Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1875
De la 07 Ianuarie 2003
123112274
pnl

DIICOT: Paul Iova, cunoscut drept “Regele manelistilor”, a fost arestat alaturi de alti noua membri ai gruparii sale

  • . In acelasi dosar, alte sase persoane au fost plasate sub control judiciar
  • 28 June 2017, 23:00
Paul Iova, "Regele manelistilor", si noua membri ai gruparii sale au fost arestati de Tribunalul Bucuresti pentru savarsirea a numeroase infractiuni, printre care santaj, inselaciune si talharie calificata, iar alti sase membri ai retelei au fost plasati sub control judiciar, relateaza News.ro. La perchezitii, procurorii au gasit bani, arme, dar si echipamente tactice specifice fortelor de interventie.
Procurorii DIICOT au anuntat, miercuri, ca Paul Iova si alti zece membri ai gruparii sale au fost retinuti pentru 24 de ore. Iova, zis "Ion Petrisor", cunoscut si ca "Regele manelistilor", este cercetat pentru constituire a unui grup infractional organizat, santaj, talharie calificata, instigare la inselaciune, instigare la marturie mincinoasa, instigare la furt calificat si inselaciune.
Toate aceste infractiuni sau doar unele dintre ele sunt retinute de catre procurori si in sarcina celorlalte zece persoane pentru care se cere arestarea preventiva.
De asemenea, procurorii DIICOT au dispus fata de inculpatii Serban Sorina Ariana, Tanase Cristian, Serban Ionel, Dona Amalia Claudia si Stancu Mihai masura preventiva a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile, pentru savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat.
"In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca inculpatii Iova Paul, Iova Aurel si Dumitrescu Marius Cristian au constituit un grup criminal organizat, initial in scopul comiterii infractiunii de santaj, grup in cadrul caruia au fost atrasi ulterior si inculpatii Filipescu Alexandru Ionut, Balcan Marian, Iova Fanel, Iova Samir, Iova Gabriela, Cozianu Grafi Lucian si Cozianu Richardo, fiecare participand, in functie de calitatile si specilizarea detinuta, la comiterea unei game variate de infractiuni, majoritar contra patrimoniului, planificate riguros de catre inculpatul Iova Paul, ale carui sarcini erau respectate cu strictete de catre "locotenentii sai"", arata DIICOT.
Procurorii sustin ca membrii gruparii au comis o paleta larga de infractiuni, recurgand, de fiecare data, la o cunoastere temeinica atat a viitoarelor victime, cat si a "scenei" faptei, "prin actiuni concertate de documentare, desfasurate cu o logistica ce includea mijloace de supraveghere tehnica si alte echipamente aflate, in mod curent, in dotarea trupelor speciale de interventie (catuse, replici ale unor arme, insigne inscriptionate "Politia", cagule, aparate electrosoc)".
"O parte a infractiunilor retinute in sarcina inculpatilor au fost comise prin acte de violenta fizica si psihica exercitate impotriva unor persoane incapabile sa reclame aceste agresiuni intrucat, fiind implicate la randul lor in activitati ilicite, nu indrazneau sa solicite protectia organelor judiciare, aspect speculat de inculpati. In baza unei minutioase organizari in plan logistic, detinand un veritabil arsenal de bunuri aflate in mod uzual in dotarea organelor de ancheta, maestri in arta disimularii si buni cunoscatori ai unor metode si tehnici de interventie specifice politiei, inculpatii nu au ezitat sa-si decline, in mod fals, astfel de calitati oficiale", mai spun procurorii.
Potrivit acestora, membrii gruparii au dovedit o buna cunoastere a psihologiei umane. Cu ocazia perchezitiilor domiciliare facute in cauza, au fost descoperite zeci de mii de bancnote avand pe o parte inscriptionat cuvantul "Reclama", a caror valoare totala insumata este de 2.785.550 euro. S-au confiscat importante sume de bani, o lampa cu lumina ultraviolet, trei bucati girofar cu lumina de culoare albastra, o sirena auto, doua seturi placute de inmatriculare auto, trei cagule, elemente echipament tactic protectie si interventie (veste multifunctionale, bluzon, pantaloni, genunchiere, tibiere, manusi tactice fara degete), dar si o legitimatie cu inscriptia POLITIA ANTIDROG emisa la data de 12.09.2000, cu o stampila ilizibila. In plus, s-au descoperit zeci de arme si munitie.
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat a fost instituita masura sechestrului asigurator asupra a patru autoturisme apartinand inculpatilor.
In cursul zilei de miercuri, inculpatii au fost prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.
Magistratii au dispus arestarea pentru zece persoane, alte sase fiind cercetate sub control judiciar.
Marti, politistii si procurorii au facut mai multe perchezitii in Bucuresti la membrii gruparii conduse de Paul Iova, 19 persoane fiind conduse la audieri.
Prejudiciul estimat pana la aceasta ora in dosar se ridica la 150.000 de euro.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Căsătoria senilităţii
Horoscopul zilei de 28..69.2017
Anunţ angajare
Cine sunt ministrii din guvernul Tudose:
Tudorel Toader (Justitie) si loialii lui Dragnea raman pe pozitii. Pleaca Viorel Stefan, Pavel Nastase si Ana Birchall, vin baronii PSD Ciolacu si Tutuianu, plus Liviu Pop la Educatie
Sorin Alexandrescu, fostul director al Antena Group, s-a predat la Politia Ilfov pentru a fi incarcerat
Dan Voiculescu a fost achitat definitiv in dosarul de santaj Antena Group-RCS&RDS.
Sorin Alexandrescu, condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Camelia Voiculescu - un an si 6 luni inchisoare cu suspendare
Cine este Marcel Ciolacu, propus vicepremier fara portofoliul.
Vaslasul lui Dragnea si scandalul pozelor cu teroristul Hayssam
Sorin Grindeanu, intrebat ce le transmite protestatarilor impotriva OUG 13:
Ca au facut bine! / Plus: Sunt multe lucruri de spus despre OUG 13 si 14. La vara stiu ca e asa o liniste... o sa le spun
Un broscoi cam mare inghitit de Iohannis: guvernul Tudose
Roger Stone, fost consilier de campanie al lui Donald Trump si consultant politic, se afla in Romania.
Cine l-a invitat – surse
Ce nu vor spune cei 7 magnifici ai PSD despre Guvernul Dragnea II
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog