Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2932
De la 07 Ianuarie 2003
111350584

Cum îşi apără PSD Botoşani primarii certaţi cu legea

  • 8 June 2018, 23:00
Recent, prefectul Dan Şlincu l-a demis pe primarul comunei Stăuceni, Valentin Relu Burlacu (foto 2),condamnat definitiv de către Curtea de Apel Suceava pentru contrabandă de ţigări. Contextul în care Burlacu a ajuns primarul comunei Stăuceni l-am mai descris într-un editorial publicat anul trecut.
Revin asupra celor publicate în martie 2017 prin editorialul intitulat „Încă un borfaş ales al PSD-ului condamnat” şi reamintesc că Burlacu la data când PSD l-a desemnat candidat pentru funcţia de primar al comunei Stăuceni era deja cercetat penal pentru contrabandă cu ţigări. Pentru cei din PSD Botoşani nu numai că n-a contat acest fapt, poate chiar s-au bucurat că-şi întăresc rândurile cu un nou reprezentant al lumii interlope prezentă deja în PSD prin Răzvan Rotaru.
Imediat ce a fost ales primarul comunei în urma alegerilor din iunie 2016, , interlopul Burlacu a început să se manifeste ca un adevărat interlop iar dacă cineva avea curajul să i se opună vrerii sau să-l critice, era repede pus la punct cu legea pumnului. Iar când n-a avut prilejul de a da cu pumnul a încercat să omoare pe un cetăţean dând peste el cu camionul, aşa cum a procedat în septembrie 2016.
Iată că s-a ajuns la finalul dosarului de contrabanda cu ţigările aflat în judecată la Tribunalul Suceava şi apoi în apel la Curtea de Apel Suceava. Numai că în 21 martie 2017, s-a dat pronunţarea pe fond, iar Burlacu a fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendare şi la 4 ani interzicerea drepturilor civile, inclusiv dreptul de a mai deţine funcţii publice, n-a fost suspendat din funcţie. A fost lăsat să-şi continue activitatea infracţională ca primar până la condamnarea definitivă pronunţată recent, când prefectul Dan Şlincu n-a avut încotro şi a emis ordinul de demitere.
Ce-au câştigat cetăţenii comunei Stăuceni alegând primar un interlop? Nimic! Vor pierde din dezvoltarea comunei vreme de patru ani. L-au dat pe fostul primar Cosmin Epuraş care le-a făcut multe lucruri utile în mandatul său pe un interlop numai pentru că interlopul era candidatul PSD-ului iar Epuraş era liberalul declarat de către social-democraţi duşman al poporului.
Şi mai controversată este situaţia de la Primăria Tudora, unde Mihai Petria (foto 1) a candidat în anul 2012 la funcţia de primar al comunei pe listele PSD, deţinând în acelaşi timp şi funcţia de conducere în mediul privat, ceea ce-l punea în starea de incompatibilitate de a fi primar. În anul 2015 a fost descoperit de ANI şi trimis în judecată. După ani de procese, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat prin starea de incompatibilitate, consecinţa fiind demiterea primarului.
Numai că Mihai Petria, probabil sfătuit de cineva cunoscător al jocului de gleznă în politica PSD, l-a sfătuit să-şi dea demisia, apoi să revină asupra ei. Aşa a făcut, retragerea demisiei fiind pe motiv că n-a venit la Primărie Raportul Ani. Raportul a venit mai repede decât se aştepta Petria, aşa că prefectul Dan Şlincu a fost nevoit să-l demită, desemnându-l ca primar interimar pe viceprimarul Gheorghe Ţiganaşu.
Dar în comună Petria se laudă că-şi va relua funcţia în câteva săptămâni. El continuă s-o facă pe primarul. N-a predat nimic primarului interimar, continuă să deţină cheia de la biroul în care nu are nimeni acces. Ţiganaşu este primar, dar de decor. Petria nu-şi putea face de cap cu de la sine putere dacă n-ar fi avut binecuvântare de la cineva din PSD Botoşani sau din conducerea Prefecturii Botoşani
Petria nu poate semna documente oficiale dar continuă să dea indicaţii cum să se desfăşoare activitatea instituţiei şi funcţionarii din primărie tot cu „domn’ primar” i se adresează.
Le transmit celor din Tudora că actuala lege care modifică anumite prevederi din legea ANI, aflată la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis, nu-l vitează şi pe primarul Mihai Petria, adică nu va beneficia de facilităţile ei. Aşa că, întoarcerea înapoi pe funcţia de primar este doar o şarlatanie pusă la cale de Petria.
Sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, la mitingul PSD organizat la vreme de noapte, cum stă bine hoţilor, vot fi prezenţi şi botoşăneni. De bună voie, forţaţi prin ameninţări, ei vor susţine prin participare conducerea penală a PSD-ului, vor încuraja infracţionalitatea acestora şi vor transmite mesaje de intimidare către cei din justiţie. Că va fi aşa o demonstrează situaţia de la Botoşani şi din alte judeţe ale ţării unde cei certaţi cu legea sunt primari, şefi de instituţii iar cei mai abili au obţinut imunitate parlamentară.
Atrag atenţia celor din PSD ca nu cumva să plece la Bucureşti fără Burlacu şi Petria, care se vor simţi mândri să stea în preajma lui Dragnea şi Tăriceanu. Condamnările primite le conferă acest drept.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săpă[mânii
Ce a făcut Viorica Dăncilă în Portugalia:
”Am vorbit despre preluarea președinției României la 1 ianuarie 2019”
Bancul zilei:Greşeală diplomatică fatală
Horoscop zilnic 9.06.2018
Cum prezintă France Presse mitingul PSD de sâmbătă:
Majoritatea la putere își mobilizează trupele împotriva magistraților
Procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni - Rovinari pleacă din DNA.
Fostul premier vrea să-l dea în judecată
Ticăloşii social-democrate marca Federovici – Macaleţi – Andrei
Vorbele dulci ale PSD sunt de fapt amare
Succesul insucceselor
Pe „drumul ruşinii”, marşul triumfal al lui Conţac continuă
Sau când reclamaţia devine mijloc eficient de publicitate
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 8.06.2018
„Statul paralel” a furat luminiţele mitingului lui Dragnea
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă