Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sport
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1428
De la 07 Ianuarie 2003
122887077

Curtea de Arbitraj la care Mihail Vlasov ar fi spus că intervine, condusă de fiica lui şi de Bogdan Olteanu

  • 19 March 2014, 23:00
Curtea de Arbitraj Comercial International la care Mihail Vlasov ar fi spus ca intervine pentru solutionarea unui dosar al unui om de afaceri, de la care ar fi cerut un milion de euro, din care a primit 200.000 de euro, este condusa de vicepresedintele BNR Bogdan Olteanu si de fiica sa Vanda Vlasov, scrie Mediafax.
Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei a fost infiintata in anul 1953, in scopul solutionarii litigiilor de comert exterior.
Prin Legea 335 din 3 decembrie 2007, Curtea de Arbitraj a fost reorganizata ca institutie permanenta de arbitraj, fara personalitate juridica, pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, pentru administrarea arbitrajului international si intern.
Presedintele Curtii de Arbitraj Comercial International este Bogdan Olteanu, fost membru PNL, viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei. Fiica presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, notarul Vanda Anamaria Vlasov, este prim-vicepresedintele Curtii de Arbitraj, iar Brandusa Stefanescu, fost judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, este vicepresedinte.
Fostul judecator de la ICCJ Ioan Ionescu este arbitru coordonator pentru curtile de arbitraj de pe langa camerele de comert judetene, iar avocatul Bazil Oglinda este secretar stiintific.
Membrii Colegiului Curtii de Arbitraj Comercial International sunt Smaranda Angheni, decan al Facultatii de Drept de la Universitatea "Titu Maiorescu", Eugenia Lohan, fost judecator sef de sectie la ICCJ, Stanciu D. Carpenaru, decanul Facultatii de Drept de la Universitatea "Nicolae Titulescu" si avocatul Viorel Ros, potrivit site-ului institutiei. Curtea de Arbitraj are in structura sa 128 de arbitri romani inscrisi pe o lista a arbitrilor si dispune de o lista de arbitri straini cuprinzand 50 de persoane. Pe lista de arbitri interni si internationali, valabila de la 6 martie 2013, sunt Mihail Vlasov si membrii din conducerea Curtii de Arbitraj.
De asemenea, pe lista mai sunt, printre altii, vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru, fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu, Viorel Ciobanu, fost judecator al Curtii Constitutionale si fost presedinte al Curtii de Arbitraj, fostul consilier prezidential Stefan Deaconu, Gheorghe Florea, presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, deputatul Alina Gorghiu, Mircea Grosaru, fost membru al Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, avocatul Flavius Baias, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, Adrian Balaban Grajdan, consilier juridic, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, fosti judecatori la ICCJ, avocati, consilieri juridici si notari. Potrivit Regulilor de procedura arbitrala proprii, Curtea solutioneaza in drept sau in echitate litigii internationale, in baza conventiei arbitrale incheiate de partile in contract, precum si litigii interne.
Sentintele din litigiilor Curtii de Arbitraj sunt definitive si obligatorii pentru parti si se bucura de o larga recunoastere internationala. Sedintele de judecata nu sunt publice, nici o persoana nu are acces la informatiile privind activitatea de solutionare a litigiilor Curtii de Arbitraj. Procedura arbitrala se desfasoara pe parcursul a cel mult 12 luni in arbitrajul international si 6 luni in cel intern.
Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, ar fi cerut unui om de afaceri un milion de euro pentru a-l ajuta sa castige un dosar de arbitraj, iar marti a primit de la acesta 200.000 de euro din suma ceruta, fiind retinut pentru trafic de influenta, informeaza DNA.
Directia Nationala Anticoruptie arata miercuri, intr-un comunicat de presa, ca procurorii Sectiei de Combatere a Coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale in cazul lui Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, pentru infractiunea de trafic de influenta.
Mihail Vlasov a fost denuntat la DNA de un om de afaceri, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar marti a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, asupra presedintelui Camerei de Comert fiind gasita suma de 200.000 de euro, a precizat sursa citata.
Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei a fost audiat marti noapte la DNA, iar la finalul declaratiilor, procurorii au emis ordonanta de retinere pe numele acestuia, pentru 24 de ore, respectiv de miercuri, ora 00.35 pana la joi, la aceeasi ora. Vlasov urmeaza sa fie dus miercuri la Curtea de Apel Bucuresti, care va decide daca va fi arestat preventiv pe 29 de zile, la propunerea procurorilor.
Potrivit ordonantei de retinere, incepand din 2013, martorul denuntator, alaturi de fostul sau partener de afaceri, erau parti intr-un dosar de arbitraj, in calitate de parati-reclamanti, cauza fiind inregistrata pe rolul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Printr-un intermediar, denuntatorul ar fi aflat ca Mihail Vlasov este interesat de industria de tipar din Romania si ca doreste sa-l cunoasca.
Astfel, in 13 martie, in urma unei programari prealabile, denuntatorul a mers la biroul lui Vlasov, din sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, unde, pe parcursul discutiei, i-ar fi pretins un milion de euro pentru a-l ajuta sa castige procesul.
"Dupa mai multe negocieri, in finalul discutiei, Vlasov Mihail i-a propus denuntatorului urmatoarea intelegere: sa-i promita acestuia suma de 1.000.000 euro, iar, pana la termenul din 19.03.2014, sa ii dea 200.000 euro, urmand a primi de la instanta mai multe termene de judecata, astfel incat sa aiba timpul necesar sa achite, in transe, intreaga suma de bani", au aratat procurorii in documentul citat.
Mihail Vlasov s-a intalnit cu denuntatorul, marti, in jurul orei 20.00, intr-un restaurant din Bucuresti si a reiterat solicitarea de a primi un milion de euro, "in schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, promitand ca ii va determina pe acestia, ca in exercitarea atributiilor de serviciu sa pronunte o solutie favorabila denuntatorului", potrivit DNA.
Presedintele Camerei de Comert i-ar fi invederat denuntatorului ca, initial, trebuie sa primeasca 200.000 de euro, iar dupa ce instanta de arbitraj ar dispune amanarea cauzei, pana la urmatorul termen de judecata, sa ii mai dea inca 300.000 de euro. Vlasov ar fi spus ca, dupa ce va primi si aceasta suma, instanta de arbitraj ar fi dispus solutia favorabila denuntatorului.
In aceasta cauza, procurorii au fost sprijiniti de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.
Surse judiciare declarau marti, pentru Mediafax, ca Mihail Vlasov a fost ridicat de procurorii DNA, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea aproximativ 200.000 de euro, suma ce reprezenta prima transa dintr-un milion de euro, bani pe care Vlasov ar fi urmat sa-i primeasca pentru "a aranja" un proces la Curtea de Arbitraj, institutie aflata in subordinea Camerei de Comert.
Mihail Vlasov, in varsta de 70 de ani, este presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei din 2007, iar in perioada iunie - decembrie 2008 a detinut si un mandat de deputat.
Este tatal a doua fete - Vanda Anamaria Vlasov si creatoarea de moda Ingrid Vlasov - si socrul fostului ministru de Interne Cristian David (PNL), casatorit cu cea dintai.
In 2012 Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru coruptie, relateaza gandul.info. Un numar de 12 presedinti de camere de comert din teritoriu au transmis catre DNA o plangere penala in care aratau ca Vlasov ar fi folosit discretionar fondurile Camerei de Comert.
"Presedintele CCIR, dl Mihail M. Vlasov a cheltuit, in anul 2011, suma de 12.239.098 lei, existand indicii serioase in sensul ca acesti bani nu au fost cheltuiti doar in interesul CCIR. Cu ocazia dezbaterilor, in Adunarea din 23 aprilie 2012, a Executiei Bugetului de Venituri si Cheltuieli al CCIR pe anul 2011 (punctul 3 de pe ordinea de zi), am observat ca, in Anexa nr.2 (Executia Bugetului de Venituri si Cheltuieli anul 2011), punctul 4 (Cheltuieli cu serviciile executate de terti), litera l (fond la dispozitia Presedintelui), in coloana intitulata "prevederi 2011" a fost mentionata suma de 12.400.000 lei, in loc de 6.300.000 lei, asa cum aprobasera membrii Camerei Nationale, in Adunarea din data de 19 mai 2011", se arata in sesizare.
Pana in prezent, Mihail Vlasov nu a fost trimis in judecata de catre DNA.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Mici de casă
Bancul zilei: Reuniune G8
Horoscopul zilei
Rogozin anunţă că problema Transnistriei va fi discutată de Kremlin
Turul Ciclist al României: Ediţia din 2014 nu va avea loc, din cauza lipsei banilor
Mircea Diaconu a demisionat din PNL. El va candida independent la europarlamentare
Deputatul PNL Cosmin Enea a demisionat din partid şi s-a înscris în PSD
Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, luat cu duba după ce casa i-a fost percheziţionată de procurori DNA
UE să nu mai fie surprinsă şi să înţeleagă semnalele din regiune
Tătarii din Crimeea vor trebui să evacueze o parte din zonele în care locuiesc
Procurorul sef al DIICOT Alba, urmărit penal de DIICOT pentru nereguli grave în dosarul Traian Berbeceanu
Guvernul vrea să acorde ajutoare marilor consumatori de energie electrică şi gaze naturale
Alune americane
Spectacol-concurs "Primăvara micilor artiști" la Uvertura Mall
Primăria Botoşani: Anunţ de presă
Botoşani: Este nevoie de un control aprofundat la Primăria Ştiubieni
Ioan Rotundu
Nu i-a luat dracul pe niciunul!
Ioan Rotundu
Dolineaschi vrea să îl „omoare” pe Țurcanu
Paul Pavăl va fi înlocuit din funcție
Președintele Florin Țurcanu: ,,Nu sunt Moş Crăciun”
Ucraina va lupta pentru libertatea Crimeei
David Cameron îndeamnă G7 să discute excluderea permanentă a Rusiei din G8 Obama exclude posibilitatea unei intervenţii militare americane în Ucraina Germania: Comerţul de arme cu Rusia nu mai poate fi susţinut
Ucraina va lupta pentru libertatea Crimeei
David Cameron îndeamnă G7 să discute excluderea permanentă a Rusiei din G8 Obama exclude posibilitatea unei intervenţii militare americane în Ucraina Germania: Comerţul de arme cu Rusia nu mai poate fi susţinut
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog