Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21541
De la 07 Ianuarie 2003
93933225

Cum va fi vremea pana pe 14 iunie

  • 1 June 2015, 23:00
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 1 - 14 iunie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte, potrivit Mediafax. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
In urmatoarele doua saptamani vremea va fi calduroasa in majoritatea zilelor, iar cel mai cald va fi in jurul datei de 9 iunie, cand media maximelor termice se va situa in jurul valorii de 31 de grade. Temperaturile minime vor fi in crestere pana joi dimineata, 4 iunie, cand se vor atinge valori medii de aproximativ 15 grade, apoi nu vor mai avea variatii semnificative.
Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai mare in zilele de 4 si 5 iunie si din nou din data de 9 iunie, dar vor fi in general slabe cantitativ si pe arii restranse.
CRISANA
Regimul termic va fi, in general, in crestere pana in data de 9 mai, cand mediile maximelor se vor situa in jurul valorii de 31 de grade si vor caracteriza o vreme mult mai calda decat in mod normal in prima decada a lunii iunie. De miercuri, 10 iunie, temperaturile vor scadea usor, dar mediile nu vor cobori sub 28 de grade. Valorile nocturne vor creste treptat in primele 4 zile
ale intervalului de prognoza, apoi vor ramane relativ constante, iar mediile vor fi de 14...15 grade.
Pana la inceputul saptamanii viitoare doar cu totul izolat pot sa apara ploi slabe, de scurta durata, apoi probabilitatea creste, insa aversele vor fi in general slabe cantitativ si pe arii destul de restranse.
TRANSILVANIA
Pana in data de 4 iunie, vremea se va incalzi treptat, iar mediile temperaturilor maxime vor ajunge la 28 de grade. Urmeaza o zi in care ele vor scadea usor, apoi procesul de incalzire se va relua, pana marti, 9 iunie, cand media maximelor termice va ajunge la aproximativ 29 de grade. Dupa aceasta data se va reveni treptat la medii de 26...27 de grade, ca la inceputul
intervalului. Temperaturile minime vor avea aproximativ aceeasi tendinta, iar mediile vor oscila intre 9 grade in prima zi si 13 grade in dimineata zilei de 5 iunie. In 4 iunie, dar si intre 9 si 13 iunie, vor fi averse in general slabe cantitativ si pe arii restranse. In restul intervalului ploi de scurta durata pot sa apara cu totul izolat.
MARAMURES
Trendul general al evolutiei temperaturilor va fi de crestere pana in data de 9 iunie, cand media maximelor va atinge 30 de grade, valoare mult mai ridicata decat ar fi normal la inceputul verii. In zilele urmatoare ele vor incepe sa scada usor, dar vor ramane inca ridicate fata de mediile climatologice si nu vor cobori sub 26 de grade. Temperaturile minime vor avea medii care vor oscila intre 11 grade in prima zi din iunie si aproape 14 grade in dimineata de 10 iunie.
In 4 iunie si intre 9 si 13 iunie, local vor cadea averse in general slabe cantitativ. In restul intervalului acestea vor fi posibile izolat.
MOLDOVA
Si in Moldova temperaturile se vor mentine peste mediile climatologice specifice perioadei, iar mediile lor vor avea oscilatii intre 26 de grade in data de 5 iunie si in jur de 30 de grade in jurul datelor de 3, respectiv 9 iunie. In prima decada a lunii iunie media temperaturilor minime va fi intre 12 si 15 grade, apoi nu va mai avea variatii semnificative si se va situa in jurul valorii de 14 grade.
Averse, in general slabe cantitativ, vor aparea local in data de 4 iunie si pe arii restranse dupa 9 iunie. In restul intervalului acestea vor fi posibile cu totul izolat.
DOBROGEA
Vremea va fi usor mai calda decat ar fi normal in primele doua saptamani de vara. Valorile termice diurne nu vor avea variatii semnificative, iar mediile lor vor fi cuprinse intre 26 si 28 de grade. Temperaturile minime vor creste pana in dimineata zilei de 5 iunie, cand media lor se va apropia de 18 grade. In urmatoarele 2 zile minimele vor scadea usor, pentru ca in zilele care vor urma sa se situeze in jurul valorii de 17 grade.
Averse in general slabe cantitativ vor fi local in jurul datei de 4 iunie si doar izolat in restul intervalului.
MUNTENIA
Desi valorile de temperatura vor avea oscilatii de la o zi la alta, in majoritatea zilelor din interval vremea va fi calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse intre 28 si 31 de grade. Temperaturile minime vor ajunge in dimineata zilei de 5 iunie la medii in jur de 17 grade, in urmatoarele doua zile vor scadea cu aproximativ 3 grade, apoi vor creste din nou, dar valorile medii nu vor mai depasi 15 grade.
Vor fi averse, local, in jurul datei de 4 iunie, si cu totul izolat in restul intervalului.
OLTENIA
Vremea va fi deosebit de calda, cu temperaturi maxime care vor depasi frecvent 30 de grade, mai ales in zilele de 3 si 4 iunie, dar si dupa data de 7 iunie. Temperaturile minime vor avea medii intre 12 grade in prima zi de vara si 16 grade in dimineata zilei de 5 iunie.
Probabilitatea mai mare de aparitie a averselor va fi in zilele de 4 si 5 iunie, dar si dupa data de 8 iunie, insa ele se vor semnala pe arii foarte restranse si vor fi in general slabe cantitativ.
LA MUNTE In primele 4 zile de vara temperaturile vor creste usor si treptat, astfel ca media maximelor va ajunge la 19 grade, iar cea a minimelor la 11 grade, apoi nu vor mai fi variatii semnificative.
Averse vor fi posibile aproape in fiecare zi, dar pe arii mai extinse pot sa apara in jurul datei de 4 iunie si in a doua jumatate a celei de a doua saptamani.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Victor Ponta despre reducere TVA la alimente
E o masura economica, dar si sociala. Practic, salariile si pensiile cresc prin aceasta masura. Evaziunea fiscala va fi mult mai mica
Primar din Arges: Preoti avem cate patru intr-o biserica, de nici nu stii cui sa ii mai dai bani
Dar medici veterinari - lipsa
Supermarketurile sa doneze unor ONG umanitare alimentele care se apropie de data expirarii
Moscova nu exclude extinderea listei cu persoane carora li s-a interzis intrarea in Rusia
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Evreul şi arabul
Reţeta zilei: Tocană oltenească cu carne de vită şi cârnaţi
Primarul care a promis „casă nou㔠cetăţenilor din comuna Coţuşca
Doi cretini PSD propun o lege aiuritoare
Ioan Rotundu
Baronul de Văculeşti clădeşte stivă de viceprimari
Caricatura zilei: Efectul măririi alocaţiei
Botoşani: La schitul Balş, pe drumul defrişărilor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă