Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19849
De la 07 Ianuarie 2003
92665603

Curtea de Conturi a confirmat hoţiile primarului de Gorbăneşti

  • Ioan Rotundu
  • 18 August 2017, 23:00
Astăzi, 16 august, pe drumul comunal Saulea – Socrujeni de pe raza comunei Gorbăneşti, trecătorii ocazionali au putut privi la o aglomeraţie de jeep-uri şi alte maşini de lux. Primarul de Gorbăneşti, social-democratul Gică Iliescu, a recepţionat, nu se mai ştie a câta oară, modernizarea acestui segment de drum începută în toamna anului 2015.
Lucrarea a fost efectuată de către firma ABC CON Internaţional SRL Botoşani, patronată de un anume Bălăucă, un aventurier care şi-a început cariera de întreprinzător intermediind nişte afaceri cu firmele de construcţie româneşti pe teritoriul Germaniei, el fiind reprezentantul unor băieţi deştepţi din Bucureşti cu funcţii prin Ministerul Muncii.
Firma lui Bălăucă a primit lucrarea cu dedicaţie de la deputatul PSD Tamara Ciofu, care i-ar fi cerut primarului PSD de Gorbăneşti, Gică Iliescu, ca licitaţia de modernizare a drumului să fie câştigată de firma lui Bălăucă. Zis şi făcut! Iliescu, un elefant socialist ce pare să nu poată fi urnit din scaunul de primar decât când va fi pus pe năsălie, s-a simţit fericit să-i îndeplinească deputatei colegă de partid dorinţa.
Numai că firma lui Bălăucă nu avea nici un sfanţ să poiată executa primele lucrări care apoi să-i fie decontate, aşa cum este procedura legală. A rezolvat problema primarul Iliescu care a moşit o serie de documente cum că s-au efectuate oarece lucrări şi i-a plătit lui Bălăucă în avans importanta sumă de aproape 700 mii lei. Apoi, din documente fabricate în alte documente, Bălăucă a primit toţi banii prevăzuţi pentru lucrare, fără ca lucrările să fi fost executate integral cum ar fi fost legal şi normal.
Am urmărit îndeaproape ce s-a întâmplat la Gorbăneşti şi am descris toate măgăriile şi documentele fabricate între primarul Iliescu şi patronul firmei, dar cei de la DNA Suceava au continuat să doarmă prin birouri. Când este vorba de vreun om al PSD-ului, la DNA Suceava se face linişte şi nu se aude nici musca zburând. Ala se şi explică de ce dezvăluirile şocante făcute în Jurnalul despre devalizarea banilor publici de către unii primari ai PSD în cârdăşie cu anumiţi politicieni de rang înalt, au rămas fără ecou la DNA Suceava. Nu Nu s-a urnit niciun procuror din loc pentru a face un minim de verificări dacă faptele sunt sau nu reale şi de competenţa lor.
Imediat ce Bălăucă şi-a primit toţi banii, fără a executa şi lucrările, a doua zi după recepţia formală a drumului făcută de primarul Iliescu, asfaltul s-a crăpat pe o lungime de câteva zeci de metri. Pur şi simplu şoseaua s-a rupt sub greutatea primului autoturism care a trecut după ce lucrarea a fost recepţionată. Pentru că era deja vreme de iarnă, drumul a stat rupt până în această primăvară, când am constatat că firma ABC Con Internaţional SRTL s-a apucat să refacă lucrarea.
A refăcut-o în bătaie de joc, a cârpit zecile de crăpături care au apărut între timp cu nişte smoală iar acolo unde au fost nevoiţi să decoperteze asfaltul şi să toarne altul, deja lucrarea a început să crape din nou. Cu toate acestea, azi, 16 august, o comisie condusă de primarul Gică Iliescu, asistată de politrucii PSD-ului aflaţi la cârma Inspecţiei de Stat în Construcţii, de un reprezentant al Consiliului Local Gorbăneşti numit de primar cu de la sine putere, a recepţionat lucrarea de refacere ca fiind de calitate.
Începută cu falsuri şi minciună, lucrarea pare să-şi fi găsit sfârşitul tot într-o atmosferă de fals şi minciună.
Tot ce am scris în Jurnalul de-a lungul anului 2016 şi începutul lui 2017, adică cum primarul Gică Iliescu a mişmăşit documentele în favoarea patronului Bălăucă pentru ca firma acestuia să primească bani fără a executa şi lucrările, stă acum consemnat ca fiind realităţi în actul de control întocmit de către Curtea de Conturi. În Procesul verbal de constatare întocmit la 31.03.2017 de către Fănică Cliveţ, auditor public extern în cadrul Camerei de Conturi Botoşani, stau consemnate toate ilegalităţile comise de primarul Gică Iliescu, ilegalităţi dezvăluite în Jurnalul la vremea comiterii lor.
Cliveţ a verificat încrucişat consemnările din documentele existente la Primăria Gorbăneşti şi cele ale firmei ABC CON Internaţional şi a descoperit cum s-au plătit lucrări neexecutate sau executate doar parţial, cum aceste documente au fost întocmite premeditat cu date nereale care să avantajeze firma lui Bălăucă. Paguba Paguba se măsoară în sute de mii de lei constând în sume imputate şi penalizări calculate la sumele plătit anticipat, în baza unor documente măsluite.
Procedural, ar fi trebuit ca actul de control încheiat de Fănică Cliveţ să fi fost depus şi la DNA Suceava, el cuprinzând dovezi clare asupra ilegalităţilor comise de primarul Gică Iliescu şi a celor care i-au acceptat şi îndeplinit cerinţele formulate în afara cadrului legal. Din câte am reuşit să aflu, nu a fost sesizat DNA Suceava. S-a stabilit prin actul de control ca primarul Iliescu să recupereze paguba dimensionată de la firma constructoare. Aiurea! Nu se va recupera nici un leuţ, lucru bine ştiut de către cei de la Camera de Conturi Botoşani. De ce n-a fost sesizat DNA-ul Suceava?
Directorul Camerei de Conturi Botoşani este Neculai Lupu, pus în funcţie cu mulţi ani în urmă de către Viorica Afrăsânei, lider marcant al PSD, cei doi fiind şi cumetri. De atunci, Neculai Lupu n-a mai fost schimbat din funcţie, el dovedindu-se un bun soldat al PSD-ului şi executant al ordinelor primite fără a comenta ceva. Primarul de Gorbăneşti este vechi şi destoinic membru al PSD, în afacere este implicat numele deputatei PSD Tamara Ciofu. Este limpede că ordinul primit de directorul Neculai Lupu de la liderii PSD a fost să muşamalizeze situaţia la nivelul instituţiei sale şi să nu mai informeze şi organele de cercetare penală cum ar fi fost procedural.
Dacă vreun cititor are îndoieli cu privire la cele scrise aici, îl invit să parcurgă cei doi kilometri de drum comunal, respectiv segmentul Saulea – Socrujeni. Va putea admira splendoarea cârpelilor făcute de firma ABC CON Internaţional SRL Botoşani şi generos plătite de primarul Gică Iliescu.
Din fotografiile de faţă se poate vedea cum unele crăpături au fost astupate cu smoală iar acolo unde s-a turnat beton acesta a crăpat, mai ales la rigolă. Ca un făcut, ce-au cârpit cei de la firmă ziua, s-a crăpat noaptea în alte locuri. Minciuna are şi de această dată picioare scurte, chiar dacă a stat la masă cu un baron local al PSD de greutatea primarului Gică Iliescu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Profanarea memoriei morţilor din „Cimitirul vesel”
Ioan Rotundu
În drum spre Săpânţa, cu popas la Moisei
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Genialul câine uituc
Horoscopul zilei de 19.08.2017
Catrenul saptamânii
Ioan Mamaische
Întâmplări neplăcute la Mănăstirea Săpânţa Peri
Ioan Rotundu
Colibiţa, un fel de pom lăudat
Ioan Rotundu
Biserica lui Dragoş Vodă pusă la putrezit
Ioan Rotundu
Avem un PIB umflat de ciroza consumului
Ioan Rotundu
Primul magazin Partener Enel deschis la Botoșani
Uimitoarele aventuri la poarta societăţii Nova Apaserv
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă