Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sport
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24333
De la 07 Ianuarie 2003
118529114

Cum funcţionează mecanismul „bani pentru PSD”

  • Ioan Rotundu
  • 12 June 2016, 23:00
Nu este prima oară când angajaţi de la Antifraudă ANA Suceava dac controale în Piaţa Botoşani. Sâmbătă, 11 iunie a.c., un „el” şi o „ea” controlau documentele primare ale chioşcarilor din piaţă, în mod special la cei care vând mărfuri industriale.
Multe tarabe erau pustii, semn că respectivii vânzători au preferat să piardă o zi din vânzări decât să primească o amendă împovărătoare sau să accepte să treacă pe la şeful pieţei Iustin Bozi pentru a achita „cotizaţia” la PSD.
Da, nu exagerez cu nimic când afirm că aceşti inspectori fiscali, pe lângă atributul de control În vederea descoperirii evaziunii fiscale, sunt şi colectori de sume pentru PSD. S-a încheiat campania electorală a alegerilor locale şi urmează cea parlamentară. Am stat de vorbă cu câţiva dintre cei controlaţi dar şi cu cei care îşi aşteptau rândul şi am aflat lucruri aproape incredibile.
Piaţa Botoşani este controlată de oamenii PSD-ului prin şeful pieţei Iustin Bozi, cel pus şef de către fostul primar Ovidiu Portariuc şi care imediat ce s-a instalat în funcţie a început fel de fel de represalii asupra chioşcarilor determinându-i să devină membri PSD, înfiinţând în acest sens Organizaţia Pieţei Botoşani a PSD. Inspectorii fiscali se informează de la Bozi cine trebuie „vaccinat” cu câte o amendă iar Bozi le dă pe listă pe toţi cei care nu răspund la comenzile PSD-ului transmise prin intermediul său.
Cum funcţionează mecanismul „bani pentru PSD” am înţeles din discuţiile cu chioşcarii. Inspectorii controlează şi nimeni nu scapă de amendă indiferent cât ar fi de corect. Dar dacă se află în graţiile lui Bozi, primeşte amenda minimă, după care trece pe la Bozi şi contribuie la finanţarea PSD-ului.
Cum s-a ajuns ca PSD-ul să-i controleze pe inspectorii fiscali este un alt mecanism interesant. În cadrul ANAF Bucureşti funcţionează patru direcţii printre care şi Direcţia Antifraudă. Această Direcţie are în subordine directă structurile înfiinţate pe regiunile fiscale. Pe Regiunea Iaşi, centrul Antifraudă este la Suceava iar inspectorii au competenţe de control pe judeţele Botoşani, iaşi, Suceava, Vaslui, Bacău, Neamţ.
La Bucureşti, în cadrul ANAF, Direcţia Antifraudă este condusă de către un director pus în funcţie de Guvernul Ponta. Acest director primeşte semnalul de la liderul cel mare al PSDD când şi cum să acţioneze pentru a strânge bani în interesul PSD. Dacă spusele celor din piaţă sunt corecte, Antifrauda a primit dispoziţie de la Liviu Dragnea să strângă bani pentru campania parlamentară din toamnă.
Mai ştiu cei din piaţă că în curând Dragnea va veni la Botoşani şi Suceava pentru a se informa direct cum stau lucrurile pentru alegerile parlamentare. La Botoşani se pare că va binecuvânta dorinţa grupării Macaleţi – Federovici de a-l trimite la plimbare pe Ovidiu Portariuc pentru că a pierdut Primăria Botoşani. La Suceava iar şi stabili pedepse pentru cei care au pierdut Primăria şi Consiliul judeţean dar se va informa de la Antifraudă şi cum stau cu „colecta”
Când mi s-au relatat toate aceste de către cei din piaţă n-am prea dat crezare dar ulterior m-am informat de la anumite surse şi mi s-a confirmat mecanismul de finanţare pentru PSD.
Mi s-a spus că inspectorii Antifraudă de la Suceava sunt de fapt botoşănenii care au activat la Garda Financiară şi care n-au luat examenul pentru a fi menţinuţi în structurile nou create au fost recuperaţi de Guvernul Ponta şi făcuţi inspectori la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF Bucureşti. De aici r5ezultă şi servilismul lor faţă de PSD.
PSD-ul are postaţi oameni în funcţiile cheie în toate ministerele şi instituţiile guvernamentale, oameni de care premierul Cioloş nu se poate atinge pentru că ar avea înţelegere cu Liviu Dragnea. PSD-ul nu depune în Parlament moţiune de cenzură să pice Guvernul Cioloş iar premierul nu curăţă ministerele, agenţiile şi instituţiile guvernamentale de oamenii puşi acolo de PSD.
În tot acest timp liberalii se laudă cu „succesul lor istoric” în alegerile locale, deşi au pierdut controlul primăriilor şi a consiliilor judeţene în favoarea PSD.
Liberalii pot să se bucure în continuare de ”succes” că Dragnea ,lucrează pentru ei în vederea alegerilor parlamentare din toamnă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dosar penal pentru coruperea alegatorilor din Ilfov dupa aparitia unor inregistrari audio
Liderul PNL Ilfov: Parchetul sa cerceteze daca s-a incalcat legea. Garantez ca nu au ce sa gaseasca
Mircia Muntean, primarul ales al Devei, condamnat in prima instanta la sase ani de inchisoare cu executare.
Pedeapsa, primita dupa ce a condus baut, in celebrul episod in care s-a ascuns in boscheti
Cantareata americana cu origini romanesti Christina Grimmie, impuscata mortal dupa un concert in Florida
Atacatorul s-a sinucis imediat
O lada cu cartuse a unor militari germani a disparut in timpul unui zbor Air France
Părţile pozitive ale votului din Duminica orbului
Ioan Rotundu
BRD Nastase Tiriac Trophy se va disputa la Budapesta in urmatorii doi ani
Horoscopul zilei de 13.06.2016
Bancul zilei: Grandomanie
Zilele Eminescu: Chemarea străbunilor (II)
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 10.06.2016
Botoşani: Noi dezvăluiri din culisele alegerilor din zona baronului Nazare
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă