Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1210
De la 07 Ianuarie 2003
112823056

Cunosc situaţia, dar tac complice. De ce ore?

  • Ioan Rotundu
  • 4 September 2017, 23:00
Gravitatea faptelor care se petrec în interiorul Staţiunii Popăuţi Botoşani sunt cunoscute la cel mai înalt nivel. Cu toate aceste, cei sesizaţi n-au luat nicio măsură, nu au dispus nicio verificare, n-au dat nici un semn că ar dori să afle adevărul. Să fie şi acest un semnal cum că, corupţia a pătruns la cel mai înalt nivel iar amploarea ei va trebui tratată ca un atac la siguranţa naţională? Personal cred că da.
Redau mai jos un document adresat unor demnitari ai guvernului, document care a rămas, ca şi cele anterioare, fără nici un ecou, deşi el poartă data de 10.07.20217, deci este un document relativ recent.
Foto: Ministrul Daea acasă la Ionică Nechifor, la ceas târziu de seară

Domnule Petre DAEA,
Ministru al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
Domnule Daniel Botănoiu
Ministru Secretar de Stat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
Domnule Maricel Floricel Dima
Ministru Secretar de Stat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
Subsemnatul, Hrincă Gheorghe, domiciliat în Botoşani, b-dul George Enescu, nr. 3, bl. 3, sc. B, et. 3, ap. 9, posesor al CI Serie XT, nr. 618147, angajat pe funcţia de Cercetător Ştiinţific principal gradul I în cadrul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi-Botoşani (SCDCOC Popouţi-Botoşani), doctor în ştiinţe biologice, laureat al Premiului „Gheorghe K. Constantinescu” al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, laureat al Premiului "Ion Ionescu de la Brad" al Academiei Române”,
Faţă de aspectele sesizate în memoriile înregistrate la MADR cu nr. 59276/30.06.2017 şi 59293/30.06.2017 referitoare la situaţia dezastruoasă a SCDCOC Popăuţi-Botoşani
vă fac cunoscute câteva
COMPLETĂRI şi PRECIZĂRI
care se încadrează în acte crase de sabotaj la adresa economiei naționale.
În memoriul din 20 iulie 2016 cu data de intrare din 26.07.2016 la MADR (în acord cu confirmarea de primire) pe care l-am adresat fostului ministru al MADR Achim Irimescu, făceam următoarele observații în pagina 2, paragraf 3 „- îngrăşămintele şi erbicidele achiziţionate pe proiect nu s-au administrat pe terenurile Popăuţiului, ci pe cele ale lui Nechifor; unele îngrăşăminte, chiar dacă au fost administrate pe terenurile Popăuţiului, acestea au privit doar cele care sunt în exploatarea lui Nechifor prin contracte de închiriere pe numele unor boschetari (de pildă Timofte Dumitru) (contracte parafate chiar de Nechifor în perioada în care a fost numit director în mod fraudulos şi nelegal de către organizaţia SS-istă Sin-Simionescu)”;
paragraf 5 „- mare parte din seminţele destinate înfiinţării de culturi nu s-au folosit în interesul staţiunii, ci pentru cel al lui Nechifor, fie pe terenurile proprii, fie pe terenurile închiriate de boschetarii acestuia. ......... sămânţa de porumb achiziţionată pe banii de la Proiectul ADER 5.1.3. n-a fost folosită pentru însămânţarea terenurilor staţiunii, ci pentru însămânţarea terenurilor din ranch-ul lui Nechifor sau pe cele ale Popăuţiului, dar concesionate boschetarilor lui Nechifor; miraculoasa cultură oglindită în imaginile foto se datorează folosirii de sămânţă direct din ştiuleţii hambarele staţiunii folosiţi pentru hrana animalelor”. paragraf 6 „- nu vi se pare ciudat că comisia de recepţie a utilajelor, seminţelor, erbicidelor, combustibililor etc. este formată din aceleaşi persoane, adică Nechifor Ionică, Florea Marian şi Onciu Dorina, echipă constituită din hoţi barbari care fură ca-n codru ?!”
Invocând aceste constatări anterioare, în materialul de față vă prezint câteva imagini din anul de grație 2017 care reliefează concepția barbară a lui Nechifor Ionică despre „noua revoluție agrară de tip capitalist” pe care a inovat-o în Stațiunea Popăuți și vrea să o livreze agricultorului român spre emanciparea sa profesională și socială. Din multiplele fotografii pe care le am la dispoziție, am selectat doar câteva imagini, cu diferite culturi, în tarlale diferite pentru a vă convinge de generalitatea situației de la Popăuți. După cum veți putea constata, am ales imagini cu culturi de porumb, floarea soarelui, sorg și mazăre din locațiile respective.
Lucrările precare de pregătire a solului, sămânța cu valoare biologică scăzută, defazarea epocii de semănat, precum și neadministrarea de îngrășăminte au condus la dezvoltarea anormală a plantelor. Bizareria este și mai mare dacă se are în vedere neefectuarea lucrărilor de îngrijire a culturilor și mai ales neadministrarea erbicidelor. În atare situație, buruianul a invadat pur și simplu culturile, cotropindu-le, încât cu greu se pot distinge plantele de cultură de buruienile din flora spontană.
Iată the new-technology avansată promovată într-o staţiune de cercetare agricolă de către „inginerul șef” Nechifor (!), care în momentul de față camarila șpăgară a ASAS l-a ploconit și cu funcția de director (cu delegație !) pe care vrea să i-o perpetueze. Un paradox al situației privind capacitatea profesională și managerială a lui Nechifor se poate vedea la cultura de floarea-soarelui căreia i-a administrat un alt ierbicid, cu totul nespecific acestei culturi, rezultatul fiind pârjolirea a cel puțin 20 ha de cultură.
În contrast cu culturile stațiunii, terenurile din ranch-ul lui Nechifor ca și cele concesionate de la Popăuți înfloresc grație resurselor materiale, financiare și umane ale stațiunii Popăuți folosite de Nechifor pe domeniile sale și ale familiei sale. Toate aceste situații se datorează complicității și sprijinului comandoului de ASASini de la ASAS pentru a se asigura implementarea planului de distrugere a staţiunii de către Nechifor prin eliminarea concurenţei la firmele sale.
Poate că ex-ministrul Tabără, care într-o vizită la Popăuţi, într-un octombrie 2014, a constat „cu profundă admirație” „absența buruienilor din curtea stațiunii” sub împărăția lui Nechifor, ar fi indicat să vină acum să numere buruienile de pe terenurile stațiunii rezultate din faimoasa tehnologie agricolă mijită din mintea căpiată a lui Nechifor.
Poate că ex-ministrul Tabără v-ar explică dacă are habar de vreo tehnologie de recoltat pe timpul nopții. Eu, când l-am întrebat, mi-a răspuns că nu le predă studenților săi așa ceva, dar dacă această tehnologie este practicată de Nechifor, este valabilă. Tâlcul acestei isprăvi constă în altceva. Aproape că am și obosit de câte ori am spus despre ranch-ul lui Nechifor aflat la 300 m de sediul administrativ al stațiunii, construit pe teritoriul Popăuțiului. Aici trebuie să nuanțez.
Ranch-ul lui Nechifor este plasat ca o vamă între terenurile cultivate ale Popăuțiului din câmp și locațiile de depozitare a recoltelor din sediul stațiunii. În mod obligatoriu, toate utilajele pentru lucrările solului și mijloacele de transport cu recoltele Popăuțiului trec, în mod obligatoriu, pe la poarta ranch-ului lui Nechifor; alt itinerar este imposibil de realizat din rațiuni ale spațiului fizic. Încât, toate recoltele sau alte materiale (combustibili, semințe, erbicide, îngrășăminte etc.) sunt vămuite la ranch-ul lui Nechifor. Totul se întâmplă ca în Divina Commedia a lui Dante Alighieri în care sufletul omului înainte de a ajunge în Infern sau în Paradis sălășluiește ceva vreme în Purgatoriu pentru a se purifica.
Așa se întâmplă și la Popăuți. Tot ce-am pomenit mai sus (recolte, furaje, combustibili, semințe, erbicide, îngrășăminte etc.) sunt „purificate” în Purgatoriul ranch-ului lui Nechifor, ca apoi să se definească destinația acestora, în Rai sau în Iad; sigur, majoritatea acestora se cantonează în ranch-ul lui Nechifor care a devenit Rai, iar restul, dacă mai rămâne ceva ajunge și în stâna comunală Popăuți transformată în Iad.

Domnilor demnitari ai statului român din cadrul MADR,
Când am fost la MADR, pe data de 30 iunie 2017 pentru recepția Fazei 4 la Proiectul ADER 5.1.3. am avut discuții cu Domnul Secretar de Stat Floricel Dima și cu seful de cabinet al Domnului Ministru Secretar de Stat Daniel Botănoiu, discuții care mi-au renăscut speranțe. M-a impresionat atitudinea comprehensivă și fermitatea decizională a Domnului Dima; sper să nu fie doar promisiuni deșarte, să nu mă hrănesc cu deziluzii amare. Mi s-a promis ca se va trimite corpul de control al Ministrului MADR într-o săptămână, maximum două; ba mai mult Domnul Ministru Dima a promis că se va deplasa personal la Stațiunea Popăuți. Am încredere în cuvântul dat al domniei sale. Totuși, contemplu că timpul se dilată, deși trăim în plină perioadă einsteiniană de contractibilitate temporală. La Stațiunea Popăuți timpul nu mai are răbdare. Popăuțiul se află în stadiul de reanimare, la terapie intensivă. Nu-l lăsați să intre în comă profundă sau în septicemie !!!
Urmare a tuturor celor semnalate de mine și de comunitatea popăuțeană, în mai multe secvențe temporale, v-aș ruga imperios să mă primiți într-o audiență. Însă vă propun un alt tip de audiență. Audiența să aibă loc la Stațiunea Popăuți, la fața locului, la locul faptei, în locația făptuitorului. Mă oblig să vă fiu eu amfitrion și companion pe ruinele Popăuțiului, eu, iar nu făptuitorul acestor acte demne de inspirație pentru scene s.f. de coșmar. L-aș invita pe domnul Ministru Petre Daea să viziteze Popăuțiul la lumina zilei să se convingă de starea jalnică a culturilor din stațiune, iar nu ranch-ul lui Nechifor la îngânarea zilei cu noaptea, ranch construit fraudulos pe teritoriul Popăuțiului la 300 m de sediul administrativ al stațiunii.
Deși este taxat de mediul mediatic pentru unele ușoare inabilități ale domniei sale, eu remarc profilul ontologic deosebit al domniei sale ca un puternic apărător al tradiţiilor mioritice, dar şi ca un perseverent promotor al ideilor de noutate în activitatea practică de creştere a ovinelor, configurându-l ca pe unul dintre cele mai interesante şi pitoreşti personaje în peisajul contemporan al „politichiei” româneşti. Comunitatea științifică așteaptă din partea domniei sale un aport mai substanțial în redresarea cercetării agricole românești și eliberarea acestui sector de activitate socială de sub tutela tiranică și iresponsabilă a actualei conduceri a ASAS.
ă urez o săptămână cu spor !
10.07.2017


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Spuneti cu sinceritate de ce stagneaza investitiile, fara referiri din argoul baltilor Brailei.
Programul economic PSD a fost o gogoasa electorala
Onoare? Aş, doar impostură şi insolenţă!
Ioan Rotundu
Aveti venituri mai mici decat in 2016, cheltuieli mai mari.
Trebuia o rectificare negativa. Credeti ca daca o faceti mai tarziu va fi pozitiva?
Un articol din proiectul de modificare a legii referendumului deschide calea unor abuzuri inimaginabile
Ce explicatii da Liviu Pop
dupa ce in locul inspectorilor scolari demisi au aparut sefi picati de mai multe ori la concurs: E pe perioada determinata, nu numesc eu inspectorii
Cum arata compendiul de clasa a V-a care reuneste toate materiile pentru care nu exista manuale
Modificarea Legii referendumului pe repede înainte
Bancul zilei: Umor negru pe seama soacrei
Pamfletul săptămânii
Victor Ponta: Suntem foarte multi care stim direct ca Tel Drum e a lui Dragnea
Plus: Ce pact ar fi existat in 2016 intre liderul PSD si Sebastian Ghita
Tutuianu: I-am prezentat premierului demisia din functia de ministru al Apararii
Trăim bucuria perfidă a minciunii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă