Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1
De la 07 Ianuarie 2003
92484237

Cumetrie social-democrată între Curtea de Conturi şi baronul primar de Văculeşti

  • 5 September 2014, 23:00
Despre drumul ce trece prin centrul localităţii Văculeşti, asfaltat după cum a crezut de cuviinţă actualul primar PSD, fostul pădurat Sorin Gânga şi care a creat nemulţumirea zecilor de săteni care s-au trezit dimineaţa că nu mai pot ieşi şi intra în curte din cauza supraînălţării acostamentului veţi putea urmări reportajul de sâmbătă seară, de pe Tele’M, ora 19.00, intitulat „Baronul de Văculeşti”. Îl veţi putea urmări numai dacă va fi difuzat. Primarul Gânga se laudă prin comună că a aranjat cu cei de la Tele’M să nu mai fie difuzat reportajul. Nu ştiu ce-o fi aranjat primarul cu Tele’M, deşi nu cred că ar fi putut aranja ceva, dar îl asigur că duminică 8 şi luni, 9 septembrie, reportajul va putea fi vizionat pe You Tube cu accesare de pe site-ul Jurnalului. Cu mine nu poate aranja nimic primarul sau vreo altă loază social-democrată pentru că eu nu am preţ şi nu profesez jurnalismul pentru a acumula avere.
După ce miercuri, 27 august, am filmat în Văculeşti reportajul, cetăţenii şi-au pus mari speranţe că numai Lumea lu’ Rotundu le va rezolva situaţia. Dar, în cadrul filmărilor, a ieşit la iveală un fapt inedit. Uliţa care duce la casa primarului (foto) este drum privat şi, deci, nu se putea amenaja nici podeţul de trecere din strada principală, podeţ care a costat multe zeci de mii de lei, nici drumul pietrui şi asfalta. Câteva minţi isteţe au luat act de abuzul primarului şi au adresat o reclamaţie la Curtea de Conturi.
Ieri, la Primăria Văculeşti, un controlor de la Curtea de Conturi i-a chemat la primărie pe semnatarii reclamaţiei încercând să-i convingă să se dezică de cele scrise. Practic, controlorul în loc să constate abuzul primarului făcut pe seama banilor publici şi să-i impute cheltuiala nelegală, a încercat să închidă gura reclamanţilor.
Venind ieri dinspre Dorohoi, în staţia de autobuz de la Sauceniţa se aflau mai mulţi cetăţeni care au recunoscut maşina Jurnalului şi m-au oprit pentru a-mi relata ce s-a întâmplat la Primăria Văculeşti. Le-am promis că eu nu voi ascunde faptele controlorului şi nici ale primarului Gânga şi nu mă voi ralia acestei măgării de măsluire a unui abuz pe banii publici.
N-am reuşit aseară să aflu numele controlorului dar nu-i târziu nici azi. Le-am explicat celor care m-au abordat că între Curtea de Conturi şi PSD există o cumetrie mai veche. Şeful Directorul Curţii de Conturi Botoşani, un anume Neculai Lupu, a fost pus în funcţie de către Viorica Afrăsânei, cu care este cumătru. De când a fost uns director prin 1996, Lupu nu a mai fost de clintit din funcţie fiind sub umbrela de nestrăpuns a PSD-ului. Primarul Gânga fiind social-democrat, atitudinea controlorului de a-l acoperi cu abuzurile comise sunt explicabile.
Tot ieri am fost atenţionat de un supus al PSD că nu este bine să lovesc în cei de la Curtea de Conturi pentru că am băiat primar şi se vor răzbuna pe el. Nu eu l-am ales pe băiat primar şi nu eu i-am sugerat să facă politică. Dacă băiatul şi-a ales acest drum, să respecte legea şi atunci nu va avea a se teme de către cei de la Curtea de Conturi. Eu nu mă las şantajat nici dacă la mijloc se va afla băiatul.
Revenind la atitudinea controlorului Curţii de Conturi, acesta a fost informat chiar de către inginerul de specialitate din primărie, Iulian Buhaschi, că drumul la primar este unul privat. Această uliţă s-a creat prin donaţia către primar a doi metri din terenul său, de către vecin. Primarul, din pământul bunicii, a pus şi el o lăţime de peste un metru şi aşa s-a creat uliţa de acces. Dar terenul uliţei figurează pe titlul de proprietate al vecinului şi al bunicii primarului Sorin Gânga şi nu se găseşte pe inventarul primăriei.
Legal, controlorului de la Curtea de Conturi nu-i rămâne decât să-l pună pe primarul Gânga să plătească oalele sparte cu acceptul său. Dacă n-o va face mai există şi procurorii DNA-ului pe care îi vom sesiza chiar noi, cei de la Jurnalul.
Mai ştim că împuternicitul Curţii de Conturi i-a chemat şi a stat de vorbă şi cu cel puţin doi consilieri locali. Ştiu numele acestora dar cei în cauză au refuzat să vorbească pentru că se tem de represalii. Deja unul dintre ei, care are afaceri private, a fost ameninţat că va fi ţinut numai în controale.
Fostul primar, Iulian Vlas, contactat telefonic, a confirmat că uliţa care duce la primar este pe teren privat şi nu pe cel public al primăriei şi că în proiectul de asfaltare al drumului ea nu figura pentru amenajare. Din filmuleţul de mai jos veţi afla o parte din povestea acestei uliţe.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Victor Ponta este nemulţumit de cumj lucrează Justitia
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, le-a cerut bancilor sa-l pasuiasca pentru o datorie de 1,5 milioane euro
Fără principii, fără moravuri
Gyorgy Frunda vrea scaderea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne in institutii
Un militar roman a murit si alti patru au fost raniti in timpul unui exercitiu multinational in Germania
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Replica colegului tocilar
Lumea lu' Rotundu: Baronul de Văculeşti
Ce contine proiectul de autonomie. Propuneri care vor arunca in aer scena politica
Macaleţ acuzat de racolări politice
Invitaţie la sfinţire de troiţă la Maici
Preesa-n gura lu' Rotundu - emisiunea din 6.09.2014
12,5 milioane de asigurati vor primi carduri de sanatate
Toate serviciile medicale ar urma sa fie validate si decontate doar prin acest card de la 1 ianuarie 2015
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă