ca obiect confirmare renunţare la urmărirea penală, intimaţi fiind suspecţii Gorgan Romică şi Munteanu Elena. În temeiul art.318 alin.15 lit.a din Codul de procedură penală, desfiinţează soluţia de renunţare la urmărirea penală emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani prin ordonanţa din data de 16.12.2019 în dosarul de urmărire penală nr.938/P/2018 şi trimite cauza la procuror pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi a completa urmărirea penală. În baza art.275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare efectuate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 19 februarie 2020.”
De observat că prim-procurorul Valeriu Chihaia a încercat să-şi salveze protejatul de răspunderea penală, renunţând la urmărirea penală împotriva acestuia. Un judecător bine pregătit profesional a realizat şmecheria şi n-a achiesat la mizeria profesională a prim-procurorului.
De altfel, ca urmare a acestei soluţii, tot la judecătoria Dorohoi se află pe rol dosarul nr. 3153/222/2020 în care Gorgan şi Elena Munteanu au calitatea de inculpaţi pentru „fals material în înscrisuri oficiale”.
În ce-l priveşte pe combinatorul Gorgan, omul a simţit că-i rost ca pe lângă pensia babană de poliţist să mai ciupească şi ceva bani publici. S-a lipit de infractoarea politică Mihaela Huncă, preşedinta Filialei Pro România Botoşani, şi a candidat la funcţia de consilier local la comuna Vf. Câmpului, I-a reuşit combinaţia politică., nu şi cele din domeniul infracţiunilor penale.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primăria Comunei Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Horoscopul săptămânii 29 martie 4 aprilie 2021
Bancul săptămânii: Doar beat, nu şi prost
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Mileanca – comuna care refuză să iasă din întunericul socialismului
Ioan Rotundu
Adăşeni – comuna luată prizonieră de către verii socialişti Dresleucă
Ioan Rotundu
Cum şi-au făcut de râs uniforma Florin Zlate şi Dan Radu
Ioan Rotundu
Escrocherie camuflată de Dan Radu sub uniforma poliţistului de frontieră
Zoe Zlata - Ioan Rotundu
Dovada că Victor Mariniuc, şeful ITPF Iaşi, se află în cârdăşie cu liderii de sindicat
Zoe Zlata - Ioan Rotundu
Preoţii să nu mai fie plătiţi de la bugetul statului
Gheorghe Sava
Liberalii, mai ticăloşi decât socialiştii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă