Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10742
De la 07 Ianuarie 2003
122870809

Cum au fost lecuiţi de grevă distribuitorii de medicamente

  • 27 May 2008, 23:00
Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu a declarat în cadrul vizitei de ieri, de la Botoşani, că oamenii nu au de să îşi facă griji vizavi de declaraţiile iresponsabile ale unor importatori şi distribuitori de medicamente, care au lansat zvonuri cum că s-ar putea să nu mai importe medicamente, deoarece acest lucru nu ar face altceva decât sa ducă la o în pierdere financiară.
Eugen Nicolaescu susţine că nu există riscul nici măcar în procent de 0,01 la sută ca să nu fie disponibil un medicament dintr-o anume patologie în România. Dacă iniţial doreau să facă grevă, importatorii şi distribuitorii de medicamente au înţeles că dacă recurg la acest gest, au doar de pierdut. După ce trei distribuitori, din cei 45 câţi sunt în România, au plecat de la negocieri, ministrul i-a întrebat pe ceilalţi dacă sunt dispuşi să preia distribuţia celor care îşi pun planul în aplicare de a nu mai importa medicamente, răspunsul fiind, la unison, afirmativ.
„La momentul actual pe piaţa românească este competiţie şi concurenţă, iar noi nu trebuie să ne îngrijorăm că dacă unul pleacă, rămânem descoperiţi. Sunt alţii care abia aşteaptă să vândă medicamente. Apoi, producătorii internaţionali au asigurat că vor căuta alţi distribuitori. Nu în ultimul rând, Ministerul Sănătăţii Publice este acţionar sută la sută la o companie de import şi distribuţie, Compania Unifarm, care şi acum se ocupă de import şi distribuţie de medicamente în numele ministerului”, a precizat ministrul Eugen Nicolăescu.
Acesta a declarat că preţul la medicamente nu va creşte, iar de când a venit el în funcţie preţul medicamentelor a scăzut. În perioada octombrie 2005 – iunie 2007 preţul la medicamente a scăzut în medie cu 26%, iar din 2007 până în prezent preţurile au „îngheţat”. Ca o concluzie finală, ministrul consideră protestul distribuitorilor organizat doar pentru a le creşte veniturile. „Intenţia ministerului este să scadă preţurile la medicamente în perioada următoare şi să le menţină pe cele la care chiar nu există posibilitate de reducere de preţuri. În perioada 2005-2008, la grupa de insuline, reducerea preţurilor a fost în medie de 29 %, la grupa medicamente post transplant 35-43 %, oncologice 29 - 48%, la antidiabetice orale 16- 39% şi la grupa tip SIDA de 32 la sută”, a declarat ministrul sănătăţii, Eugen Nicolaescu.(Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXXIII)
(Ioan Rotundu)
Ministrul Nicolaescu a fost generos în laude
A rezistat ispitei banului
Ioan Rotundu
Pe amatorii dornici de extinderi ilegale îi paşte închisoarea
Numele revoluţionarilor care vor primi hectarul de teren
Centrul de Agrement de la Cornişa va fi gata peste doi ani
WC –uri ecologice pentru uz public
În trei zile Bulevard „Eminescu” va fi redat circulaţiei
Este drăguţă, are 30 de ani şi vă face o invitaţie
Ţărăniştii vă invită la vot
Program Tele'M Botoşani miercuri, 28 mai
Are o maşină care seamănă cu Speedy Gonzales
Bestiarul extremiştilor europeni
40.000 de euro pentru un forum inutil
Ar putea fi şi David Kramer omul ruşilor?!
Horoscop
Logică avocăţească
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog