Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
48558
De la 07 Ianuarie 2003
97693986

Cum testele COVID false umflă buzunarele celor din Vama Stânca

  • Ioan Rotundu
  • 6 October 2021, 19:49
În timp ce în România se înregistrează zilnic peste 10 mii cazuri de noi îmbolnăviri cu coronaviruşi şi sute de morţi, prin Vama Stânca moldovenii pătrund în România cu teste falsificate.
Problema este cunoscută de către toată lumea din zonă, dar mai ales de către moldovenii care vor să intre în România prin Vama Stânca. Aceştia fac rost de un test fals pe care-l prezintă medicilor din Vama Stânca desemnaţi de DSP Botoşani să prevină intrarea în ţară a celor infectaţi cu coronaviruşi. Odată cu acest test fals, poliţistul de frontieră aflat în tură, îl taxează pe moldovean cu suma de 50 lei, la sfârşit de turtă banii împărţindu-se frăţeşte cu medicul care a însoţit tura.
Iată cum descrie un cetăţean din zona Ştefăneşti, bun cunoscător a celor care se petrec în Vama Stânca, cum a decurs ziua de marţi, 5 octombrie a.c.
În această zi şef de tură din partea Poliţiei de Frontieră a fost poliţistul Adrian Răschip iar medicul uman din partea DSP Bogdan Baltă. Ziua de marţi, alături de cea de miercuri şi vineri, este o zi când moldovenii din Republica Moldova intră în România pentru a o tranzita spre ţările din occident. Republica Moldova fiind o ţară cu nivel ridicat de infectare cu coronaviruşi, medicii delegaţi de DSP Botoşani în Vama Stânca ar trebui să fie extrem de exigenţi cu moldovenii care intră în ţara noastră.
Pe motiv că nu au tehnica necesară de a verifica codul QR de pe certificatele moldovenilor, n-au cum şti dacă acestea sunt false sau adevărate. Soluţia găsită a fost ca să-i taxeze pe moldoveni cu câte 50 lei de căciulă, sumele astfel strânse ridicându-se, după opinia cunoscătorilor, la peste 2.000 lei de autocar iar zilnic trec şi peste 10 astfel de autocare.
Tot marţi, fiind prezent prin vamă, Daniel Nuţu din Ştefăneşti, considerat de către poliţiştii de frontieră şi vameşi a fi „spionul lui Rotundu”, deşi vaccinat cu ambele vaccinuri, medicul Bogdan Baltă, la solicitarea poliţiştilor de frontieră, l-a băgat în carantină ca să fir siguri că nu vor mai fi spionaţi. Le transmit că s-au înşelat!
Reamintesc că în Vama Stânca, acest Daniel Nuţu a reuşit să filmeze două episoade când poliţiştii de frontieră şi vameşii au luat mită de la moldoveni.
Cât despre vameşul Cezar Hreapcă despre care am difuzat un film cum primea mită de la un pasager pentru a nu-i controla maşina în care avea cantităţi de bunuri peste norma admisă, acesta a fost mutat de către conducerea Direcţiei Regionale a Vămilor Iaşi la Vama Albiţa. Probabil ca să i se piardă urma o perioadă de timp, după care să fie readus la post, aşa cum s-a mai procedat şi cu alţi vameşi prinşi cu mita-n buzunar.
Recent, la Vama Stânca s-a organizat concurs pentru titularizarea vameşului şef. La concurs s-au înscris actualul şef interimar Diana Şerbescu, foştii şefi Ionuţ Bunduc şi Ionel Ungureanu. Se pare că reuşita a fost de partea Dianei Şerbescu. Cât despre Ionel Ungureanu, aflat în curs de cercetare penală, deşi mutat pe un alt post, un judecător a decis că măsura mutării a fost ilegală, aşa că acum Ungureanu lucrează tot în Vama Stânca.
În decizia sa, judecătorul n-a avut în vedere că lui Ungureanu i s-a ridicat certificatul ORNIS (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secret de Stat) şi, deci, nu mai poate accesa baza de date pentru a verifica identitatea trecătorilor prin vamă şi cazierul lor vamal. Cineva i-a legat judecătorului ochii şi i-a blurat puterea de judecată!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Se fini avec Florin Cîţu!
Ioan Rotundu
I-am condamnat pe toţi la moarte!
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 4 – 11.10.2021
ancul săptămânii: Sinceritate părintească
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Penalul primar Borfotină şi bogatul său evantai de infracţiuni
Ioan Rotundu
Dovada că şefa Gărzii de Mediu Botoşani este coruptă profesional
Ioan Rotundu
Ce spune DSP despre medicii din Vama Stânca
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă