Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24143
De la 07 Ianuarie 2003
122884210

Cum şi-au tăiat liberalii craca de sub picioare la Dorohoi

  • Ioan Rotundu
  • 28 November 2016, 23:00
Lupta viscerală care se duce în PNL Botoşani între grupările vechilor liberali şi democrat-liberalilor veniţi din PDL capătă forme dezastruoase în a convinge electoratul să voteze cu candidaţii liberali. Mai mult, jocurile necinstite practicate în interiorul PNL de către penalistul Verginel Gireadă şi evazionistul fiscal Costel Şoptică, în prezent ambii deputaţi, au făcut ca pe listele de candidaţi să apară persoane compromise, fiind eliminate acele persoane care puteau fi candidaţi credibili şi cu oarecare priză la electorat.
Încrezut şi cu gura mare în partid, Costel Şoptică s-a cocoţat pe primul loc la Senat, cumpărând în partid voturile liberalilor din teritoriu atunci când s-au desemnat candidaţii, fără ca votanţii să fie responsabili pentru viitorul partidului. La primele alegeri preliminare Şoptică figura pe la coada listei ca la alegerile finale să apară pe primul loc, spore mirarea liberalilor de bună credinţă.
Şoptică n-a fost votat la Consiliul judeţean nici de către consătenii săi din Smârdan, comuna Suharău, dar având gura mare susţine că el este atrăgător de voturi, afirmaţie falsă şi fără acoperire în teritoriu.
Dacă liberalii ar fi fost responsabili pentru viitorul partidului, i-ar fi trimis acasă pe Gireadă şi Şoptică şi ar fi pus pe listă candidaţi precum Gheorghe Sorescu, Viorel Iliuţă, Cătălina Lupaşcu şi obligatoriu Constantin Bursuc (foto) de la Dorohoi.
La Dorohoi liberalii sunt în cădere liberă. Singurul liberal adevărat era, până de curând, Constantin Bursuc, preşedintele organizaţiei.
Boicotat de fostul preşedinte Florin Ţurcanu care s-a înţeles cu primarul PSD Dorin Alexandrescu să-l blocheze pe Bursuc în a acumula capital politic, schimbându-l din funcţia de viceprimar al oraşului cu un liberal lipsit de personalitate, în alegerile locale din iunie Bursuc s-a trezit boicotat de Costel Şoptică. Cu toate acestea a obţinut peste 2.700 de voturi pentru Consiliul judeţean.
Dorohoiul este al doilea municipiu din judeţ şi ca număr de votanţi. Era logic ca un dorohoian să apară pe listele de candidaţi pe un loc eligibil, iar el nu putea fi decât Constantin Bursuc, care se bucură de op popularitate semnificativă. PSD-ul n-a pus pe lista de candidaţi pe loc eligibil niciun dorohoian. Dacă PNL-ul specula această greşeală de tactică a PSD-ului şi-l punea pe Bursuc măcar pe locul trei pe listă la Camera Deputaţilor, aveau să adune mii de voturi de la dorohoienii care, patrioţi cum sunt, ar fi avut pretenţia să aibă un deputat al oraşului.
Între penalistul Verginel Gireadă şi Constantin Bursuc liberalii l-au preferat pe penalist, o decizie păguboasă şi în acelaşi timp dovadă că prin PNL corupţia se simte în elementul ei.
Marginalizat pe lista de candidaţi, Bursuc a fost îndepărtat şi din funcţia de preşedinte al organizaţiei dorohoiene. Fără vreo prevedere statutară la bază, a fost numit preşedinte medicul Valentin Andrieş, fost director la Spitalul Dorohoi, veşnic candidat la Primăria Dorohoi cu segment de votanţi sub 10%.
În momentul de faţă la Dorohoi liberalii nu mai există în atenţia votanţilor, toată suflarea urmând a vota cu candidaţii PSD. Andrieş n-are veleităţi de lider politic şi nici priză la dorohoieni. Liberalii dorohoieni nu cred că vor aduna mai mult de vreo 500 de voturi. Dezamăgirea creată prin deciziile celor de la Botoşani, decizii care n-au vreun sens sau logică, a dus la o stare totală de indiferenţă pentru alegerile din 11 decembrie pentru că n-au nicio miză.
Şoptică va ieşi senator, dar nu pe merit ci prin fraudă morală. Verginel Gireadă, respins de mai toţi primarii liberali din judeţ pentru că vreme de patru ani nu i-a ajutat cu nimic, are 90% şanse să rămână acasă, urmând a trage la sorţi unde va mâna peste noapte: la nevasta Aneta sau la amanta Nicoleta!
Ca unul care sunt conştient de marele pericol ce-l poate prezenta pentru poporul român o revenire a PSD-ului la guvernare, recomanda liberalilor şi botoşănenilor responsabili cu viitorul lor şi al copiilor să aleagă între Dacian Cioloş li Liviu Dragnea, între stabilitate economică şi progres şi între apărătorii corupţiei şi a penaliştilor din PSD reprezentaţi în mod strălucit de Liviu Dragnea.
De vor ajunge parlamentari, nu liberalul Şoptică sau social-democraţii Mihaela Huncă, Marius Budăi sau Răzvan Rotaru vor conduce România dar Cioloş şi Dragnea pot ajunge şefi de guvern prin votul nostru responsabil sau iresponsabil.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 29.11.2016
Bancul zilei: Cum pot fi românii fericiţi
Industria a pierdut din avant in octombrie. Ce s-a putut intampla?
Mircea Dumitru, catre elevii medaliati la olimpiade si concursuri internationale:
Va indemn sa va ganditi in viitor la tara voastra
Din februarie 2017, PFA-urile si Intreprinderile Individuale trebuie sa-si reduca numarul obiectelor de activitate
Hackerii au luat "ostatic" sistemul de transport din San Francisco,
iar pasagerii au putut calatori gratuit
PNL cere demisia deputatului Eugen Bejinariu, inainte de votul din Camera Deputatilor
ANAF va face publice circularele interne referitoare la procedurile de lucru si la modalitatile de aplicare a legii
Radu Ionescu, fost vicepresedinte al CJ Prahova, condamnat la inchisoare cu suspendare pentru luare de mita
Un oligarh rus nascut in Moldova a castigat 129 de milioane de euro din afacerile din Romania
Ce companie a vandut
Ghinea: Dancu s-a opus reformelor si a facut jocurile PSD.
Ministerul Dezvoltarii este ministerul lui Dragnea
Scandal urias in Ungaria:
Un militant de extrema dreapta care a asasinat un politist avea legaturi cu serviciile secrete rusesti
Ce spune Clotilde Armand despre ea in cartea “Am ales Romania”
Instanta suprema respinge exceptiile formulate de Tariceanu
si decide inceperea judecarii dosarului in care este acuzat de marturie mincinoasa
Escrocheria PSD cu executarea silită iese la iveală
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog