Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37402
De la 07 Ianuarie 2003
95142626

Cum îşi umileşte UPC-ul clienţii

  • Ioan Rotundu
  • 23 October 2018, 20:42

Astăzi, spre după-amiază, am trecut pe la sediul UPC pentru a achita costul abonamentului. În sala unde se achită abonamentul nu era nici un client. Cei cinci casieri stăteau în faţa calculatorului în aşteptare. Nu era prima oară când am găsit sala fără clienţi pentru că mi-am făcut un obicei de a plăti în apropierea orei sfârşitului de program tocmai ca să nu pierd timpul stând la coadă. Cum n-a fost prima oară când n-am printat bon de ordine şi nici prima oară când am fost trimis de casier să-i aduc acel „preţios pentru UPC” bon de ordine.

M-am simţit din nou umilit că mi se cere bon de ordine când eram singurul client în faţa a cinci casieri. N-am răbdat şi am întrebat-o pe casieră dacă prin tot UPC-ul nu se află şi un angajat cu mintea limpede şi care să găsească soluţie de a norma munca casierilor fără a-l umili pe client. Pentru că n-am găsit altă explicaţie de cerinţă a bonului decât a se şti la final de tură câţi clienţi a încasat fiecare casier. Dar această normare o poate face calculatorul printr-un program adecvat şi nu să fiu eu folosit ca să particip la normarea muncii angajaţilor UPC. Eu nu accept să fiu cobaiul UPC.

Apoi, bonul este util când este coadă, ca nu cumva vreun nesimţit să intre în faţă că are el o urgenţă, nu şi când lipsesc clienţii.

Pot foarte simplu să mă joc la aparat şi să scot mai multe bonuri de ordine şi să plec cu ele. Sunt convins că au fost şi clienţi care au scos bonul şi au fost nevoiţi să plece fără a mai sta la rând. Ce face şeful cu normarea muncii, admonestează casierii că au bonuri lipsă? Îi penalizează la leafă?

N-am habar cine răspunde de filiala UPC din Botoşani dar cu certitudine este un personaj cu o gândire lipsită de limpezire şi de grijă faţă de clienţi. În condiţiile în care UPC are cele mai mari tarife de abonament dintre toţi operatorii de profil din Botoşani, în condiţiile în care numai eu ştiu peste 100 de clienţi care au renunţat la serviciile UPC pentru a se duce la un alt furnizor de servicii, grija, politeţea faţă de client ar trebui să fie prima prioritate.

Îi cer scuze acelei casiere care mi-a tăiat chitanţa că s-a dus în locul meu şi a scos bonul buclucaş, dar n-am vrut să mă simt umilit de către cel căruia eu îi aduc venituri care-i asigură profitul. Vina nu este a fetei, este a celor care le-au dat astfel de dispoziţii absurde să ceară clientului bon de ordine când nu este coadă.

Ca să-mi descarc toţi nervii, UPC-ul are o viteză mică la upload şi-şi păcăleşte clienţii prin a nu le explica care este diferenţa dintre bit şi byte, aşa cum o fac ceilalţi operatori. Sper să le vină mintea la cap celor care au impus o astfel de regulă şi să nu mai folosească clienţii pe post de normator al muncii propriilor angajaţi.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A ieşit de la Cotroceni mai puternic decât a intrat
Ioan Rotundu
Parlamentul European va vota pe 14 noiembrie rezoluția privind statul de drept din România
S-a înfiinţat Asociaţia Scriitorilor Botoşăneni „Mihai Eminescu”
Cine sunt cei 17 „nemuritori”
Trăim vremurile descrise de Sadoveanu în „Zodia cancerului”
Ioan Rotundu
La ce ne mai putem aştepta bun de la Iohannis?
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 22 - 28.octombrie 2018
Catrenul săptămînii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Examen dificil
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Vorniceni
Tănase s-a trezit doar o clipă din dulceagul somn aducător de prosperitate
Ioan Rotundu
Vorniceni, comuna unde oamenii şi animalele pot muri de sete
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 19.10.2018
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Darabani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă