Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
41474
De la 07 Ianuarie 2003
90553209

Cum prezintă France Presse mitingul PSD de sâmbătă:

  • Majoritatea la putere își mobilizează trupele împotriva magistraților
  • 8 June 2018, 23:00
Cote obligatorii de manifestanți, sloganuri transmise prim mail, autocare rechiziționate: stânga la putere în România își mobilizează trupele pentru o mare manifestație împotriva „abuzurilor” magistraților, sâmbătă, la București. Așa prezintă agenția internațională de presa France-Presse protestul social-democraților din Piața Victoriei.
"Îi așteptăm pe toți cei care doresc să trăiască într-o țară liberă, (...) unde drepturile fundamentale ale cetățenilor sunt respectate", a anunțat șeful stângii, Liviu Dragnea.
Condamnat în 2016 la doi ani de închisoare pentru fraudă electorală și acum amenințat de un verdict iminent într-un alt proces, Dragnea vrea să denunțe "abuzurile" sistemului judiciar, notează AFP.
Acestă figură controversată a scenei politice se declară victima unui "stat paralel care parazitează instituțiile" și nu a încetat, de la ajungerea în fruntea țării, la finele lui 2016, să își accentueze presiunea asupra magistraților.
Potrivit acestuia, "mai multe sute de mii de persoane", membri și simpatizanți ai PSD, sunt așteptați în Piața Victoriei, în fața sediului guvernului.
În condițiile în care capitala este în mod tradițional apropiată de centru-dreapta, PSD a pus în practică un plan detaliat pentru a "ocupa" această piață, teatru de peste un al al unor proteste împotriva unei controversate reforme a justiției dorită de PSD.
Potrivit numeroaselor mărturii publicate de mass media, aleșii locali dar și directori de școli și de spitale au făcut presiuni asupra subordonaților lor pentru a merge la București. „Au fost închiriate autocare și trenuri speciale, au fost rechiziționate mașini și au fost solicitate contribuții financiare”, notează AFP.
Județul Giurgiu (sud), unul dintre cele mai sărace din țară. ar urma să fie reprezentat de 10.000 de persoane, în timp ce parlamentarii social-democrați locali au plătit fiecare echivalentul a 1.900 de euro pentru a finanța această operațiune, potrivit liderului local al PSD, Nicolae Bădălău.
Potrivit unui document publicat de presă, organizatorii au aveut cerințe specifice: manifestanți îmbrăcați în alb, un drapel tricolor la fiecare 10 manifestanți și o pancartă la 40 de oameni.
Pliante care invită bucureștenii să iasă în stradă "pentru a apăra democrația și pentru a spune Stop statului paralel care vrea să controleze România” au fost distribuite în cutii poștale din București.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săpă[mânii
Ce a făcut Viorica Dăncilă în Portugalia:
”Am vorbit despre preluarea președinției României la 1 ianuarie 2019”
Bancul zilei:Greşeală diplomatică fatală
Horoscop zilnic 9.06.2018
Procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni - Rovinari pleacă din DNA.
Fostul premier vrea să-l dea în judecată
Ticăloşii social-democrate marca Federovici – Macaleţi – Andrei
Vorbele dulci ale PSD sunt de fapt amare
Cum îşi apără PSD Botoşani primarii certaţi cu legea
Succesul insucceselor
Pe „drumul ruşinii”, marşul triumfal al lui Conţac continuă
Sau când reclamaţia devine mijloc eficient de publicitate
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 8.06.2018
„Statul paralel” a furat luminiţele mitingului lui Dragnea
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă