Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sport
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17970
De la 07 Ianuarie 2003
122878037

Cum a revenit Monica Iacob Ridzi la putere, cu o condamnare in prima

  • 22 October 2014, 23:00
instanta Reactii din UNPR si PSD: Impreuna cu sotul primar, "aduce un plus electoral", Deputata Monica Iacob Ridzi, condamnata in prima instanta, a revenint la putere, trecand la UNPR, in urma unei decizii venite de la Centru catre organizatia locala Hunedoara, unde ea s-a inscris, au declarat pentru HotNews
surse din partid. Lideri UNPR si PDL locali spun ca Ridzi si sotul ei, primar, vor aduce "un plus electoral" si ca oricum colaborau bine si cand ea era la PDL.
Monica Iacob Ridzi a parasit PPDD si s-a dus la UNPR, in organizatia judeteana Hunedoara, partid aflat la putere alaturi de PSD si PC, sustinand impreuna candidatura premierului Victor Ponta la Presedintie.
Presedintele UNPR Hunedoara, Haralambie Vochitoiu, si el venit tot de la PPDD, crede ca Monica Ridzi va avea o contributie pozitiva, in conditiile in care a venit impreuna cu sotul, Tiberiu Iacob Ridzi, primar al Petrosaniului, ales din partea PDL.
"A venit si cu sotul dansei, domnul Tiberiu Iacob Ridzi, care este primar si care a castigat de 3 ori alegerile acolo. In concluzie, ei, ca si cuplu, aduc un plus electoral", a declarat, pentru HotNews.ro, senatorul Vochitoiu.
Intrebat daca este un minus electoral condamnarea Monicai Ridzi in prima instanta, liderul UNPR Hunedoara a spus ca nu comenteaza deciziile justitiei.
"Doamna Ridzi a fost validata de vreo 3 ori de electorat, ca europarlamentar si parlamentar. Ultima data, a obtinut 43% in colegiul dansei, a fost cel mai mare scor obtinut de un deputat al PPDD", a completat el.
Surse din UNPR au declarat, pentru HotNews, ca Vochitoiu a fost "sarit" din schma, decizia ca Ridzi sa fie primita in organizatia de Hunedoara venind direct de la Bucuresti, sefii din structura centrala a Uniunii fiind interesati de aducerea primarului Paterosaniului in partid, ca suport pentru campania electorala prezidentiala.
"Decizia s-a luat sus, de la centru, iar ordinul a fost executat, pentru ca e stare de razboi. Monica Ridzi va fi ca o cometa in UNPR, va avea un drum scurt, dar un castig este primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Important este ca Victor Ponta sa castige alegerile si sa ajunga presedinte", a declarat pentru HotNews un sef din UNPR, sub protectia anonimatului.
Deputata Monica Iacob Ridzi va activa in grupul parlamnetar al PSD. Cristian Resmerita, deputat PSD de Hunedoara, spune ca nu este deranjat sa fie coleg cu fosta PDL-ista Monica Iacob Ridzi in grupul parlamentar, pentru ca oricum au colaborat bine mereu.
"Nu am de ce sa ma ascund, eu am avut o colaborare buna cu ea tot timpul. Poate si datorita faptului ca suntem vecini de colegiu aici, in Valea Jiului. Nu am nimic ce sa-i reprosez colegei mele, am lucrat bine impreuna si cand a fost PDL la putere, si acum cand suntem noi. Eu nu am avut nimic de impartit cu ea. Am colaborat bine, sa stiti. Ne cunoastem aici de 20-30 de ani", a declarat, pentru HotNews.ro, deputatul PSD Resmerita.
Monica Iacob Ridzi, condamnata in prima instanta pentru coruptie, fost lider PDL, prietena cu Elene Basescu
In ianuarie 2014, deputata Monica Iacob-Ridzi a fost condamnata la 5 ani de inchisoare cu executare, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar decizia nu este definitiva. Ea a fost gasita atunci vinovata de abuz in serviciu in legatra cu evenimentele organizate in anul 2009, de 2 Mai, Ziua Tineretului, de catre Ministerul Tineretului si Sportului, pe care il conducea.
La evenimentele de Ziua Tineretului a fost prezenta si Elena Basescu, fiica presedintelui Traian Basescu, aceasta candidand ca independenta la alegerile europarlamentare.
De altfel, Monica Iacob Ridzi era cunoscuta pentru relatia apropiata cu fiica sefului statului, declarand ca este prietena cu Elan Basescu.
Scandalul 2 Mai, din 2009, a izbucnit momentul in care jurnalistii de la Gazeta sporturilor au descoperit ca Ministerul Tineretului si Sportului a cheltuit peste 600.000 de euro din bani publici pentru organizarea unor concerte de Ziua Tineretului, contractele fiind acordate, fara licitatie, unor firme cu actionari comuni.
O comisie de ancheta parlamentara a constatat fapte de delapidare si abuz in serviciu in cazul lui Ridzi. In 19 iulie 2009, Ridzi s-a vazut nevoita sa demisioneze din Guvern, iar DNA a inceput o ancheta penala impotriva ei.
Camera Deputatilor a permis inceperea urmaririi penale pentru Ridzi, insa in decembrie 2010, plenul Camerei Deputatilor a respins cererea Parchetului General privind incuviintarea perchezitiei informatice si a extinderii urmaririi penale in cazul fostului ministru.
Atunci, Victor Ponta, in calitate de presedinte PSD, l-a acuzat pe Traian Basescu ca ar fi coordonat votul astfel incat Monica Iacob Ridzi sa fie protejata "astfel incat sa nu spuna ca Elena Basescu a beneficiat de banii deturnati".
"Din pacate, cand te gandesti la Roberta Anastase, la Monica Iacob Ridzi, la Elena Udrea, la Sulfina Barbu, la Raluca Turcan - sunt doamne si domnisoare in politica promovate de Traian Basescu care comit consecvent fapte de natura penala, deturneaza bani publici, se imbogatesc din bani publici, totul sub protectia lui Traian Basescu", mai spunea Victor Ponta, noul aliat al lui Ridzi la Putere.
Ridzi a fost aleasa deputat pentru prima data in anul 2004, din partea Aliantei Dreptate si Adevar PNL-PD, iar in 2007 a ajuns in Parlamentul European.
Lansata intr-o ascensiune rapida, iar la sfarsitul lui 2008 Monica Ridzi a ajuns ministru al Tineretului si Sportului in Guvernul Boc I (PDL-PSD).
In 2012, Monica Ridzi a parasit PDL si s-a inscris in PPDD, fiind aleasa deputat, cu un scor record, 43%, in judetul Hunedoara, colegiul uninominal 5, unde cea mai mare greutate o are municipiul Petrosani, condus de sotul ei.
In 20 octombrie 2014, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca Ridzi a parasit PPDD, intrand in grupul parlamentar al PSD, ca deputat UNPR.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul ziei: Surpriza durului
Gogonele murate
Horoscopul zilei
Victor Ponta a discutat la telefon cu vicepresedintele american Joe Biden
despre Parteneriatul strategic Romania - SUA
Simona Halep, dupa victoria in fata Serenei Williams
Fostul ministru al Comunicatiilor Adriana Ticau, la DNA
Elena Udrea: Traian Basescu se va inscrie in PMP in 22 decembrie
Victor Ponta se foloseste iar de imaginea Simonei Halep pentru a strange like-uri pe Facebook
Perchezitii DNA la biroul lui Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat PSD
Sebastian Ghita a anuntat la Romania Tv va candida in tandem cu Liviu Dragnea la conducerea PSD
Dragi copii, stimaţi părinţi şi bunici, veniţi la teatru!
Bovină căzută în Jijia, salvată de pompieri
Avere pierdută din neglijenţă
Reactii in interiorul PSD dupa anuntul privind posibila candidatura a lui Dragnea la sefia partidului
Joi, doi miniștri în vizită la Botoșani
Botoşani: Bolnavii de la Darabani și Săveni vor îngheţa de frig în saloane
Profesorii, vrabia din mână şi cioara din par
Ioan Rotundu
„Virtuţile” de care se bucură Ovidiu, Doina şi Tamara
Klaus Iohannis despre Victor Ponta: Este un om manevrat, un om al gastilor de partid
Modern Calor COMUNICAT DE PRESĂ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog