Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9565
De la 07 Ianuarie 2003
120689631

Cum l-a clonat PSD-ul pe Piedone

  • Ioan Rotundu
  • 6 August 2023, 18:38
Ca să-mi înţelegeţi opinia exprimată prin acest editorial, rezum parcursul ascensiunii în viaţa publică a lui Cristian Popescu Piedone. Înainte de 1990 acesta a fost şef de restaurant şi de complex hotelier pe litoral.
După 1990 a deschis un restaurant în Bucureşti, pe cheile Dâmboviţei şi a intrat în politică în PSD.
A ajuns inspector la Primăria Sectorului 6, perioadă când mergea prin pieţe şi arunca jos marfa de pe tarabe pe motiv că nu este de calitate şi închidea chioşcurile grataragiilor pentru că nu respectau condiţiile de igienă sanitară Atunci, puternic mediatizat d Antenele lui Dan Voiculescu, a devenit cunoscut în viaţa publică şi a intrat sub protecţia lui Dan Voiculescu, pe atunci preşedintele Partidului Umanist Social Liberal.
*n anul 2008 a fost ales primarul Sectorului 4 şi a demisionat în 2015, forţat de tragedia de la Club Colectiv.
Revine în politică în anul 2020 când este ales primarul Sectorului 5. Arestat şi condamnat cu executare, Piedone a fost achitat şi scos de după gratii de către un grup de judecători de la ÎCCJ Bucureşti, decizie luată în dispreţul întregii opinii publice din România şi a zecilor de morţi în acel incendiu.
Dar, de când Koveşi a fost îndepărtată de la şefia DNA de către impostorul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, corupţia s-a instalat comod în rândul magistraţilor care se întrec în as-şi demonstra fidelitatea faţă de conducătorii politici.
Acum, Piedone este din nou primarul Sectorului n5 şi, probabil, la anul va candida din nou. Poate la Parlament, că întruneşte toate condiţiile cerute de PSD: să fii corupt, cercetat penal şi condamnat.
Dar, modelul de a face carieră politică a lui Piedone a fost împrumutat şi de constănţeanul Horia Constantinescu, actualul preşedinte al ANPC. Constantinescu şi-a început cariera politică la PSD, primind diferite funcţii la nivel de judeţ Constanţa. Când a căzut în dizgraţia PSD-ului s-a mutat la Dan Voiculescu, devenind membru al PUSL. De aici s-a făcut liberal, membru al PNL Constanţa, devenit şef al Protecţiei Consumatorilor Constanţa. În ianuarie 2022, premierul Ciucă l-a promovat în funcţia de preşedinte al ANPC Bucureşti. Numai ce a fost promovat şi, Constantinescu, s-a mutat cu bagajele la PSD.
De pe postul de preşedinte ANPC, Constantinescu execută cu multă temeinicie ordinile politice ale conducerii PSDF şi, acum, ale premierului Ciolacu. Mai întâi l-a bruscat în activitate pe primarul general Nicuşor Dan, apoi a declanşat o întreagă canonadă asupra multinaţionalelor din domeniul alimentar şi a băncilor pentru a le face cunoscut că stăpânul lor este PSD-ul şi nimeni altcineva.
Anul trecut, prin octombrie, DNA-ul a realizat o percheziţie la sediul ANPC pentru a strânge probe cu care să dovedească că directorul general Silviu Paul Anghel şi un şef de serviciu din direcţia acestuia, adunau informaţii de la anumite multinaţionale şi le valorificau în scop personal prin firmele fidele PSD-ului. După percheziţia DNA, preşedintele Horia Constantinescu a ieşit public şi a declarat că directorul general Anghel este cel mai bun profesionist al său şi că nu dă crezare acuzaţiilor ce i le-a adus DNA.
Recent, Horia Constantinescu, care cunoaşte foarte bine cum stau lucrurile pe litoral, a declanşat un amplu control în Satul de Vacanţă şi staţiunea Costineşti, închizând activitatea grataragiilor pe motiv că nu sunt respectate regulile sanitare. A ieşit scandal, cei controlaţi ştiind cu cine au de a face şi cât de corupt este acest Constantinescu.
În 30 iulie a.,c., Constantinescu a fost prins în trafic având viteza legală depăşită. Precum fostul procuror şef al DIICOT, ieşeanul Daniel Horodniceanu, Constantinescu n-a prezentat actele la control şi l-a sunat pe şeful IPJ Constanţa.
Despre acţiunea sa prin care urmărea ca băncile să devină mai cooperante cu Guvernul PSD, pentru câştigul electoral al partidului rezumăm că, băncile au obţinut în instanţa de judecată suspendarea aplicării ordinului ANPC şi au cerut anularea acestuia.
Dar, pe măsură ce ne apropiem de alegerile de la anul şi acţiunile haiduceşti ale preşedintelui ANPC Horia Constantinescu se vor înteţi . Numai că măsurile punitive ale ANPC şubrezesc temelia economiei iar un dezastru economic, o spun specialiştii, va deveni o realitate în România.
În ce-l priveşte pe Horia Constantinescu, constănţeanul este prea fudul şi arogant ca să ştie că ulciorul nu merge de multe ori la apă pentru că se va sparge într-o zi. Constantinescu n-a luat seamă cum au sfârşit marii corupţi constănţeni precum Radu Mazăre, Mircea Băsescu, Nicuşor Constantinescu etc. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 37 – 13.08.2023
Bancul săptămânii: Lucrul prost făcut transformat în virtute
Lumea lu Rotundu Castelulul Corvinilor
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Nu i-a născut mă-sa bugetari la Finanţe
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă