Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
39913
De la 07 Ianuarie 2003
90551648

Cum sunt cheltuiti banii cetatenilor europeni:

  • Limuzina de lux cu volan incalzit si frigider in cotiera pentru reducerea saraciei romilor din Vaslui
  • 13 September 2017, 23:00
EMI Call Data, o firma partenera cu primaria Dragomiresti din judetul Vaslui intr-un proiect UE pentru reducerea saraciei in randul romilor din comuna, vrea sa contracteze in leasing operational un autoturism 4x4 cu o valoare estimata de peste 208.000 de lei (peste 45.000 euro). Firma a cerut initial ca autoturismul sa aiba minim: volan incalzit, cotiera centrala cu functie de refrigerare si tapiterie de piele, dar ulterior a modificat anuntul scotand aceste cerinte. "Am scos anumite lucruri din anunt pentru ca asa am considerat potrivit. Contractul a fost evaluat si nu se incalca nici o lege. Eventual faceti o petitie la Ministerul Fondurilor Europene daca credeti ca este prea mult.', a declarat Alina Jijie, reprezentantul legal al firmei care face aceasta achizitie.
Autoturism de lux intr-un proiect UE menit sa reduca excluziunea socială și sărăcia pentru romii din comuna Dragomirești, județul Vaslui
Firma EMI Call Data, partenera cu primaria Dragomiresti din judetul Vaslui intr-un proiect UE pentru reducerea saraciei in randul romilor din comuna, a publicat in data de 6 septembrie un anunt pentru achizitia chiziția serviciilor de leasing operational pentru un autoturism pe durata a 35 luni, contract cu o valoare estimata la peste 208.000 de lei (peste 45.000 de euro).
Cerintele minime solicitate initial de firma pentru acest autoturism 4x4 includeau: volan incalzit, volan cu reglaj electric pe inaltime si adancime, sistem 'follow me home', functier de pre-incalzire, cotiera centrala cu functie de refrigerare si tapiterie de piele. (vezi anuntul de achizitie atasat).
Ulterior, firma a modificat anuntul scotand aceste cerinte minime. (vezi atasat documentul cu modificari).
Conform anuntului publicat pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, achizitia acestui autoturism va servi urmatorului proiect:
"Reducerea gradului de excluziune socială și sărăcie pentru 551 de membri ai comunităților rome marginalizate determinate și delimitate geografic în satele Rădeni și Doagele (comuna Dragomirești, județul Vaslui) într-o manieră integrată, inovativă și sustenabilă. Proiectul va contribui la realizarea obiectivului specific al programului și al apelului prin implementarea de măsurilor integrate de ocupare, educație, serviciilor sociale/medicale/medico-sociale, îmbunătățirea condițiilor de locuit și de combatere a discriminării și promovare a multiculturalității."
De ce este nevoie de acest autoturism de lux in comuna Dragomiresti din Vaslui, care potrivit presei a fost grav afectata de inundatiile din acest an? De ce a modificat firma specificatiile tehnice solicitate initial?
"Contractul este este conform proiectului, care a trecut printr-o etapa de evaluare. D-voastra vreti sa ne evaluati iarasi proiectul sau care este intentia? Ca nu prea inteleg. Am scos anumite lucruri din anunt pentru ca asa am considerat potrivit. Daca doriti clarificari va rugam sa urmati procedura specificata in anunt.", a declarat miercuri Alina Jijie, reprezentantul legal al firmei care face aceasta achizitie.
Ulterior aceasta a revenit cu un telefon, in care a adus mai multe precizari. "Modificarea scoate niste specificatii si face mai general caietul de sarcini. Este prevazut si in proiect si justificat la ce foloseste acest autoturism. Este un proiect care dureaza 36 de luni si sunt mai multe actiuni care se fac. Ghidul general si ordinul de cheltuieli eligibile pentru aceste actiuni specifica faptul ca se poate deconta un leasing de maxim 6000 de lei pe luna. Asa este prevazut de Ministerul Fondurilor Europene. Acesta este plafonul prevazut. Nu se incalca nici o lege. Eventual faceti o petitie la Ministerul Fondurilor Europene daca credeti ca este prea mult.", a declarat Alina Jijie.
Dar ce face mai exact firma EMI Call Data in cadrul acestui proiect? "Facem activitati care vizeaza antreprenoriatul, consiliere pentru persoane care infiinteaza start-up-uri. Programul este pentru romi, dar nu toti sunt romi, sunt minim 10% romi. Dar pentru detalii mai cititi si d-voastra ghidul general, ghidul specific. Noi suntem parteneri in proiect alaturi de alte firme cu Primaria Dragomiresti.", a precizat Alina Jijie.
Datele publice arata ca Primaria Dragomiresti a incheiat anul trecut 'un Acord de Parteneriat cu mai multe entitati publice si private in vederea depunerii cererii de finantare in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020 (POCU), Axa Prioritara 4, Prioritatea de investitii 9: integrarea socio-economica a comunitatilor marginalizate, cum ar fi romii, Obiectivul specific 4.1: Reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate in care exista populatie apartinand minoritatii rome, prin implementarea de masuri integrate'.
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cristian Pomohaci a solicitat Comisiei de cultura de la Camera Deputatilor sa ia masuri impotriva CNA
Mihai Tudose: E prima oara cand Comisia Europeana nu ne critica
Spania: Parchetul cere convocarea tuturor primarilor care vor sa organizeze referendumul pentru independenta Cataloniei
si cere arestarea celor care nu se prezinta
Guvernul a aprobat rectificarea bugetului pentru 2017:
Ministerul Dezvoltarii pierde aproape 2 miliarde de lei, iar Ministerul Transporturilor pierde 6,2 miliarde lei. Cei mai multi bani merg la plata salariilor
Funeriu, despre situatia auxiliarelor:
O solutie mafiota pentru o problema existenta. Si editurile au partea lor de raspundere pentru decredibilizarea manualelor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa lasam o banda de mafioti educationali sa monopolizeze pe zeci de ani piata educatiei din Romania
Ministerul Educatiei a trimis inspectoratelor scolare o nota prin care le anunta ca este interzisa utilizarea de auxiliare
neaprobate de minister si ca in caz contrar vor fi sesizate "organele abilitate"
USR cere anularea ordinului privind uciderea ursilor:
"Nu e o coincidenta ca ordinul a fost dat inaintea sezonului de vanatoare de trofee si nici ca Liviu Dragnea are o asociatie de vanatoare"
Comisarul UE Corina Cretu avertizeaza:
Romania poate pierde fonduri europene din cauza intarzierii proiectelor de transport. Rectificarea bugetara reflecta stadiul investitiilor
Procurorul Mircea Negulescu i-ar fi spus Andreei Cosma ca "a gresit"
in dosarul in care il retinuse pe tatal sau si ca Mircea Cosma "va castiga la Inalta Curte"
Tariceanu si Dragnea au sesizat Curtea Constitutionala pentru un conflict juridic intre Parlament si Ministerul Public,
dupa ce procurorul general a refuzat sa ia masuri impotriva lui Kovesi
Horoscopul zilei de 14.09.2017
Bancul zilei: Cine-i infidelul?
Deocamdată, judecătorii au dat dreptate escrocilor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă